fbpx

SUZUKI BURGMAN UH 200: Ανάκληση και στην Ευρώπη

Ανάκληση για την φυγοκεντρική μετάδοση

Μετά την ανάκληση που έγινε σε ΗΠΑ και Αυστραλία, παίρνει σειρά και η Ευρώπη, ανακαλώντας το Suzuki Burgman 200 για λόγους ασφαλείας.

 Η ευρωπαϊκή υπηρεσία ανακλήσεων χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη ανάκληση για το Burgman ως “υψηλού κινδύνου”.

Μετά την Αμερική και την Αυστραλία, η γιαπωνέζικη εταιρία ανακαλεί το Suzuki Burgman 200 και στην Ευρώπη, για λόγους ασφαλείας που έχουν να κάνουν με τη μετάδοση του κινητήρα. Η ανάκληση έρχεται από τη Γερμανία και αφορά τα μοντέλα Suzuki Burgman 200 (UH200)  που έχουν κατασκευαστεί από τις 2 Αυγούστου 2017 μέχρι τις 4 Ιανουαρίου του 2019.

Η ανάκληση αφορά τη τελική μετάδοση, αφού τα πριτσίνια που συνδέουν την πλάκα στήριξης των υλικών τριβής δεν έχουν τις σωστές διαστάσεις και μπορεί να χαλαρώσουν και να φέρουν θραύση της κινούμενης πλάκας μέσα στο σύστημα συνεχούς μεταβλητής μετάδοσης (φυγοκεντρικό CVT).

Το αποτέλεσμα στις περιπτώσεις που συνέβη το παραπάνω ήταν να μην μεταφέρεται πλέον κίνηση προς τον πίσω τροχό, άρα να ακινητοποιείται το σκούτερ, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο ατυχήματος.

Είναι η δεύτερη φορά που ανακαλείται το Burgman 200 (το 2010 είχε συμβεί το ίδιο για αντλία βενζίνης), ενώ γνωστή είναι η περιπέτεια του Suzuki Address UK 110 με τις αλλεπάλληλες τέσσερις ανακλήσεις σε έξι διαφορετικά σημεία, στις οποίες έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν (διαβάστε εδώ).

Για την ελληνική αγορά και το Burgman 200 δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ανάκληση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ