fbpx

PIAGGIO: Αποκλειστικό – Νέο τρίτροχο επαγγελματικό σκούτερ!

Καινοτόμο, με δυο τροχούς πίσω!

Η Piaggio επί δεκαετίες κατασκευάζει επαγγελματικά σκούτερ και οχήματα με δύο, τρεις και τέσσερις τροχούς. Τώρα η ιταλική εταιρία παρουσιάζει ένα επαγγελματικό σκούτερ delivery έκπληξη, αλλά με δύο τροχούς πίσω!

Το Piaggio 3W- Delivery 125cc Euro 5, όπως λέει ο κωδικός του, διαθέτει τρεις τροχούς και είναι φτιαγμένο για επαγγελματική χρήση.

Είναι ένα Liberty όσον αφορά το μπροστινό του τμήμα, στο οποίο έχει ενσωματωθεί μια μεγάλη πλατιά “ουρά” και δυο τροχοί κάτω από αυτήν.

Πρόκειται για ένα σκούτερ έκπληξη, μιας και η Piaggio επαναφέρει μια διάταξη που χρησιμοποιούσε η Honda στο παρελθόν στα τρίτροχα Gyro, που τόση επιτυχία είχαν στην Ασία αλλά και στην Ελλάδα μεταξύ των επαγγελματιών. Σημειώστε εδώ ότι το Honda Gyro X δεν έπαψε ποτέ να παράγεται και πωλείται μέχρι σήμερα στην ιαπωνική αγορά!

Στη χώρα μας είχαν φτάσει μεταχειρισμένα σαν παρεισαγωγή από την Ιαπωνία και σε πολλές περιπτώσεις “έλιωσαν” από την πολλή, σκληρή και μακροχρόνια χρήση.

Ιδιαίτερα χρήσιμο σκούτερ στις μικρομεταφορές θα αποδειχθεί το Piaggio 3W- Delivery 125, αφού διαθέτει κάποια σημαντικά, χρήσιμα και ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

Πρώτο και καλύτερο στοιχείο του Piaggio 3W- Delivery είναι ότι το κυρίως σώμα του σκούτερ μπορεί να πάρει κλίση στις στροφές, με τους δυο οπίσθιους τροχούς να μένουν διαρκώς σε επαφή με το δρόμο, άρα το φορτίο μπορεί να μεταφερθεί πιο εύκολα και με ασφάλεια.

Το δεύτερο είναι ότι λόγω της ενισχυμένης κατασκευής του μεγάλου, οπίσθιου χώρου φόρτωσης μπορεί να μεταφέρει 70 κιλά φορτίο στο πίσω τμήμα και 25 ακόμα στην μπροστινή σχάρα, φτάνοντας το συνολικό βάρος που μπορεί να κουβαλήσει στα 95 κιλά.

Το τρίτο και σημαντικότερο είναι ότι οι τροχοί πίσω έχουν μεγαλύτερη διάμετρο από το παρελθόν – από τους 10άρηδες που φορούσαν τα Honda Gyro, μάλλον στις 12 ίντσες (η Piaggio δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τεχνικά χαρακτηριστικά) κάτι που βοηθάει στην υψηλότερη σταθερότητα του συνόλου.

Το νέο σκούτερ σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε από την Piaggio, διαθέτει κινητήρα 125 κυβικών προδιαγραφών Euro5 και πιστεύουμε ότι θα κάνει θραύση στο χώρο των επαγγελματικών σκούτερ delivery-μικρομεταφορών, όταν βγει στην αγορά.

Πριν από μερικούς μήνες είχαμε δημοσιεύσει τα σχέδια που είχε καταθέσει η Piaggio για να πάρει τις πατέντες, χωρίς να ξέρουμε τότε για ποιο σκούτερ προορίζονταν.

Ήδη τα Ιταλικά ταχυδρομία (Poste Italiane) έχουν παραγγείλει 5.000 (!) σκούτερ, αξίας 31 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα παραδοθούν από την Piaggio μέχρι το μέσον του 2021.

Αναμένουμε την επίσημη παρουσίαση του Piaggio 3W- Delivery 125 και για επαγγελματική χρήση, αφού αποτελεί μια πολύ καλή ιδέα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ