fbpx

Liger Mobility: Το σκούτερ που ισορροπεί μόνο του!

Μένει όρθιο… μόνο του!

Η ινδική εταιρία Liger Mobility μόλις παρουσίασε τα ηλεκτρικά της σκούτερ Liger X και Liger X+, που είναι εξοπλισμένα με την πατενταρισμένη τεχνολογία AutoBalancing, η οποία τους επιτρέπει να βρίσκουν αυτόματα την ισορροπία τους! Tα σκούτερ παρεμπιπτόντως είναι ηλεκτροκίνητα.

Η συγκεκριμένη λειτουργία, αυτοεξισορρόπησης, η οποία ωστόσο μπορεί να απενεργοποιηθεί, στοχεύει στη βελτίωση της ασφάλειας και της ευκολίας χρήσης του αναβάτη και υπόσχεται να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στις χαμηλές ταχύτητες.

Όλα τα στοιχεία υλικού και λογισμικού του AutoBalancing αναπτύχθηκαν εσωτερικά από τον ίδιο τον κατασκευαστή και επί του παρόντος αντιπροσωπεύουν ένα αναμφισβήτητα μοναδικό χαρακτηριστικό στην κατηγορία του.

Τα δύο νέα ινδικά σκούτερ φαίνεται να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στους αρχάριους, καθώς προσφέρουν επίσης ταχύτητα όπισθεν και τη λειτουργία Learn2Ride, που αξιοποιεί στο έπακρο το AutoBalancing, ενώ παράλληλα περιορίζει την ταχύτητα.

Τα νέα Liger X και Liger X+ θα είναι αρχικά διαθέσιμα σε πέντε χρώματα: γκρι, πολικό λευκό, μπλε, τιτάνιο και κόκκινο.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, και οι δύο εκδόσεις θα μπορούν να φτάσουν τη μέγιστη ταχύτητα 65 km/h, αλλά θα διαφέρουν μεταξύ τους ως προς την αυτονομία: η βασική έκδοση θα φτάσει τα 60 km, η “plus” τα 100 km.

Και τα δύο σκούτερ θα τροφοδοτούνται από μια υγρόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου, αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά: αυτή της στάνταρ έκδοσης θα είναι αφαιρούμενη και με χρόνο επαναφόρτισης 3 ωρών.

Αυτή της έκδοσης “plus” θα είναι αντίθετα ενσωματωμένη και μη αφαιρούμενη, με χρόνο επαναφόρτισης περίπου 4μιση ώρες.

Όπως αρμόζει σε όλα τα σύγχρονα σκούτερ και δίκυκλα, τα δύο Liger X είναι επίσης καλά εξοπλισμένα από πλευράς συνδεσιμότητας: θα έχουν επομένως 4G, GPS. Διαθέτουν επίσης και λειτουργία όπισθεν… για να μην σπρώχνει κανείς, αν χρειαστεί, το σκούτερ με τα πόδια.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει φωτισμό full-LED και οθόνη (LCD για τη βασική έκδοση, TFT για το plus) ικανή να παρέχει ενδείξεις για πλοήγηση στροφή προς στροφή.

Οι κρατήσεις για τα νέα Liger X και Liger X+ θα ξεκινήσουν στα μέσα του 2023 μέσω της επίσημης ιστοσελίδας, ενώ οι παραδόσεις στην Ινδία αναμένεται να ξεκινήσουν αργότερα μέσα στο έτος.

Η πιθανή άφιξη στις ευρωπαϊκές αγορές θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την ανταπόκριση που θα λάβουν τα καινοτομικά αυτά σκούτερ στην εγχώρια αγορά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ