fbpx

KYMCO, 2019: Παραπάνω από 600.000 πωλήσεις το χρόνο!

 Η λαμπρή πορεία συνεχίζεται

Το 2019 είδε την Kymco να κινείται δυναμικά στις αγορές του κόσμου και να επικυρώνει την ισχυρή της παρουσία στο χώρο των σκούτερ. Επόμενο βήμα τα ηλεκτρικά σκούτερ, αλλά και οι μοτοσυκλέτες, όπως έχει δηλώσει δημόσια η εταιρία από την Ταϊβάν.

Η παγκόσμια απόδοση πωλήσεων της Kymco μπορεί να επιβραδύνθηκε ελαφρά τους πρώτους εννέα μήνες του 2019, αλλά οι επιδόσεις αυτές έρχονται μετά από 3 διαδοχικές χρονιές που η εταιρία πέτυχε ρεκόρ όλων των εποχών!

Ήταν η εγχώρια αγορά (της Ταϊβάν) αυτή που μείωσε τα θετικά αποτελέσματα του υπόλοιπου κόσμου, από τη Λατινική Αμερική, μέχρι την Ασία και την Ευρώπη.

Τα τελευταία τρία χρόνια, η Kymco σημείωσε ισάριθμα συνεχόμενα ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών, με τον αριθμό να αυξάνεται παγκοσμίως από τις 480.000 μονάδες του 2015, στις 664.000 το 2019, επιβεβαιώνοντας ότι η ταϊβανέζικη εταιρία είναι ένας από τους κορυφαίους διεθνείς παίκτες στην κατηγορία των σκούτερ.


Οι επιχειρήσεις της Kymco αναπτύσσονται με θετικό αποτέλεσμα σε όλες τις περιοχές της υφηλίου, όπως την Κίνα, τη Νότια Αμερική (παρά τη γενικότερα αρνητική αγορά εκεί), τη Νοτιοανατολική Ασία και την Ευρώπη.

Ήδη από πέρσι επενδύθηκαν σχεδόν 20 εκατομμύρια δολάρια για να δημιουργηθεί ένα νέο, δεύτερο εργοστάσιο στις Φιλιππίνες. Οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν το 2023, αφού η πρόβλεψη δείχνει ότι η ζήτηση για ένα νέο τύπο σκούτερ (βλ. ηλεκτρικό) θα είναι τεράστια.


Πράγματι, οι Φιλιππίνες είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές σε όλο τον κόσμο και οι νέες προδιαγραφές για τον περιορισμό της ρύπανσης θα αλλάξουν δραματικά τη βιομηχανία. Το νέο εργοστάσιο της Kymco θα έχει δυνατότητα παραγωγής 6.000 μονάδων το μήνα.

Παράλληλα, η Kymco έχει κάνει επενδύσεις και στην Ινδία και για να εισέλθει στην αγορά της έχει συνάψει συνεργασία με μια τοπική εταιρία ηλεκτρικών σκούτερ, την Twenty Two Motors.

Η Kymco επένδυσε 65 εκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση μετοχών της άνω του 25%, ενώ υποστηρίζει τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου παραγωγής σκούτερ, αλλά και μπαταριών.

Η Kymco, της οποίας το πλήρες όνομα είναι Kwang Yang Motor Company, έχει έδρα το Kaohsiung της Ταϊβάν. Έχει περίπου 3.000 υπαλλήλους και παράγει περισσότερα από 600.000 οχήματα ετησίως.

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει πολλά εργοστάσια παραγωγής εκτός Ταϊβάν. Αυτά βρίσκονται στην Ινδονησία (Τζακάρτα), στη Μαλαισία (Γιάβα), στην Κίνα (Σαγκάη, Τσενγκντού και Τσανγκσού) και στις Φιλιππίνες (Μπαγκουμπαϊάν, Ταγκούιγκ).


Η εταιρία ιδρύθηκε το 1964 και ξεκίνησε αρχικά σαν συνεργάτης της Honda. Χάρη στην τεχνογνωσία που αποκτήθηκε, η Kymco έγινε ένα από τα ποιοτικότερα εργοστάσια της Honda στον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο δεκαετιών, η Honda αύξησε το επιχειρηματικό της ενδιαφέρον για την Kymco, καθιστώντας την σημαντικό μέτοχο. Ωστόσο, η ισχυρή αυτή συνεργασία έληξε το 2000, όταν η Kymco άρχισε να δραστηριοποιείται στο χώρο των δύο τροχών μόνη της.


Η Kymco γιόρτασε την πεντηκονταετή επέτειό της το 2014 φτάνοντας το ορόσημο των 10 εκατομμυρίων παραχθέντων σκούτερ, μοτοσυκλετών, ηλεκτρικών ποδηλάτων και ATV που πωλούνται σε 100 χώρες, με ετήσια έσοδα από πωλήσεις άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Φωτογραφίες: Kymco, EICMA

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ