fbpx

Σκούτερ με τροχόσπιτο; Και όμως…

Μίνι τροχόσπιτο για σκούτερ

Είναι δυνατή η ρυμούλκηση τροχόσπιτου με σκούτερ; Και όμως είναι. Ο Thomas Burick, ένας YouTuber, δημιούργησε ένα μίνι, ελαφρύ τροχόσπιτο που μπορεί να ρυμουλκείται από ένα σκούτερ και μάλιστα κλασικό!

Όταν σκεφτόμαστε τροχόσπιτο, το συνδέουμε αμέσως με αυτοκίνητο, ωστόσο ο Thomas Burick. ένας λάτρης της Vespa που είναι και YouTuber, κατασκεύασε ένααρκετά ελαφρύ (μόλις 77 κιλά) μίνι τροχόσπιτο που μπορεί εύκολα να ρυμουλκηθεί από ένα σκούτερ μικρού κυβισμού.

Μόλις ολοκλήρωσε την κατασκευή του, ο Thomas ταξίδεψε για περισσότερα από 11.000 χλμ από το Πίτσμπουργκ της Πενσυλβανίας έως την Πόλη του Μεξικού μέσω του Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας.

Η πραγματική πρόκληση στο ταξίδι ήταν ότι ο αναβάτης έπρεπε να έχει μεγάλη υπομονή αφού το ταξίδι γινόταν αργά, με το “τροχόσπιτο” να επιβαρύνει το αδύναμο μοτέρ της Vespa.

Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα όταν υπάρχει ανηφόρα ή ακόμα και λοφάκι, αφού η ταχύτητα μειώνεται εμφανώς.

Ο “διαφορετικός” αυτός ταξιδιώτης δηλώνει πως η Vespa του 1962 είναι πάντως αρκετά ικανοποιητική, αφού είναι εξοπλισμένη με 2χρονο κινητήρα που έχει καλή ροπή – και επίσης έχει κιβώτιο ταχυτήτων, να συμπληρώσουμε εμείς.

Ο Thomas Burick εμπνεύστηκε για την κατασκευή του τροχόσπιτού του από ένα αντίστοιχο για αυτοκίνητα του 1947, που μπορούσαν να φιλοξενήσουν δύο άτομα για ύπνο, αλλά θεωρήθηκαν μικρά και άβολα εκείνη την εποχή.

Για την καμπίνα χρησιμοποίησε αλουμίνιο για λόγους οικονομίας βάρους και οι τροχοί του έχουν διάμετρο 13 ιντσών.

Όσο για το εσωτερικό, μπορεί να μην προσφέρει μεγάλη πολυτέλεια, αλλά κάνει τη δουλειά του, αφού υπάρχει αρκετός χώρος για να ξαπλώσει ένα άτομο και να κοιμηθεί προστατευμένος από τα στοιχεία της φύσης, ενώ υπάρχει ακόμη και ένας μικρός νεροχύτης και αποθηκευτικός χώρος κοντά στην είσοδο.

Στο πίσω μέρος, υπάρχει χώρος για κουζίνα, υπάρχουν συρτάρια, πάγκος και εστία για μαγείρεμα με υγραερίο.

Εξαιρετική συνολικά ιδέα και πολύ καλαίσθητη θα πρέπει να πούμε, που ταιριάζει πολύ με την εικόνα της Vespa.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ