fbpx

Kymco Agility-S 350 TCS/ABS: Το μεγάλο των Agility

Η εξέλιξη της κορυφής της οικογένειας

Περισσότερα από μισό εκατομμύριο Kymco Agility κυκλοφορούν στην Ευρώπη και πάνω από 30.000 στην Ελλάδα! Το νέο Kymco AgilityS 350 TCS/ABS ήρθε για να τοποθετηθεί στην κεφαλή της οικογένειας, εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, πιο ισχυρό και ασφαλές από ποτέ

To κορυφαίο μοντέλο των σκούτερ με μεγάλους τροχούς της Kymco αποκτά τον κινητήρα χαμηλών τριβών τεχνολογίας G5-SC και προσφέρει ακόμα καλύτερες επιδόσεις και μεγαλύτερη ενεργητική ασφάλεια.

Το σύγχρονο υγρόψυκτο μηχανικό σύνολο με την τετραβάλβιδη κεφαλή αποδίδει 28Hp και 30,1Nm ροπής, καλύπτει τις προδιαγραφές Euro 5 και προέρχεται από το crossover DTX 360, το οποίο όπως διαπιστώσαμε και στη δοκιμή του χαρακτηρίζεται από εύρυθμη, γραμμική και μεστή λειτουργία σε όλο το φάσμα των στροφών του.

Έμφαση έχει δοθεί από τους μηχανικούς στην απόδοσή του προκειμένου να βγάζει περισσότερη δύναμη στις χαμηλές και μεσαίες στροφές και να προσφέρει δυνατές επιταχύνσεις και ρεπρίζ.

H ναυαρχίδα της οικογένειας Agility μας έρχεται με κομψή σχεδίαση ευρωπαϊκού αέρα, δουλεμένη στο κέντρο σχεδίασης που διατηρεί η Kymco στην Ιταλία.

Ο μεγάλος τροχός των 16 ιντσών μπροστά προσφέρει σταθερότητα σε κάθε συνθήκη, ενώ η χρήση αντίστοιχου τροχού 14 ιντσών πίσω αποδεικνύεται ευεργετική για τον “φωτιζόμενο” αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα, ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει δύο κράνη full face, όπως επίσης και μερικά ακόμη μικροαντικείμενα.

Τα φωτιστικά σώματα είναι Full LED, με τον προβολέα να διαθέτει τεχνολογία DRL (φώτα ημέρας), ενώ στον στάνταρ εξοπλισμό υπάρχει αεροδυναμική ζελατίνα και διαφανείς προστατευτικές χούφτες στο τιμόνι, με αποτέλεσμα προστασία από τα καιρικά φαινόμενα.

Στον επίσης στάνταρ εξοπλισμό του νέου Agility S 350 υπάρχει παροχή ρεύματος μέσω θύρας USB και σύστημα εκκίνησης και πολλαπλών λειτουργιών χωρίς κλειδί (keyless) νέας γενιάς.

Οι συνθήκες στην αστική μετακίνηση είναι ιδιαίτερα απαιτητικές και οι μηχανικοί της Kymco το γνώριζαν αυτό πολύ καλά πριν μπουν στα σχεδιαστήρια. Πέραν των χρηστικών και δυναμικών στοιχείων με το οποίο εξόπλισαν το νέο 350, φρόντισαν να αυξήσουν σημαντικά την ενεργητική του ασφάλεια, τοποθετώντας σύστημα ελέγχου πρόσφυσης TCS (traction control) και δικάναλο ABS τελευταίας γενιάς που συνεργάζεται με δύο δισκόφρενα και διπίστονες δαγκάνες.

Το ατσάλινο πλαίσιο με τη διπλή ραχοκοκαλιά διαθέτει ενισχύσεις στα σημεία καταπόνησης και η τεχνολογία S.S.C. που έχει εφαρμοστεί στην κατασκευή του εγγυάται αυξημένη στιβαρότητα και σταθερότητα. Παράλληλα, επιτρέπει την τοποθέτηση του δοχείου καυσίμου χαμηλά στο δάπεδο, με κέρδος σε ευχρηστία και οδική συμπεριφορά.

Αφενός γιατί η τάπα πλήρωσης βρίσκεται χαμηλά στην ποδιά και δεν απαιτείται άνοιγμα της σέλας σε κάθε ανεφοδιασμό και αφετέρου γιατί το χαμηλό κέντρο βάρους προσδίδει στο σκούτερ ευκολότερο και ασφαλέστερο χειρισμό. Σημαντικό ρόλο σε ευχρηστία και ασφάλεια παίζει και η μελετημένη εργονομία, όπου η δύο επιπέδων σέλα, το τιμόνι και ο χώρος για τα πόδια του αναβάτη δημιουργούν ένα ιδανικό και απόλυτα ασφαλές περιβάλλον οδήγησης.

Το νέο Agility S 350 απευθύνεται σε όσους επιζητούν επιδόσεις, ασφάλεια, ευελιξία, δύναμη, οικονομία και υπερπλήρη εξοπλισμό σε ένα scooter πόλης με έμφαση στην απρόσκοπτη καθημερινή μετακίνηση. Η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ είναι ιδιαίτερα μεγάλη στα 13 λίτρα και με τη μέση κατανάλωση του μοντέλου να βρίσκεται στα 3,3lt/100Km, κάλλιστα η αυτονομία μπορεί να ξεπεράσει τα 350 χιλιόμετρα.

Και επειδή η οικογένεια Agility έγινε δημοφιλής και για τη χρηστικότητά της, το νέο 350 διαθέτει στον στάνταρ εξοπλισμό μεγάλη σχάρα αποσκευών με ενσωματωμένες χειρολαβές, αναδιπλούμενα μαρσπιέ συνεπιβάτη, κεντρικό και πλαϊνό σταντ, γάντζο ανάρτησης αντικειμένων στο μπροστινό μέρος της σέλας, ντουλαπάκι στην ποδιά και αλάρμ στάθμευσης.

Ο πίνακας των οργάνων απαρτίζεται από δύο οθόνες υγρών κρυστάλλων (LCD) και προσφέρει πλήρεις ενδείξεις, όπως ταχύμετρο, στροφόμετρο, στάθμη καυσίμου και λιπαντικού, χιλιομετρητές, ώρα, θερμοκρασία περιβάλλοντος και ψυκτικού, τάση μπαταρίας καθώς και ενημερωτικές λυχνίες για φώτα, φλας, ρεζέρβα, αλλαγή ιμάντα μετάδοσης (!), δυσλειτουργία κινητήρα, TCS, ABS, service κλπ.

Τα χειριστήρια για όλες τις παραπάνω λειτουργίες βρίσκονται στη δεξιά πλευρά του τιμονιού και αυτό σημαίνει πως ο αναβάτης δεν είναι υποχρεωμένος να σηκώνει το χέρι του από αυτό. Είναι μια μικρή, πλην όμως σημαντική λεπτομέρεια, που αυξάνει τόσο την ασφάλεια του συνόλου όσο και τη συνολική ευχρηστία.

Kymco Agility S 350 TCS/ABS – Βασικός εξοπλισμός

  • Σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (TCS)
  • Δικάναλο Bosch ABS
  • Φωτιστικά σώµατα full LED
  • Φώτα ηµέρας DRL
  • Ψηφιακός πίνακας οργάνων πολλαπλών ενδείξεων
  • Σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί “keyless”
  • Κεντρικός διακόπτης πολλαπλών χρήσεων
  • Ντουλαπάκι κάτω από το τιµόνι
  • Χώρος για δύο full face κράνη κάτω από τη σέλα
  • Ανεμοθώρακας
  • Προστατευτικές χούφτες
  • Δισκόφρενα 300mm και 240mm με διπίστονες δαγκάνες
  • Σωληνάκια υψηλής πιέσεως
  • Zάντες αλουμινίου
  • Κεντρικό (διπλό) και πλαϊνό σταντ
  • Αναδιπλούμενα μαρσπιέ συνεπιβάτη
  • Θύρα USB για φόρτιση κινητού
  • Ένδειξη για service και αλλαγή ιμάντα μετάδοσης

Η διάθεση του νέου Agility S 350 TCS/ABS μόλις ξεκίνησε στη χώρα μας, με την τιμή του να έχει διαμορφωθεί στα 5.795€.

Διατίθεται σε τρεις χρωματικούς συνδυασμούς (Petrol Blue, Silk Grey, Graphite Matt) και καλύπτεται από εγγύηση δύο ετών χωρίς χιλιομετρικό περιορισμό.

Για την απόκτησή του υπάρχει δυνατότητα αποπληρωμής σε 18 άτοκες δόσεις ή/και μέχρι 72 έντοκες χωρίς προκαταβολή.

Περισσότερες πληροφορίες: kymco.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ