fbpx

HONDA UNI-CUB ΕV: ΣΤΗ ΜΙΑ ΡΟΔΑ

Πολυ-κινητικότητα χωρίς τιμόνι

Ήταν Σεπτέμβριος του 2009, όταν η Honda παρουσίασε το “μονόκυκλο” U3-X, ένα πρωτότυπο όχημα μεταφοράς διαφορετικής μορφής και προσέγγισης, που “είχε σχεδιαστεί σε αρμονία με τον κόσμο”… όπως ανάφερε η γιαπωνέζικη εταιρία. Σήμερα, τον Μάιο του 2011, η Honda επανέρχεται με το νέο πρωτότυπο που ονομάζεται UNI-CUB (θυμηθείτε ότι “Cub” ονομάζει η εταιρία το “παπί”, άρα Uni-Cub σημαίνει “μονό-ροδο παπί”;). Το UNI-CUB είναι ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο, όσον αφορά στην ισορροπία, “δίτροχο” που προσφέρει εύκολη μετακίνηση, ενώ παράλληλα είναι εύχρηστο.

Αγώνες γραφείου, άνευ εμποδίων…

Η πολυ-κατευθυντικοτητά του είναι το πρώτο μεγάλο πλεονέκτημα του UNI-CUB που θυμίζει περισσότερο τις δυνατότητες ενός ανθρώπου κατά το περπάτημα, παρά κάποιο συνηθισμένο μέσον μετακίνησης.

Η κίνησή του έρχεται σε αρμονία με την κίνηση των υπολοίπων ανθρώπων που περπατούν (να λοιπόν γιατί η Honda το χαρακτήριζε παραπάνω έτσι) και δεν τους “απειλεί” με κάποιο τρόπο, αφού οπτικά είναι σχεδόν σαν ένας άνθρωπος που περπατάει.

 Το UNI-CUB είναι περιορισμένων διαστάσεων και μπορεί να μεταφερθεί και να αποθηκευτεί εύκολα.

Η ευχρηστία στη χρήση και την κίνηση τονίζεται από τον τροχό, που στρίβει άμεσα όπου επιθυμήσει ο χρήστης, χωρίς να χρειάζεται τιμόνι.

Διάφορες εφευρέσεις, επί του θέματος, της Ηοnda

Το UNI-CUB χρησιμοποιεί τεχνολογία της Honda που ελέγχει την ισορροπία με το πρώτο στον κόσμο σύστημα Honda Omni Traction Drive System. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στον αναβάτη να ελέγχει την ταχύτητα και την κίνηση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, τις στροφές και το σταμάτημα, απλά με την μεταφορά του βάρους του.

Καθώς ο αναβάτης έχει τη δυνατότητα να κινηθεί ταχύτατα προς όλες τις κατευθύνσεις μπρος, πίσω, διαγώνια, μπορεί γρήγορα να ελέγξει την κίνησή του, καθώς βρίσκεται ανάμεσα σε ανθρώπους.

Honda Uni-Cub αριστερά και δεξιά το παλαιότερο U3-X

Παράλληλα ο έξυπνος μηχανισμός ανοίγματος-κλεισίματος της σέλας του UNI-CUB’s κάνει δυνατό για τον αναβάτη να πατάει εύκολα στο έδαφος και να βρίσκεται στο ίδιο ύψος με τους άλλους πεζούς.

Ξεκινώντας τον Ιούνιο του 2012 η Honda θα ξεκινήσει τις επιδείξεις του UNI-CUB στο Εθνικό Μουσείο Επιστήμης και Εφευρέσεων της Ιαπωνίας. Το σύστημα ελέγχου του σούπερ μίνι όχηματος χρησιμοποιεί τεχνολογίες του τμήματος Honda Robotics, που εργάζεται παράλληλα και στη δημιουργία ανθρωποειδών ρομπότ, όπως για παράδειγμα το διάσημο ρομπότ… ASIMO – την “πιάνετε” την ειρωνεία ε; “Διάσημο -Asimo”…

Το Uni-Cub της Honda είναι φτιαγμένο για τον μοντέρνο άνθρωπο… και την τεμπελιά του

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ