fbpx

PIAGGIO APE: Το μικρότερο θέατρο του κόσμου!

Τα σκούτερ μοιράζουν γνώση και διασκέδαση

Ένα μοναδικό τρίτροχο Ape με σαφείς ρίζες στον χώρο των σκούτερ και της Vespa έγινε “εργαλείο” στο χώρο του θεάτρου … διανέμοντας παραστάσεις στο Μιλάνο, πάνω στη “μικρότερη θεατρική σκηνή του κόσμου”.

Για περισσότερα από 70 χρόνια από τότε που παρουσιάστηκε – διάγοντας παράλληλο βίο με την αδελφή του, τη Vespa – το μικρό τρίτροχο εμπορικής χρήσης Piaggio Ape έχει μεταφέρει σχεδόν τα πάντα όσον αφορά εμπορεύματα.

Το χαρακτηριστικό και συνάμα χαριτωμένο Ape είναι τόσο ευπροσάρμοστο που μπορεί να μεταμορφωθεί και να καλύψει ένα ευρύ φάσμα αναγκών: πέρα από κλασικό όχημα μικρομεταφορών σε Ιταλία, Ευρώπη και Ασία, έγινε καντίνα για γρήγορο φαγητό, περίπτερο, μίνι-πιτσαρία και καφετέρια του δρόμου ή ακόμα και κινητό ATM (!) ή βιβλιοθήκη  ώστε να φτάσει σε πιο απομακρυσμένες τοποθεσίες.

Στη σημερινή μας περίπτωση, το Ape μεταμορφώθηκε στη μικρότερη θεατρική σκηνή του κόσμου, πάνω σε τροχούς!

Ο ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας αλλά και οδηγός του Ape, Giacomo Poretti, μαζί με τη Luca Doninelli και τον Gabriele Allevi, δημιούργησαν έναν περιοδεύοντα θίασο, το Moto Teatro Oscar, που ξεκίνησε τις παραστάσεις του με επιτυχία στα τέλη Ιουνίου.

Όταν τα θέατρα κλείνουν (σημ. λόγω κορονοϊού), εναπόκειται σε εμάς, τους ανθρώπους του θεάτρου, να βγούμε στους δρόμους και να πάμε κοντά στους θεατές. Έτσι, εμείς του Teatro Oscar δημιουργήσαμε ένα θέατρο δρόμου με τροχούς, πάνω στη μικρότερη σκηνή του κόσμου,  ένα ταπεινό αλλά θρυλικό τρίτροχο Ape το οποίο πέρασε όλη τη ζωή κουβαλώντας αγαθά και τώρα προσφέρει στο κοινό την τέχνη του θεάτρου”, λέει ο Poretti.

Το Moto Teatro Oscar πρόσφερε όλο το καλοκαίρι παραστάσεις με πλήρες πρόγραμμα σε διάφορες γειτονιές του Μιλάνου και τα πέριξ, με το Ape σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Κουλτούρα μοίρασε με τις ροδίτσες του το “εργατικό” Ape, πετυχαίνοντας συνάμα και μια παγκόσμια πρωτιά.

Πηγή: www.facebook.com/teatrogiglio

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ