fbpx

PIAGGIO: Επενδύσεις και νέα σκούτερ

 Περνάει στην αντεπίθεση

Όπως είναι γνωστό, η Piaggio έχει καιρό να εμφανίσει κινητικότητα στο κομμάτι των νέων μοντέλων. Τώρα, μια τονωτική ένεση πολλών εκατομμυρίων ευρώ έρχεται να ενεργοποιήσει ξανά την ευρωπαϊκή σκουτερο-εταιρία στον συγκεκριμένο τομέα.

Μετά την κατάρρευση των πωλήσεων στην αγορά σκούτερ και μοτοσυκλετών λόγω του Covid-19, ο κλάδος ανακάμπτει σταδιακά σε όλη την Ευρώπη, αλλά ειδικότερα στην Ιταλία.

Μέρος της επιτυχίας στη γειτονική μας χώρα “χρεώνεται” στην ANCMA , δηλαδή τον εθνικό φορέα των δύο τροχών, που ενθάρρυνε δυναμικά και προώθησε τη χρήση των δύο τροχών, ιδίως όσον αφορά την αστική μετακίνηση.

Με αυτό το σενάριο υπόψη, αλλά και το γεγονός ότι τα τελευταία “νέα” μοντέλα της Piaggio αποτελούν κυρίως lifting παλαιότερων, η εταιρία που είναι και ο μεγαλύτερος Ευρωπαίος κατασκευαστής σκούτερ – υπέγραψε δάνειο, με στόχο την ενίσχυση της χρηματοοικονομικής δομής του ομίλου.

Έλαβε χρηματοδότηση-δάνειο ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ από δύο τράπεζες – βάσει της βοήθειας που προσφέρει το ιταλικό Υπουργείο Οικονομικών για τη στήριξη των μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων – με σκοπό την υποστήριξη του Ομίλου Piaggio για επενδύσεις στην έρευνα και εξέλιξη (R&D) νέων μοντέλων, αλλά και στους τομείς της ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και της τεχνολογικής καινοτομίας.

Στόχος είναι να αυξηθεί η υψηλή θέση του ομίλου στον τομέα της μετακίνησης.

O πρόεδρος του Gruppo Piaggio Roberto Colaninno

Κάτι που αφορά και την ελληνική αγορά είναι ότι μέσω της παραπάνω εξέλιξης πιθανόν να δούμε, εκτός των άλλων,  να βγαίνει τελικά νωρίτερα στην παραγωγή το νέο, ανανεωμένο Piaggio Beverly 300 ΗΡΕ, όπως ζητούν πολλοί φίλοι του δημοφιλούς – αλλά ίδιου κι απαράλλακτου εδώ και πολλά χρόνια – σκούτερ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ