fbpx

BMW CE 04: Ανάκληση για λόγους ασφαλείας

 Ανακαλείται, για καλύτερη στήριξη της κόρνας του!

Ανάκληση μέσω του συστήματος Rapid Alert System της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοινώθηκε σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης, όσον αφορά το ηλεκτρικό, φουτουριστικής εμφάνισης, σκούτερ BMW CE 04. Ο λόγος είναι ότι η στήριξη της κόρνας δεν ήταν η κατάλληλη και μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα κατά την οδήγηση. Τι είδους προβλήματα; Διαβάστε παρακάτω.

Απ’ ό,τι φαίνεται υπήρξε κάποιο συμβάν στο δρόμο και ακολούθησε έρευνα, η οποία αποκάλυψε ένα δυνητικό πρόβλημα που θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο ατυχήματος.

Λόγω του ότι η κόρνα δεν είχε σωστή στήριξη, θα μπορούσε να πέσει και έτσι να εμποδίσει την κίνηση του τιμονιού.

Κάτι τέτοιο θα περιόριζε τα όρια της κίνησης του τιμονιού όταν αυτό έστριβε… “αυξάνοντας την περίπτωση ατυχήματος”, όπως ανέφερε η ανακοίνωση του φορέα ανακλήσεων προϊόντων Rapex της Ε.Ε.

Έτσι ανακλήθηκαν τα σκούτερ που έχουν παραχθεί από 5/11/2020 έως και 29/08/2022, για καλύτερη στήριξη της κόρνας.

Η ανάκληση του BMW CE 04 ξεκίνησε από τη Γερμανία και μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί/εφαρμοστεί και στη Γαλλία, την Ιρλανδία, την Σουηδία και τη Σλοβενία.

Ο αριθμός της ανάκλησης είναι ο A12/01348/22, της 30ής Σεπτεμβρίου, της 39ης εβδομάδας του έτους και οι εκπρόσωποι της BMW θα αναλάβουν την επισκευή/αντικατάσταση.

Για την Ελλάδα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αντίστοιχη ανάκληση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ