fbpx

Honda Forza 350 2023: Νέα αισθητική πνοή

Στα σαλόνια του Μιλάνου

Mε μπροστινό τμήμα και σχήμα προβολέων εμπνευσμένα από την εμφάνιση του κορυφαίου σκούτερ της Honda, του Forza 750, έρχεται για το 2023 το Honda Forza 350, το οποίο, αν εξαιρέσουμε κάποιες βελτιώσεις σε λεπτομέρειες και δύο νέους χρωματισμούς, παραμένει ίδιο με το προηγούμενο μοντέλο.

Εισέπραξε μια γερή αναδιαμόρφωση του μπροστινού τμήματός του το νέο Honda Forza 350, κι αυτό ήταν κάτι που είχαμε αναφέρει ότι θα το επιθυμούσαμε, όταν είχαμε πραγματοποιήσει τη δοκιμή του στο Scooternet.

Να λοιπόν που η επιθυμία αυτή υλοποιήθηκε, κι έτσι το ικανό 350 άφησε πίσω την συντηρητική εμφάνιση του μπροστινού του τμήματος και έγινε μοντέρνο και πιο σπορτίβικο … όπως του άρμοζε εξαρχής.

Νέα είναι και τα όργανα, που παραμένουν δεξιά και αριστερά αναλογικά, με μια μεγαλύτερη οθόνη ψηφιακών ενδείξεων ανάμεσά στους, η οποία έχει και συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth.

Nέο είναι και το οπίσθιο φωτιστικό σώμα που είναι πιο design-άτο και σπορτίβικο, πιο μίνιμαλ σε διαστάσεις, με τα φλας να ενσωματώνονται περίφημα στην ουρά και να γίνονται σχεδόν αόρατα – ειδικά στον καινούριο κόκκινο χρωματικό συνδυασμό που θα διατίθεται το 2023.

Αμετάβλητη είναι η μεγάλη πρακτικότητα, που έχει κάνει το Honda Forza 350 δημοφιλές σε όλη την Ευρώπη, με 170.000 μονάδες (125, 300 και 350) να έχουν πωληθεί από το 2012.

Το Forza 350 έρχεται με πλήρη εξοπλισμό: έλεγχο πρόσφυσης HSTC, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα (ύψος 180 mm), υποδοχή USB-C σε μπροστινό ντουλαπάκι. 

Eπίσης υπάρχει χώρος κάτω από τη σέλα για δύο κράνη full-face, φώτα full LED και τεχνολογία Smart Key που λειτουργεί και στο προαιρετικό Smart Top Box.

Ο κινητήρας είναι ένα μονοκύλινδρος, υδρόψυκτος, τετραβάλβιδος, 330cc eSP + που παρουσιάστηκε μαζί με το πρώτο Forza 350 το έτος 2021 και είναι ικανός να αποδώσει 29,2 ίππους στις 7.500 σ.α.λ.

Η συνδεσιμότητα Bluetooth του συστήματος φωνητικού ελέγχου Honda Smartphone είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, λειτουργώντας τόσο με συσκευές Android όσο και με iOS.

Οι τροχοί του 350 παραμένουν 15 ιντσών μπροστά και 14 ιντσών πίσω και φορούν λάστιχα διαστάσεων 120/70 και 140/70 αντίστοιχα.

Οι αναρτήσεις αποτελούνται από συμβατικό, τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και δύο αμορτισέρ πίσω.

Ένα δισκόφρενο για κάθε τροχό, τα οποία συνδυάζονται με δικάναλο ABS, αναλαμβάνουν την πέδηση, ενώ το βάρος του σκούτερ είναι (γεμάτο) στα 186 κιλά, με τη χωρητικότητα του ρεζερβουάρ να φτάνει τα 11.7 λίτρα.

Το νέο Forza 350 παράγεται στο ιταλικό εργοστάσιο της Honda, στην Atessa.

Για το 2023 το Forza 350 είναι διαθέσιμο σε: Matt Cynos Grey Metallic (Γκρι ματ), Pearl Falcon Grey (Γκρι μεταλλικό), Pearl Siena Red (Κόκκινο πέρλα), Mat Robust Grey Metallic (Γκρι μεταλλικό), και Mat Pearl Pacific Blue (Μπλε μεταλλικό) με μπρονζέ ζάντες.

Σύντομα θα κάνουμε και την πλήρη τεχνική ανάλυση του μοντέλου και θα σας ενημερώσουμε για την ημερομηνία άφιξής του στην Ελλάδα και την τιμή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ