fbpx

Honda – Striemo: Hλεκτρικά οχήματα μικροκινητικότητας (video)

Η αρχή με ένα καινοτόμο, τρίτροχο πατίνι

Η Honda ανακοινώνει την ίδρυση της Striemo, μιας Startup εταιρίας που προέρχεται από το Ignition, ένα πρόγραμμα δημιουργίας νεοφυών επιχειρήσεων της ιαπωνικής μάρκας

Η Honda Motor Co., Ltd. ανακοίνωσε την ίδρυση της Striemo, η οποία έχει αναπτύξει ένα τρίτροχο, ηλεκτρικό πατίνι μικροκινητικότητας για ένα άτομο.

Το πατίνι αυτό διαθέτει έναν πρωτότυπο μηχανισμό υποβοήθησης ισορροπίας ο οποίος επιτρέπει σταθερή οδήγηση με λιγότερες πιθανότητες πτώσης σε όλο το εύρος ταχυτήτων, ακόμα κι από τις πιο αργές ταχύτητες.

Εννοείται ότι όλη η τεχνογνωσία του Striemo μπορεί να εφαρμοστεί πάνω σε ένα σκούτερ, κάτι που κάνει το εγχείρημα πολύ ενδιαφέρον και για το δικό μας χώρο.

Το Striemo προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία πριν από τα τέλη της φετινής χρονιάς και στην Ευρώπη το 2023. Το Striemo επιτρέπει σταθερή οδήγηση με λιγότερες πιθανότητες πτώσης σε όλο το εύρος ταχυτήτων, “από αργό βάδην μέχρι ποδηλασία”, διαθέτοντας μια δομή που διευκολύνει τον χρήστη να διατηρεί χωρίς προσπάθεια την ισορροπία του.

Αυτή η μοναδική δομή είναι αποτέλεσμα αφενός του ακριβούς σχεδιασμού όπου το κέντρο βάρους υπολογίζεται με ακρίβεια ενός δεκάτου του χιλιοστού, αφετέρου ενός πρωτοποριακού μηχανισμού υποβοήθησης ισορροπίας που έχει αναπτυχθεί για το Striemo.

Δηλώσεις του Yotaro Mori, Συνιδρυτή και CEO της Striemo Inc.

“Ένας από τους παράγοντες διασκέδασης της κινητικότητας είναι να ανακαλύπτεις και να συναντάς καταστάσεις για πρώτη φορά.

Δημιούργησα το Striemo ορμώμενος από την επιθυμία μου να δώσω τη δυνατότητα σε περισσότερους ανθρώπους να βιώσουν αυτή τη διασκέδαση, και από το μαχητικό μου πνεύμα να δημιουργήσω ένα μέσο μεταφοράς που θα επιτρέπει σε οποιονδήποτε να κυκλοφορεί έξω πιο αυθόρμητα, όπως όταν φοράμε τα παπούτσια μας για να πάμε βόλτα.

Το Striemo είναι ένα νέο προϊόν κινητικότητας που έχει αναπτυχθεί αξιοποιώντας την τεχνογνωσία στον τομέα των “ανθρωπίνων μελετών”, που απέκτησα μέσω της εμπειρίας μου στην εξέλιξη μοτοσυκλετών της Honda.

Στόχος μου είναι να καταστήσω το Striemo ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα κινητικότητας στις ζωές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο και να δημιουργήσω έναν καλύτερο κόσμο όπου οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν την ελευθερία της κινητικότητας”.

Δηλώσεις του Shinji Aoyama, Επικεφαλής του προγράμματος IGNITION

(Ανώτερο Διευθυντικό Εκτελεστικό Στέλεχος της Honda Motor Co., Ltd: «Η Honda έχει πολλούς συνεργάτες που λατρεύουν τις προκλήσεις.

Ο κ. Mori είναι ένας από αυτούς και διακρίνεται για το έντονο πάθος του να βοηθά τους ανθρώπους και να συνεισφέρει στην κοινωνία όταν του δίνεται η δυνατότητα. Μέσω του προγράμματός μας IGNITION, η Honda θα υποστηρίξει τον κ. Mori να υλοποιήσει το πάθος του μέσα από μια νέα πρόκληση προκειμένου να ξεκινήσει το δικό το επιχειρηματικό εγχείρημα.

Η Honda θα συνεχίσει να επιταχύνει τις πρωτοβουλίες μας ανοιχτής καινοτομίας και θα δημιουργήσει ένα νέο άνεμο για την επιχειρηματική μας ανάπτυξη».

Από τότε που ιδρύθηκε, η Honda ανέκαθεν εκτιμούσε τις πρωτότυπες τεχνολογίες και ιδέες και υποστηρίζει διάφορες πρωτοβουλίες ανοιχτής καινοτομίας για να αξιοποιήσει αυτές τις τεχνολογίες και ιδέες προκειμένου να επιλύσει κοινωνικά ζητήματα και να δημιουργήσει νέες αξίες για τους πελάτες της και την κοινωνία.

Πρόγραμμα ανοιχτής καινοτομίας Honda Xcelerator

Το Honda Xcelerator είναι ένα πρόγραμμα ανοιχτής καινοτομίας σχεδιασμένο ώστε να διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ των startup εταιριών και της Honda. Στο τιμόνι του προγράμματος βρίσκεται η Honda Innovations Inc., που εδρεύει στη Silicon Valley (ΗΠΑ).

Μέσω αυτού του προγράμματος, η Honda συνεργάζεται με αρκετές επιχειρήσεις με προηγμένες τεχνολογίες σε όλο τον κόσμο. Η Honda προσπαθεί να δημιουργήσει νέα αξία και να συνεισφέρει στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων, ενσωματώνοντας εξωτερική τεχνογνωσία και γνώσεις και συνεργαζόμενη με άλλες εταιρίες και ιδρύματα.

Σχετικά με το πρόγραμμα δημιουργίας νέων επιχειρήσεων IGNITION

Το IGNITION είναι το πρόγραμμα δημιουργίας νεοφυών επιχειρήσεων της Honda το οποίο δίνει σάρκα και οστά σε πρωτότυπες τεχνολογίες, ιδέες και σχέδια των συνεργατών της Honda για να συμβάλλει στην επίλυση κοινωνικών θεμάτων και στη δημιουργία νέας αξίας για τους πελάτες και την κοινωνία. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2017.

Το 2020, προστέθηκε σε αυτό μία επιλογή για την έναρξη μιας νέας επιχείρησης που θα έχει ως στόχο την υλοποίηση ιδεών στον πραγματικό κόσμο όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Το 2021, ιδρύθηκε η Ashirase.

Η Ashirase, Inc. εξελίσσει ένα σύστημα πλοήγησης που τοποθετείται στα παπούτσια για την υποστήριξη ατόμων με προβλήματα όρασης στο περπάτημα. Η εταιρία σκοπεύει να ξεκινήσει τις πωλήσεις του συστήματος πλοήγησης Ashirase πριν από το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους που λήγει στις 31 Μαρτίου 2023. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τον ιστότοπο της Ashirase: www.ashirase.co

Όλοι οι πλήρους απασχόλησης συνεργάτες της Honda οι οποίοι εργάζονται στις δραστηριότητές της στην Ιαπωνία μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις ανεξάρτητα από τη διάρκεια της απασχόλησής τους ή το τμήμα όπου υπάγονται. Οι ιδέες που περνούν από τη διαδικασία τελικής αξιολόγησης θα προωθούνται στην αγορά, είτε από την ίδια την εταιρία ή μέσω μιας startup.

 Γενικά, η απόφαση για την εμπορευματοποίηση θα λαμβάνεται σε ένα διάστημα 6 μηνών, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συγκροτείται μία ομάδα δράσης από ειδικούς της εταιρίας για την υποστήριξη κάθε πρότασης.

 Η εταιρεία επενδυτικών κεφαλαίων θα παρέχει συμβουλές και υποστήριξη σε κάθε υποψηφιότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας αξιολόγησης. Για να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία της startup, η αναλογία συνεισφοράς κεφαλαίου της Honda θα περιορίζεται σε όχι περισσότερο από 20%.  Επίσημος ιστότοπος της Striemo Inc.: www.striemo.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ