fbpx

Kymco: Ευρεσιτεχνία για συστήματα ασφαλείας

Ραντάρ, τυφλές γωνίες και αλλαγές λωρίδων

Οι πατέντες που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στον διεθνή τύπο δείχνουν το πρώτο σκούτερ με ραντάρ από την Kymco.

Τα σχέδια εμφανίστηκαν στην Ασία για να λάβουν διπλώματα ευρεσιτεχνίας και κατατέθηκαν από την ταϊβανέζικη Kymco.

Προφανώς πρόκειται για ένα οπίσθιο ραντάρ που θα λειτουργεί σαν σύστημα προειδοποίησης τυφλών σημείων, εγγύτητας και αλλαγής λωρίδας των οχημάτων που ακολουθούν το σκούτερ.

Στην εφαρμογή που βλέπουμε, το ραντάρ είναι τοποθετημένο ανάμεσα στη σχάρα αποσκευών και τη βάση πινακίδας κυκλοφορίας, ενώ το ραντάρ της Kymco δεν εμφανίζεται μόνο σε σκούτερ, αλλά και σε ένα γυμνό μοντέλο της εταιρίας, καθώς και πάνω σε ένα σωληνωτό ατσάλινο υποπλαίσιο μιας μοτοσυκλέτας, πιθανώς ενός Adventure!.

Στην Ασία, το Kymco KRV 180 πάνω στο οποίο εφαρμόζεται η πατέντα της Kymco θεωρείται το κορυφαίο και πιο καινοτόμο μοντέλο του χώρου των σκούτερ.

Δεν εξάγεται στην Ευρώπη γιατί δεν υπάρχει προς το παρόν μεγάλη ζήτηση για αυτή την κατηγορία κυβισμού (175 κυβικά, μονοκύλινδρος κινητήρας 17 ίππων).

Έτσι το καινοτόμο Kymco KRV 180 (το οποίο έχει “κανονικό” ψαλίδι μοτοσυκλέτας εκτός των άλλων) θα είναι το πρώτο σκούτερ της Kymco και από τα πρώτα στον κόσμο με oπίσθιο ραντάρ και σύστημα προειδοποίησης τυφλών σημείων, ενώ θα παρέχει και υποβοήθηση για αλλαγές λωρίδας οχημάτων του δρόμου.

Συμπερασματικά, βλέπουμε ολοένα και πιο συχνά συστήματα ραντάρ στο μπροστινό και το πίσω τμήμα δίτροχων, σκούτερ και μοτοσυκλετών, από διάφορους κατασκευαστές και όπως είναι λογικό το φαινόμενο θα ενταθεί στο άμεσο μέλλον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ