fbpx

Fantic 2023: Επιστροφή στα σκούτερ-μοτοποδήλατα

Η Fantic επιστρέφει στις πόλεις

Κυκλοφόρησε στην Ιταλία το ολοκαίνουργιο και όμορφο σκούτερ Fantic Electric για αστική χρήση βεβαίως, φέρνοντας στο μυαλό αμυδρά τα αυτόματα μοτοποδήλατα της ιταλικής εταιρίας του 1970-1980, τα Issimo 50 που κυκλοφορούσαν και στην Ελλάδα!

Το ηλεκτρικό σκούτερ της Fantic διαθέτει κινητήρα 4 ίππων που στηρίζεται πάνω σε ένα πρωτότυπο πλαίσιο, το οποίο μπορεί να κινήσει το σκούτερ μέχρι την τελική ταχύτητα των 45 km/h, βάσει νομοθεσίας για τα “50άρια”.

Δεν πρόκειται για γρήγορη μετακίνηση στην πόλη, αλλά για βασική, σε μποτιλιαρισμένα κέντρα μητροπόλεων.

Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στην Emilia Romagna, το Fantic Electric είναι 100% ιταλικής κατασκευής, όπως ανακοινώνει η εταιρία.

Το Fantic Electric που θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, πρώτα στην L1 (πιο αργή) και έπειτα στην L3 (πιο γρήγορη), φοράει ένα πανέξυπνο και όμορφα φτιαγμένο αλουμινένιο πλαίσιο χωροδικτύωμα που συνδέει το πάτωμα με τον λαιμό του πιρουνιού.

Οι τροχοί είναι μεγάλης διαμέτρου 16 ιντσών, υπάρχουν δισκόφρενα μπροστά και πίσω (220 mm και 180 mm αντίστοιχα) και οπίσθια ανάρτηση με κανονικό ψαλίδι, αφού η τελική μετάδοση γίνεται με αλυσίδα.

Ο κινητήρας του L1 (που θα είναι ισοδύναμος των συμβατικών 50cc) αποδίδει 3 kW (4 ίππους), έχει 3 riding modes–χαρτογραφήσεις και είναι μικρών διαστάσεων, τοποθετημένος πάνω στο ψαλίδι (όπως γίνεται και στα συμβατικά σκούτερ, που όμως εκεί ο κινητήρας αποτελεί και τμήμα του ψαλιδιού).

H μπαταρία είναι ιόντων λιθίου, χωρητικότητας 2.200Wh. Η Fantic σχεδιάζει επίσης να συμπεριλάβει σύντομα στη γκάμα της και το μοντέλο L3 (ισοδύναμο με συμβατικό κινητήρα 125 cc), το οποίο φοράει και αυτό μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 2.200Wh, ενώ αν τοποθετηθεί και η δεύτερη μπαταρία αυξάνεται η αυτονομία του στα 100+ χιλιόμετρα.

Το σκούτερ συναρμολογείται στο εργοστάσιο της Motori Minarelli στη Μπολόνια που έχει εξαγοράσει η Fantic από την προηγούμενη ιδιοκτήτρια Yamaha.

To τιμόνι είναι σωληνωτό και γυμνό, χωρίς πλαστικά καπάκια, η ποδιά έχει πρωτότυπο σχήμα και είναι φτιαγμένη από πλαστικά δύο διαφορετικών συστάσεων και χρωμάτων και ο διπλός προβολέας είναι στενός και σχήματος οβάλ.

Οι αναρτήσεις του Fantic Electric προσφέρουν διαδρομές 100 mm μπροστά και 85 mm πίσω. Το σκούτερ έχει διασυνδεσιμότητα με smartphone μέσω ειδικής εφαρμογής.

Η τιμή του ηλεκτρικού σκούτερ της Fantic στην Ιταλία θα είναι κοντά στις 4.000 ευρώ και υπάρχει μεγάλη περίπτωση να το δούμε μελλοντικά και στην Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ