fbpx

QUADRO: Eίσοδος στα ηλεκτρικά με το Oxygen

Περισσότερο οξυγόνο μέσω της ηλεκτροκίνησης

Η Ελβετική Quadro Vehicles μπαίνει στην αγορά ηλεκτρικών σκούτερ με το Quadro Oxygen, το οποίο κατασκευάζεται στην Ευρώπη, κοστίζει σχεδόν 4.800 ευρώ (!) και έχει επιδόσεις ενός συμβατικού 125.

Εμπλουτίζει τη γκάμα της η ελβετική εταιρία (πρώην ιταλική), που προτίμησε, όμως, να κάνει rebadge, να μην κατασκευάσει δηλαδή το δικό της σκούτερ, αλλά να προτιμήσει ένα ήδη υπάρχον της αγοράς (Torrot Muvi, ισπανικής κατασκευής) και να αλλάξει τα σήματά του βαφτίζοντάς το Quadro Oxygen.

Η παρουσίαση του, όχι φτηνού, Quadro Oxygen έγινε κατά τη διάρκεια του σαλονιού αυτοκινήτου στο Τορίνο, με το νέο σκούτερ να διατίθεται σε τρία χρώματα και να είναι εμφανώς προσανατολισμένο σε 100% αστική χρήση. Η Quadro είναι κατασκευάστρια σκούτερ με συμβατικούς κινητήρες, που διαθέτουν τρεις ή τέσσερις τροχούς.

Η Quadro Vehicles, αφού έγινε γνωστή με τα συμβατικά maxi σκούτερ της, τώρα προχωράει στον ηλεκτρισμό για να μην χάσει το νέο άνοιγμα της αγοράς.


Το
Quadro Oxygen θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, με απόδοση ισοδύναμη των συμβατικών 50 ή 125 cc. Πιο συγκεκριμένα το 125 θα έχει ηλεκτροκινητήρα 3 kW.

Διαβάστε: Δοκιμή του τετράτροχου Quadro Qooder

H έγκρισή του επιτρέπει μεταφορά δύο ατόμων, έχει αυτονομία 80 χλμ, μέγιστη ταχύτητα 70 km/h, με δύο αφαιρούμενες μπαταρίες, ζάντες 16 ” και συνολικό βάρος με μπαταρίες στα 93 kg.

Το σκούτερ κατασκευάζεται στην Ευρώπη και οι μπαταρίες φορτίζονται σε λιγότερο από 6 ώρες με τον κανονικό φορτιστή μπαταρίας 5Α, ενώ υπάρχει επίσης και φορτιστής μπαταρίας 10Α για φόρτιση μικρότερη από 3 ώρες. Η τιμή του είναι 4.799 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ