fbpx

SUZUKI BURGMAN UH 200, ’17-’19: Ανάκληση σε ΗΠΑ και Αυστραλία

Πρόβλημα στη φυγοκεντρική μετάδοση

H Suzuki Αμερικής και Αυστραλίας ανακαλεί το Suzuki Burgman 200 για λόγους ασφαλείας που έχουν να κάνουν με τη μετάδοση του κινητήρα.

Η ανάκληση της αμερικάνικης αντιπροσωπείας αφορά 300 σκούτερ Suzuki Burgman 200 (UH200) μοντέλα ετών 2018-2019, για λόγους ασφαλείας στο τμήμα της τελικής μετάδοσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα πριτσίνια που συνδέουν την πλάκα στήριξης των υλικών τριβής (αν έχουμε καταλάβει σωστά από την περιγραφή του δελτίου τύπου) μπορεί να φύγουν από τη θέση τους και να οδηγήσουν τη θραύση της κινούμενης πλάκας, μέσα στο σύστημα συνεχούς μεταβλητής μετάδοσης (φυγοκεντρικό CVT).

Εάν η πλάκα κινητήρα σπάσει, ο κινητήρας χάνει την ισχύ του πίσω τροχού, αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχήματος – πέρα βεβαίως από τη ζημιά που θα γίνει στη μετάδοση.

H ανάκληση αυτή ήρθε δεύτερη για το συγκεκριμένο μοντέλο, αφού πρώτη ξεκίνησε η Suzuki Αυστραλίας για τον ίδιο λόγο, αλλά σε Suzuki Burgman 200 (UH200) μοντέλα ετών 2017-2019 – δηλαδή η αυστραλέζικη ανάκληση πιάνει και τα μοντέλα του 2017.

Για τις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχει εκδοθεί ακόμα καμία ανάκληση για το συγκεκριμένο μοντέλο, ενώ στην ελληνική αγορά το Burgman 200 είχε ανακληθεί το 2010 για αντλία βενζίνης.

Υπενθυμίζουμε ότι ένα άλλο σκούτερ της Suzuki, το Address UK 110 ανακλήθηκε πρόσφατα για τέταρτη φορά!

Θα σας κρατήσουμε ενήμερους αν υπάρξει εξέλιξη επί του θέματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ