fbpx

Kymco X-Town 300 ABS: Τώρα, χαμηλότερη τιμή

Χ-Town, for the Town

Ένα από τα best seller μοντέλα της κατηγορίας maxi scooter, το γνωστό μας Kymco X-Town 300 ABS, προσφέρεται με πληρωμή της μετρητοίς σε χαμηλότερη τιμή, κι έτσι γίνεται από τα οικονομικότερα της ελληνικής αγοράς.

Ξέρετε τι σημαίνει VFM; Αν δεν είστε αγγλομαθείς, εξοικειωμένοι με την τεχνική ορολογία της αγοράς ή με αυτά τα αρκτικόλεξα που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες χάριν οικονομίας στην επικοινωνία, το πιθανότερο είναι να το αγνοείτε.

VFM σημαίνει “Value For Money” που μεταφράζεται σαν “σχέση ποιότητας-τιμής” ή πιο απλά “προσφορά”, “ευκαιρία” ή – το πιο εύστοχο, κατά τη γνώμη μας: “Αξίζει Τα Λεφτά του”.

Σε αυτή την κατηγορία του “VFM” (ή του “ΑΤΛ” αν προτιμάτε) εμπίπτει ένα από τα δημοφιλέστερα σκούτερ της Kymco, το X-Town 300 ABS, που εδώ και χρόνια αποτελεί ένα από τα αξιοπρεπέστερα  maxi scooter 300 κυβικών της ελληνικής αγοράς.

Η τιμή του, με την προσφορά της αντιπροσωπείας, κατεβαίνει κατά 265 ευρώ στην πληρωμή τοις μετρητοίς και φτάνει τις 4.695 ευρώ (από τις 4.960 €) που είναι από τις χαμηλότερες τιμές της κατηγορίας του.

Το κομψό – σχεδιασμένο στην Ιταλία – σκούτερ της ταϊβανέζικης εταιρίας είναι ένα maxi scooter μελετημένο σε κάθε του λεπτομέρεια, που δίνει έμφαση στην άνεση όχι ενός, αλλά δύο επιβαινόντων, στον εξοπλισμό και στην καλή ποιότητα κατασκευής, χωρίς να κάνει υποχωρήσεις σε ευχρηστία και χρηστικότητα.

Βλέπετε, τα maxi scooter καλούνται να υπηρετήσουν τον αναβάτη τους σε παραπάνω από μία χρήσεις, αφού πρέπει να είναι αποτελεσματικά και μέσα στην κίνηση της πόλης, αλλά και στα καθημερινά δρομολόγια, αλλά και τα κοντινά ή μεγαλύτερα ταξίδια, κι όλα αυτά με ένα ή με δύο άτομα πάνω στη σέλα τους.

Τις περισσότερες φορές μάλιστα είναι η μεταφορά του δεύτερου ατόμου που συνηγορεί στην απόκτηση ενός maxi scooter και μάλιστα μεσαίου κυβισμού, κοντά στα 300 κυβικά.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει ένα maxi scooter είναι ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα, ο οποίος στην περίπτωση του X-Town μπορεί να χωρέσει δύο κράνη.

Ο πίνακας οργάνων αποτελείται από μια ψηφιακή οθόνη LCD, με δύο καλαίσθητα αναλογικά όργανα εκατέρωθεν και παρέχει πλήρεις ενδείξεις, ακόμα και trip computer, ενώ όλα τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED.

Ο κεντρικός διακόπτης διαθέτει μαγνητική αντικλεπτική λειτουργία, στο ντουλαπάκι της ποδιάς υπάρχει θύρα USB, ενώ για τον ανεφοδιασμό δεν απαιτείται άνοιγμα της σέλας, αφού η τάπα πλήρωσης είναι στο τούνελ ανάμεσα στα πόδια του αναβάτη.

Πάνω στο Kymco X-Town 300 ABS, οι αναβάτες θα εκτιμήσουν τις ρυθμιζόμενες μανέτες φρένων και τους καθρέφτες με τα κοντά μπράτσα και την καλή ορατότητα.

O αποδεδειγμένα αξιόπιστος, εξελιγμένος κινητήρας της Kymco των 276 κυβικών εκατοστών αποδίδει 23 ίππους (16,8 kW) στις 7.500 rpm και 23,5 Νm στις 6.500 rpm.

Ο μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος κινητήρας τροφοδοτείται μέσω ηλεκτρονικού ψεκασμού και έχει ρυθμιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αποδίδει σε “χρήσιμες” ταχύτητες καθημερινής μετακίνησης. Το μεγάλο ρεζερβουάρ των 13 λίτρων συνδράμει στη μεγάλη αυτονομία και τους αραιούς ανεφοδιασμούς σε περίπτωση ταξιδιού.

Οι τροχοί του Kymco X-Town 300 ABS είναι 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω, δισκόφρενα με ABS υπάρχουν και στους δύο τροχούς και το συνολικό του βάρος φτάνει τα 181 κιλά.

Περισσότερες πληροφορίες: Μοto Trend, Βρυούλλων 56 & Εθν. Οδός Αθηνών-Λαμίας, Ν. Φιλαδέλφεια, Αθήνα, τηλ 210 25 85991, www.kymco.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ