fbpx

HONDA ACTIVA, IΝΔΙΑ: Παραγωγή στα 15 εκατομμύρια

Ένα ταπεινό σκουτεράκι- παγκόσμιος ηγέτης

Δεκαπέντε εκατομμύρια Honda Activa έχουν κατασκευαστεί από το εργοστάσιο της γιαπωνέζικης εταιρίας στην Ινδία, ένα νούμερο ρεκόρ όχι μόνο για την χώρα, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.

Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής δικύκλων στην Ινδία πίσω από την HeroCorp, η Honda, έφτασε ένα ρεκόρ-ορόσημο, αφού έφτασε σε παραγωγή τα 15.000.000 σκούτερ Activa με κινητήρα 110 cc, κάνοντάς το όχι μόνο το πιο καλοπουλημένο δίτροχο στη χώρα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο!

Η Honda Motorcycle & Scooter India (HMSI) που είναι η ινδική θυγατρική της Honda Ιαπωνίεας πέτυχε αυτό το τεράστιο νούμερο σε διάστημα 16 ετών, από τη μέρα που λανσαρίστηκε το μοντέλο στην αγορά το 2001.

Το Honda Activa, που είναι η ναυαρχίδα της γκάμας της Honda στην Ινδία είναι μοντέλο ορόσημο για την μοτοβιομηχανία, αφού οι αριθμοί παραγωγής είναι συγκλονιστικοί.

Οι πωλήσεις του μοντέλου την περίοδο 2016-17 έφτασαν τα 2.750.000 ξεπερνώντας κατά 200.000 μονάδες το αμέσως επόμενο μοντέλο-αντίπαλο το Ηero Splendor.

Ο νέος πρόεδρος της HMSI, κ. Κάτο, παρουσίασε το ορόσημο 15.000.000στό Activa στη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο Vithalapur στο Gujarat. Είναι ένα εργοστάσιο που παράγει 1,2 εκατομμύρια σκούτερ ετησίως και είναι η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής σκούτερ στον κόσμο.

Για τη Honda Ινδίας που ξεπέρασε σε πωλήσεις τις 5 εκατομμύρια μονάδες το οικονομικό έτος 2016 έχει θέσει σαν στόχο την πώληση ενός επιπλέον εκατομμυρίου δίτροχων για το 2017.  Όλα αυτά με το Activa να είναι η ναυαρχίδα του εμπορικού σήματος, που συνέβαλε στο 67 τοις εκατό των πωλήσεων.

Η εταιρεία θα κάνει περισσότερες επενδύσεις, στο εργοστάσιο της Karnataka, φτάνοντας την συνολική παραγωγή της Honda στην Ινδία στα 6,4 εκατομμύρια μονάδες μέχρι τον το τέλος του καλοκαιριού.


Όταν εμφανίστηκε στην αγορά το Activa το 2001, πούλησε μόλις 55.000 μονάδες την πρώτη χρονιά. Μέσα σε τρία μόλις χρόνια, έγινε ηγέτης στον τομέα των αυτόματων σκούτερ και μέχρι το 2012-13 οι πωλήσεις του Activa ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο, αλλά ακόμα βρισκόταν πίσω από μοτοσυκλετάκι με κινητήρα παπιού το
Hero Splendor.

To Splendor φτιαχνόταν και φτιάχνεται από την πρώην συνεργάτιδα εταιρία της Honda, την HeroMotorcorp, που είναι η μεγαλύτερη κατασκευάστρια δικύκλων στην Ινδία.

Η κατάσταση ανατράπηκε μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια. Οι πωλήσεις του Activa υπερδιπλασιάστηκαν από 1.200.000 μονάδες το 2012-13, σε 2.750.000 μονάδες το 2016-17, κι έτσι για πρώτη φορά σε 17 χρόνια, το Activa ξεπέρασε τις πωλήσεις όλων των μοτοσυκλετών, για να γίνει το Νο 1, της χώρας.


Μέρος της επιτυχίας, σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς, πέρα από την εξέλιξη του μοντέλου, το γεγονός ότι ήταν το πρώτο αυτόματο σκούτερ της αγοράς, κ.λπ., σημασία έπαιξε και ότι το
Activa διέθετε συνδυασμένο σύστημα πέδησης (CBS) μια δεκαετία πριν γίνει υποχρεωτικό σε όλα τα ινδικά δίτροχα το 2019.

Honda Activa Ινδίας λοιπόν και 15 εκατομμύρια, που κάνουν το σεμνό και διακριτικό σκούτερ το best seller της υφηλίου.

Το Honda Activa 125 είναι το τελευταίο, πιο εξελγιμένο μοντέλο της εταιρίας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ