fbpx

BMW CE-04 – Flycat: Μοντέρνα τέχνη… ή κάτι άλλο

Τέχνη για λίγους…

Το “καλλιτεχνικό” αυτό σκούτερ θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στην κατηγορία άρθρων “Κάποιος μας κοροϊδεύει”, αλλά δυστυχώς τέτοια κατηγορία δεν έχουμε ετοιμάσει ακόμα στο Scooternet, αλλά μάλλον θα πρέπει να βιαστούμε, ώστε να καταχωρηθεί το “καλλιτεχνικό” BMW CE-04 από τα πρώτα, με τιμητική διάκριση μάλιστα.

Εντύπωση προκαλεί βεβαίως το πώς μπόρεσε η BMW να δεχθεί τέτοια “παρέμβαση” στο καμάρι-σκούτερ της, για να το πούμε κι εμείς ευγενικά.

Ο καλλιτέχνης Flycat, σύμφωνα με την ανακοίνωση, “πρόσθεσε ένα Edgy Urban Camo (προκλητικό αστικό καμουφλάζ) στο ηλεκτρικό σκούτερ BMW CE-04, που έγινε ο τέλειος καμβάς για την καλλιτεχνική του έκφραση”.

Συχνά-πυκνά οι κατασκευαστές σκούτερ και μοτοσυκλετών χαρακτηρίζουν ορισμένα μοντέλα τους σαν “τον τέλειο καμβά για καλλιτεχνικές εκφράσεις” και όταν πρόκειται για το ηλεκτρικό σκούτερ BMW CE-04, πρέπει να ομολογήσουμε ότι αυτός ο χαρακτηρισμός ταιριάζει.

Πρώτον, το σκούτερ έχει μεγάλες επίπεδες επιφάνειες, ιδανικές για “ζωγραφική”

Ύστερα, η επιλογή ανοιχτού λευκού χρώματος της μάρκας, επιτρέπει στη δημιουργικότητα του Ιταλού καλλιτέχνη, του Flycat, να εκφραστεί.

Ο Flycat έχει κάνει συνεργασίες με τις Levi’s, Adidas και Nike, οπότε θεωρητικά έχει προϋπηρεσία σε τέτοιες καλλιτεχνικές παρεμβάσεις.

Με αυτό το έργο, η BMW Motorrad Italia θέλει να γιορτάσει την πιο αληθινή και περιεκτική αστική τέχνη, αυτή που γεννιέται στους δρόμους και εξευγενίζεται από ένα μεγάλο πάθος”, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της BMW Italia, Alessandro Salimbeni.

Το ίδιο πάθος που σε δύο τροχούς σου δίνει την ευκαιρία να ζήσεις το Make Life A Ride”, όπως ισχυρίζεται η BMW Motorrad. “Και η πόλη είναι το φυσικό περιβάλλον για το BMW CE 04.”

Πάμε να δούμε τι είπε κι ο Flycat, ο οποίος πήρε ένα μαύρο σπρέι και ψέκασε με μαύρο χρώμα πέντε-έξι γραμμές (!) αφήνοντας το χρώμα να τρέξει προς τα κάτω: “Μέσα από τα σχήματα που δίνουν ζωή στο ζώδιό μου (;) έδωσα αυτό που αποκαλώ αστικό καμουφλάζ», εξήγησε ο καλλιτέχνης,

ήθελα να δημιουργήσω τη δομή του «γράμματος» που αποσυντίθεται για να κάνει τη δική του αποκωδικοποίηση τόσο δύσκολη, δημιουργώντας ένα είδος προστατευτικού μανδύα πάνω από το πλαίσιο του σκούτερ, στη δεξιά πλευρά εμφανίζεται η γραφή BMW, ενώ στην άλλη πλευρά έβαλα την υπογραφή μου”.

Τα συμπεράσματα δικά σας, εμείς σταματάμε εδώ…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ