fbpx

SKODA Auto: Scooter-Sharing στην Πράγα

 Έρχονται μεγάλοι παίκτες στο παιχνίδι

Όταν μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία σαν την Volkswagen μπαίνει στο χώρο των “ενοικιαζόμενων” ηλεκτρικών σκούτερ… τότε τα πράγματα αρχίζουν να σοβαρεύουν. Η αρχή γίνεται στην Πράγα από τη θυγατρική Skoda.

BeRider ονομάζεται το πρόγραμμα της ŠKODA Auto που εγκαινιάζεται στην Πράγα, σε πιλοτική φάση αρχικά.

Το Scooter-Sharing της θυγατρικής της VW ξεκινά χρησιμοποιώντας ηλεκτρικά σκούτερ της ισπανικής Torrot, που πετυχαίνουν αυτονομία έως και 70 χιλιόμετρα σε κυκλοφορία μέσα στην πόλη.

Η Škoda Auto επενδύει στην καθαρή, βιώσιμη μετακίνηση αρχικά στην πρωτεύουσα της Τσεχίας, μέσω ενός ηλεκτρικού σκούτερ που διαθέτει δύο μπαταρίες ιόντων λιθίου, είναι εξοπλισμένο με φωτιστικά σώματα LED, δισκόφρενα σε εμπρός και πίσω τροχό, κι όλα αυτά πάνω σε ένα εύχρηστο, ελαφρύ δίτροχο, πρακτικό και εύκολο στη χρήση.

Οι μεγάλης διαμέτρου τροχοί εγγυώνται ασφαλή και άνετη οδήγηση και, όπως είναι χαρακτηριστικό στα ηλεκτρικά σκούτερ, η επιτάχυνση είναι ισχυρή, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 66 km/h.

Με αυτονομία μέχρι και 70 χιλιόμετρα, τα ηλεκτρικά σκούτερ μηδενικών εκπομπών είναι ιδανικά για μικρές και μεσαίες αποστάσεις, ενώ παράλληλα δεν επιβαρύνουν με θόρυβο την πόλη.

Για να χρησιμοποιήσει κάποιος τα ηλεκτρικά σκούτερ του BeRider, πρέπει να εγκαταστήσει την εφαρμογή BeRider (διαθέσιμη για iOS και Android) στο smartphone του και να εγγραφεί στην υπηρεσία.

Μετά την εγγραφή μπορεί να δει που βρίσκονται τα διαθέσιμα eScooters στην εφαρμογή, να τα ξεκλειδώσει (και να τα κλειδώσει αργότερα)  χωρίς κλειδιά, με την πληρωμή να πραγματοποιείται μέσω πιστωτικής κάρτας και να χρεώνεται ανάλογα με τον χρόνο που έχει χρησιμοποιηθεί το σκούτερ (5,00 CZK – 0,19 ευρώ- ανά λεπτό). Για την οδήγησή τους απαιτείται άδεια οδήγησης μοτοποδηλάτου.

Ο Andre Wehner, Διευθύνων Σύμβουλος της Škoda Auto, δήλωσε: “Με την έναρξη του προγράμματος BeRider και με την εταιρία να επιδεικνύει ευελιξία και φιλική στάση προς το περιβάλλον, γινόμαστε μέρος των επιλογών που έχει κάποιος για να κινηθεί μέσα σε μια μεγάλη πόλη. Η εξεύρεση λύσεων για τις περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένες μικρομετακινήσεις σε πόλεις είναι μέσα στους στόχους της Škoda Auto.

“Η υπηρεσία BeRider συμπληρώνει τις επιλογές μετακίνησης στα κέντρα των πόλεων ξεκινώντας από την Πράγα. Είτε πρόκειται για μετακίνηση κάποιου προς την εργασία του ή για περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης, τα ηλεκτρικά σκούτερ του προγράμματος BeRider είναι πρακτικά, οικολογικά και φιλικά προς το χρήστη.

Την ίδια στιγμή ενσωματώνουμε την ψηφιακή τεχνογνωσία μας, αφού κάθε σκούτερ BeRider είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες που μεταφέρουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, όπως φόρτιση μπαταρίας, νόμιμη θέση ή όχι παρκαρίσματος, κα. Μέσω αυτών είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε το επίπεδο εξυπηρέτησης των πελατών μας”.


Η οθόνη των σκούτερ του BeRider εμφανίζει βασικές πληροφορίες όπως η ταχύτητα και η αυτονομία. Μια βάση κινητού στο τιμόνι διευκολύνει την πλοήγηση, ενώ θα μπορεί να φορτίζεται εν κινήσει μέσω της υπάρχουσας θύρας USB. Στη μπαγκαζιέρα υπάρχουν και δύο κράνη για χρήση από αντίστοιχους επιβαίνοντες.
Το νέο πρόγραμμα χαιρέτισε και ο δήμαρχος της Πράγας, ο οποίος δήλωσε ότι τα οχήματα μηδενικών ρύπων είναι ευπρόσδεκτα στην πόλη του.

Περισσότερες πληροφορίες: www.be-rider.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ