fbpx

KYMCO X-TΟWN CT300i ABS, 2020: Nέο, με τιμή 3.995 ευρώ!

Το εύκολο, βολικό 300άρι

Ένα ακόμα αξιόλογο σκούτερ προσφέρεται από την Kymco κάτω από τις 4.000 ευρώ.  Πρόκειται αυτή τη φορά για το Kymco X-Town CT300i ABS, το οποίο διαθέτει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που το κάνουν να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Το Kymco X-Town CT300i είναι το τρίτο στη σειρά 300άρι σκούτερ της Kymco που προσφέρεται κάτω από το όριο των 4,0 χιλιάδων ευρώ με πληρωμή τοις μετρητοίς.

Μαζί με το “αδελφό” Kymco X-Town 300i και το Kymco Agility 300i ABS γίνονται η “εμπροσθοφυλακή” στη μάχη της δύσκολης κατηγορίας των “τρακοσαριών” σκούτερ, που είναι η δημοφιλέστερη στην Ελλάδα με έντονο ανταγωνισμό.

Τι κάνει όμως το Kymco X-Town CT300i ABS να διαφέρει από τα υπόλοιπα; Είναι κατά πρώτον η εμφάνιση που είναι ξεχωριστή, θυμίζοντας πολυτελές σπορ GT αυτοκίνητο, με μεγάλους προβολείς LED στο μπροστινό τμήμα του φέρινγκ.

Μπορεί το CT (διαβάζεται City πόλη) να βασίζεται στο γνωστό μας Kymco X-Town 300i, αλλά στην πράξη σχεδόν τίποτε πάνω του δεν παραπέμπει σε αυτό.

Εκτός από τη διαφορά στο τμήμα του φέρινγκ-ποδιάς (που είναι μεγαλύτερο και προστατεύει καλύτερα τον αναβάτη), είναι και το υπόλοιπο κουστούμι που είναι διαφορετικό, με εντονότερο βεβαίως στοιχείο το επίπεδο πάτωμα – το οποίο είναι και το μεγαλύτερό του πλεονέκτημα.

Το πλαίσιο έχει αλλάξει στην περιοχή αυτή, με τη βασική ραχοκοκκαλιά να περνάει χαμηλότερα, κάτω από τα πόδια του αναβάτη και όχι ψηλότερα ανάμεσά τους όπως κάνει το “απλό” X-Town.

Η λύση του πατώματος τέτοιας μορφής είναι ιδανική για πολλούς σκουτερίστες  που δεν συμπαθούν τα τούνελ που διαχωρίζουν τα πόδια, επειδή τους δυσκολεύουν στο “ανέβα-κατέβα” στο σκούτερ και περιορίζουν τον χώρο όπου μπορούν να μεταφέρουν τσάντες, μικροαντικείμενα κ.λπ.

Εννοείται ότι υπάρχει μπόλικος παραπανίσιος χώρος για τα πόδια του αναβάτη.

Δεν είναι όμως μόνο το μπροστινό και το μεσαίο τμήμα του CT300i που είναι διαφορετικά από το X-Town 300i –  είναι και το οπίσθιο τμήμα, που τώρα φοράει διαφορετικά πλαϊνά καπάκια και νέας σχεδίασης φωτιστικό σώμα.

Εδώ έρχεται και η σέλα, η οποία στην περίπτωση του CT είναι επίσης χαμηλή, με υποστήριξη στη μέση του αναβάτη, πλατύτερη και πιο πλούσια στην περιοχή του συνεπιβάτη.

Το μοντέρνο στυλ του CT τονίζεται από τα νέα full LED φωτιστικά σώματα, τη σέλα δύο επιπέδων, τα μεγάλα αναδιπλούμενα μαρσπιέ και τις ευμεγέθεις αεροδυναμικές χειρολαβές για τη στήριξη του συνεπιβάτη.

Ο χώρος κάτω από τη σέλα μπορεί να φιλοξενήσει ένα κράνος κλειστού τύπου (full face), ενώ η παροχή ρεύματος (θύρα USB) βρίσκεται σε άμεσα προσβάσιμο σημείο πάνω στο τιμόνι.

Τα όργανα προέρχονται από τη σειρά X-Town 125/300 και απαρτίζονται από αναλογικό στροφόμετρο – ταχύμετρο και μια οθόνη LCD ανάμεσά τους, η οποία παρέχει όλες τις απαιτούμενες ενδείξεις.

Ο κινητήρας,  μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος τετραχρόνος των 276 κυβικών εκατοστών που είναι ίδιος με του X-Town 300 (των 25,4 ίππων) είναι ρυθμισμένος έτσι ώστε να αποδίδει λιγότερη ιπποδύναμη (22,9 ίπποι),  κι  έχει δοθεί έμφαση στις χαμηλές και μεσαίες στροφές.

Ο εξοπλισμός βρίσκεται σε υψηλά στάνταρ, περιλαμβάνοντας από κεντρικό σταντ  -πέραν του πλαϊνού-  έως και ρυθμιζόμενες μανέτες.

Η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ βρίσκεται στα 10,5 λίτρα, πράγμα που μεταφράζεται σε αυξημένη αυτονομία, τη στιγμή που ο ανεφοδιασμός γίνεται μέσω τάπας πλήρωσης καυσίμου που βρίσκεται κάτω από το τιμόνι, άρα δεν απαιτείται άνοιγμα της σέλας και η σχετική ταλαιπωρία “ανέβα-κατέβα” από το σκούτερ στο βενζινάδικο.

Οι τροχοί είναι 13 ιντσών μπροστά και πίσω, με διαστάσεις ελαστικών 120/70 μπροστά και 150/70 πίσω (ενώ το X-Town 300i έχει 14 ιντσών τροχό μπροστά) και τα δυο μεγάλης διαμέτρου δισκόφρενα, τύπου μαργαρίτα, διαθέτουν δικάναλο ABS της Bosch.

Το βάρος των 177 κιλών και το μεταξόνιο των 1.500 mm είναι μικρότερα του X-Town 300i το οποίο έχει 181 κιλά και 1.545 mm αντίστοιχα.

Το Kymco X-Town CT 300i ABS είναι άμεσα διαθέσιμο στην τιμή των τιμή 3.995 ευρώ με πληρωμή τοις μετρητοίς (με την αρχική τιμή στα 4.560 ευρώ), δηλαδή με έκπτωση που ξεπερνάει τα 550 ευρώ.

Το X-Town CT 300i μπορεί να αποκτηθεί και με 12 άτοκες δόσεις με πιστωτική κάρτα (άτοκο πρόγραμμα) ή σε 12-72 δόσεις με έντοκη τραπεζική χρηματοδότηση (έντοκο πρόγραμμα).

Περισσότερες πληροφορίες: Μοto Trend, Βρυούλλων 56 & Εθν. Οδός Αθηνών-Λαμίας, Ν. Φιλαδέλφεια, Αθήνα, τηλ 210 25 85991-2, www.kymco.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ