fbpx

Honda EM1 e 2023: Hλεκτρικό, για την Ευρώπη!

Κομβικής σημασίας κίνηση

Μετά από δεκάδες ηλεκτρικά μοντέλα που έχουν παρουσιαστεί επί σειρά ετών από τη Honda, είτε πιλοτικά, είτε παραγωγής στην Ιαπωνία, την Κίνα και την Ασία,  έρχεται η σειρά της Ευρώπης. Ναι το Honda EM1 e: θα παρουσιαστεί σαν μοντέλο παραγωγής για την ευρωπαϊκή αγορά… και αυτό είναι ένα “εκρηκτικό” νέο για την ευαίσθητη και νεόκοπη αγορά των ηλεκτρικών σκούτερ!

Το λέμε εδώ και καιρό. Όταν οι Ιάπωνες ασχοληθούν με τα ηλεκτρικά σκούτερ, τότε θα είναι η ώρα της κρίσης και για τον χώρο της ηλεκτροκίνησης, αλλά και των σκούτερ γενικότερα.

Το εναρκτήριο λάκτισμα, από τους μεγάλους κατασκευαστές, έκανε πρόσφατα η Piaggio με το Piaggio 1, δείχνοντας σαφώς τις προθέσεις της να είναι από τους πρώτους που θα μπουν στα ηλεκτρικά.

Αμέσως μετά εμφανίστηκε η Yamaha με το Νeo’s και τώρα βρισκόμαστε στη φάση που κάνει την κίνησή της η Honda. Και όπως ξέρουμε πολύ καλά εδώ και χρόνια, όταν η Honda αποφασίζει να πράξει, δεν αστειεύεται…

Το Honda EM1 e: (έχει και την πάνω και κάτω τελεία μέσα στο όνομά του!) είναι λοιπόν το πρώτο ηλεκτρικό σκούτερ της μάρκας για την Ευρώπη – όμως η ιστορία δεν τελειώνει εδώ, αφού είναι και το πρώτο από τα συνολικά 10 ηλεκτροκίνητα μοντέλα (σκούτερ και μοτοσυκλέτες) που έχει ανακοινώσει η ίδια η Honda ότι θα παρουσιάσει μέχρι το 2025.

Η ονομασία “EM” σημαίνει “Electric Moped” (Ηλεκτρικό Μοτοποδήλατο) και είναι σαφές πως πρόκειται για μοντέλο που απευθύνεται σε νεανικό κοινό, “φρέσκο” στον χώρο των δύο τροχών, που ζητάει μια κομψή εύκολη, άνετη και αποτελεσματική αστική μετακίνηση.

Παράλληλα, είναι ιδανικό για τον νέο ή τη νέα (εντάξει, και για τους μεγαλύτερους/ες…) αναβάτη/αναβάτρια που θέλουν όλα τα παραπάνω να καλύπτονται από ένα επώνυμο, “σίγουρο” προϊόν και όχι από ένα άγνωστο, τυχαίο brand.

Η αυτονομία που ανακοινώνεται δεν είναι “εικονική”, αλλά πραγματική, κοντά στα 40 χιλιόμετρα, ενώ η αφαιρούμενη μπαταρία Honda Mοbile Power Pack έχει εξελιχθεί και δοκιμαστεί κάτω από αντίξοες συνθήκες, υψηλές/χαμηλές θερμοκρασίες, επίπεδα υγρασίας, χτυπήματα και κραδασμούς.

Η αφαιρούμενη μπαταρία Honda Mobile Power Pack e μπορεί να φορτιστεί σε οποιαδήποτε πρίζα ρεύματος.

Προς το παρόν η Honda δεν ανακοινώνει περισσότερες πληροφορίες για το πολύ συμπαθητικής εμφάνισης σκούτερ, αλλά σημασία μεγάλη έχει πως η πρώτη κίνηση από τον Νο1 κατασκευαστή των δύο τροχών στον κόσμο έγινε.

Το Honda EM1 e: αναμένεται να είναι διαθέσιμο στις αγορές μας το καλοκαίρι του 2023.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ