fbpx

Peugeot Django 125 EVO 2023: Πλήρης μεταμόρφωση

Ανανεωμένο ριζικά

Η εμφάνιση των κλασικών, ρετρό σκούτερ Django της Peugeot άλλαξε τελείως ρότα, κι αφήνοντας τις καμπύλες πέρασε στις αιχμές και τα υπερμοντέρνα κοψίματα. Το “φρεσκάρισμα” αποδείχθηκε ριζική αλλαγή

Η πρόκληση αυτού του project της Peugeot, ο επανασχεδιασμός δηλαδή του κλασικού Django για μια πιο μοντέρνα εμφάνιση, δεν ήταν καθόλου απλή υπόθεση.

Το Peugeot Django είναι ένα σκούτερ που κυκλοφόρησε το 2014 εμπνευσμένο από το Peugeot S55 του 1953.

Το αποτέλεσμα που βλέπουμε σήμερα είναι το Django EVO, μια δεύτερη εκδοχή ενός μοντέλου που έγραψε ιστορία για τη γαλλική εταιρία, η οποία διαθέτει ένα τολμηρά «μοντέρνο/κλασικό» στυλ.

Τα κύρια στοιχεία που χαρακτηρίζουν το Django EVO του 2023 είναι τα φώτα ημέρας LED στο μπροστινό μέρος, που οι Γάλλοι ερμηνεύουν ως κυνόδοντες, μέχρι τα πίσω φώτα που συμβολίζουν τα εμβληματικά νύχια του λιονταριού, που είναι και το σήμα της εταιρίας.

Υπάρχει κι ένας εξάγωνος προβολέας και οι αιχμές που δημιουργούν τη συγκεκριμένη πρωτότυπη και κομψή σιλουέτα.

Ένα καθαρόαιμο σκούτερ πόλης είναι το Django EVO, που έχει συντηρητική τεχνολογική προσέγγιση γιατί θέλει να είναι απλό και να έχει προσιτή τιμή. Τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά, μονό αμορτισέρ πίσω, δισκόφρενα μπροστά και πίσω και τροχοί 12 ιντσών με ελαστικά 110 μπροστά και 120 πίσω.

Η σέλα βρίσκεται σε ύψος που επιτρέπει να πατούν εύκολα τα πόδια τους οι αναβάτες στο έδαφος: 778 χλστ. Τα όργανα είναι οθόνη LCD και υπάρχει θύρα USB, κάτω από τη σέλα, ενώ ο χώρος μπορεί να αποθηκεύσει ένα κράνος jet. Το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 7,2 λίτρων.

Το Peugeot Django 125 EVO του 2023 θα προσφέρεται με δύο κινητήρες: ο ένας είναι ο Django EVO 125 AC, που είναι αερόψυκτος 124,8cc και αποδίδει ισχύ 10,6 ίππων στις 7.000 rpm και ροπή 9,5 Nm στις 5.500 rpm.

Ο άλλος είναι ο Django EVO 125 LC (ή και 150 LC για συγκεκριμένες αγορές) και διατίθεται στο εμπόριο στην έκδοση Allure, με κύρια διαφορά στην υδρόψυξη, με ισχύ 12,9 ίππων στις 8.500 rpm και ροπή 12 Nm στις 6.500 rpm.

Το βάρος και των δύο εκδόσεων ανακοινώθηκε στα 134 κιλά.

Τα Django 125 Evo θα φθάσουν στις αγορές της Ευρώπης, μετά τα μισά του 2023.

Αφήσαμε για το τέλος την καλή είδηση σχετικά με την (απούσα μέχρι στιγμής) αντιπροσώπευση της Peugeot στην Ελλάδα, αφού οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως έχει βρεθεί αντιπροσωπεία και σύντομα θα έχουμε νέα της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ