fbpx

F-BIKE: ΘΑ ΠΕΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ SCOOTER;

Παγκράτι – Σύνταγμα σε 1,3 λεπτά!

 Aν υποθέσουμε ότι ένα ιπτάμενο ποδήλατο είναι πραγματοποιήσιμο, θα το θέλαμε και σε σκούτερ! Το πρώτο ιπτάμενο πρωτότυπο ποδήλατο στον κόσμο ανασηκώθηκε από το έδαφος και πραγματοποίησε μικρή πτήση. Κι αυτή η εξέλιξη έκανε τις φαντασίες να οργιάζουν.

 Το όνειρο της δημιουργίας ενός μικρού οχήματος που μπορεί να απογειώνεται από ένα σημείο Α και να προσγειώνεται σε ένα διαφορετικό σημείο Β, υπάρχει εδώ και δεκαετίες και με αυτή την εξέλιξη που ονομάζεται F-Bike οι φιλοδοξίες… απογειώνονται επίσης. 

Τι είναι όμως το F-Bike, παρά ένα θορυβώδες, ελαφρύ ποδήλατο που ενεργοποιείται από τηλεκοντρόλ; Είναι το πρώτο παγκόσμια επίσημα αναγνωρισμένο δίτροχο που κατάφερε να πετάξει, δημιουργία τριών Τσέχων ερευνητών και την υποστήριξη της γαλλικής Dassault.

H ερευνητική ομάδα, σε συνεργασία με τις εταιρίες Technodat, Evektor και Duratec, δοκίμασε την υπερελαφρά κατασκευή σε κλειστό χώρο στην Πράγα κατά τη διάρκεια παρουσίασης για δημοσιογράφους. Εφοδιασμένο με έξι οριζόντιους κινητήρες με έλικες, τροφοδοτούμενους με 47 κιλοβάτ από μπαταρίες με μελλοντικό στόχο να αποκτήσει μεγαλύτερη ισχύ, αυτονομία πτήσης και να μπορεί να σηκώσει μεγαλύτερο βάρος.

Σύμφωνα με τους ερευνητές οι περιορισμοί για την επίτευξη του στόχου επιβάλλονται από την τεχνολογία των μπαταριών – όπως ακριβώς είχαμε αναφέρει και στο μεγάλο αφιέρωμα που είχαμε κάνει παλαιότερα στο Scooternet και μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

Σύμφωνα πάντοτε με τους δημιουργούς του, το F-Bike θα είναι σε θέση να σηκώσει και έναν κανονικό αναβάτη (και όχι κούκλα, όπως τώρα) προς το τέλος του καλοκαιριού. Άντε με το καλό να δούμε το project και σε μορφή σκούτερ… (τύφλα να έχει ο Ιούλιος Βέρν και η φαντασία του).

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ