fbpx

Daytona Orama 125: Κλασική εμφάνιση… και γκάζι!

Το δυνατό ρετρό της αγοράς

Το Daytona Orama 125 είναι ένα σκούτερ κλασικής σχεδίασης που παράλληλα παντρεύει την σύγχρονη τεχνολογία κινητήρων σε ένα τετράπτυχο: τεχνολογία, στυλ, πρακτικότητα και επιδόσεις.

Η Daytona Motors δυναμώνει τη γκάμα της με ένα μοντέλο που δεν βγαίνει ποτέ από τη μόδα, το οποίο, όμως κάτω από το κουστούμι του κρύβει έναν δυνατό κινητήρα.

Είναι υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος, με τέσσερις βαλβίδες και αποδίδει 15 ίππους στις 8.500 rpm, γεγονός που το κατατάσσει ανάμεσα στις κορυφαίες επιδόσεις της κατηγορίας.

Μάλιστα το ψυγείο του είναι τοποθετημένο στο διαμήκη άξονα στην άκρη του στροφάλου (με πολλά εξτρά πλεονεκτήματα) όπως κάνουν και οι πιο εξελιγμένοι κινητήρες της κατηγορίας.

Η μέγιστη ροπή ανέρχεται κι αυτή στο εντυπωσιακό νούμερο των 12,5Nm. Χάρη στο μεγάλο ρεζερβουάρ των 10 λίτρων (!) και τη χαμηλή κατανάλωση, επιτυγχάνονται υψηλά επίπεδα αυτονομίας, που λογικά θα ξεπερνούν τα 330-340 χιλιόμετρα!

To Daytona Orama 125 φοράει την κλασική “γραβάτα” μπροστά στην ποδιά που είναι ακόμα πιο ελκυστική στη διχρωμία ασημί/μαύρο, ενώ τα μπροστινά και πίσω τζαμάκια των φλας  είναι διαφανή.

Ο προβολέας τεχνολογίας LED, εξοπλισμένος με φώτα ημέρας (DRL) όπως και το πίσω φωτιστικό σώμα, είναι διακοσμημένα με χρωμιωμένο πλαίσιο.

Τα όργανα απαρτίζονται από μία LCD οθόνη τοποθετημένη μέσα σε ένα κλασικής σχεδίασης πλαίσιο, αποτελώντας έτσι ένα ακόμη χαρακτηριστικό ζευγάρωμα τεχνολογίας και στυλ, με πλήθος χρήσιμων και ευανάγνωστων ενδείξεων.

Το επίπεδο πάτωμα προσφέρει μεγάλους χώρους για μεταφορά αντικειμένων, ενώ οι αντιολισθητικές ράγες πάνω του προσφέρουν στήριξη και έναν ιδιαίτερο ρετρό τόνο.

Μοναδική είναι και η σχεδίαση του στρογγυλού πίσω φωτιστικού σώματος που πλαισιώνεται από τα ενσωματωμένα στην ουρά φλας, κάνοντας την πίσω όψη του Orama ξεχωριστή και άμεσα αναγνωρίσιμη.

Η χαμηλή σε ύψος σέλα στα 770 mm παρέχει άνεση, αλλά και αντιολισθητικές ιδιότητες, χάρη στο ειδικό αφρώδες και τη νέα επένδυση με ξεχωριστές υφές για αναβάτη και συνεπιβάτη.

Ο χώρος κάτω από τη σέλα είναι άφθονος και μπορεί να φιλοξενήσει ένα φουλφέις κράνος και πολλά αντικείμενα.

Οι τροχοί του Orama 125 είναι 12 ιντσών μπροστά και πίσω, με δισκόφρενα 220 mm μπροστά και 212 πίσω, που συνεργάζονται για την απροβλημάτιστη πέδηση με ABS.

Τα ελαστικά είναι διαστάσεων 110/70 μπροστά και 120/70 πίσω.

Το βάρος του Orama φτάνει γεμάτο στα 138 κιλά.

Τα ρυθμιζόμενα σε προσφόρτιση αμορτισέρ και το τηλεσκοπικό πιρούνι φροντίζουν για την άνεση.

H τιμή του Daytona Orama 125 ανακοινώθηκε στα 2.495 ευρώ και διατίθεται σε δύο χρωματισμούς (μαύρο/ασημί και ανοιχτό γαλαζο-πράσινο).

Περισσότερες πληροφορίες: daytonamotors.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X