fbpx

Velocifero Tennis 125 2023: Μα τι σχεδίαση!

Εμπνευσμένη σχεδίαση και όνομα

Η μαγεία της ιταλικής σχεδίασης επανέρχεται, με τη μορφή του άγνωστου σκούτερ μιας άγνωστης εταιρίας που ακούει στο όνομα Velocifero και εντυπωσιάζει με την απλότητα, καθαρότητα και έμπνευση των γραμμών των μοντέλων της. To Velocifero Tennis 125, το οποίο θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή με τετράχρονο ή ηλεκτρικό κινητήρα, προς το παρόν μας επιδεικνύει το design του.

Κοιτάξτε τώρα να δείτε πώς γίνεται η δουλειά: είσαι Ιταλός παλαιάς γενιάς, τότε που οι υποσχέσεις πολλές φορές δεν ήταν δεσμευτικές αφού τις καταπλάκωνε το πάθος και η φιλοδοξία.

Προέρχεσαι από μια πλούσια και μοτοσυκλετιστική οικογένεια (Tartarini) που έχει γράψει ιστορία και είχε στην ιδιοκτησία της την εταιρία Italjet, άρα είσαι σε θέση να παρουσιάζεις εξαιρετικά design και πρωτότυπες ιδέες και να τραβάς τα φώτα της δημοσιότητας.

Πολλές υποσχέσεις και φιλόδοξα σχέδια έχουμε ακούσει από τους Tartarini και την Italjet (και τώρα την Velocifero), που είτε καθυστέρησαν υπερβολικά να υλοποιηθούν, είτε δεν έγιναν ποτέ, αλλά… και αυτό τους το δίνουμε… γιατί “από design σκίζουν”. Είναι απλά απίστευτοι!

Ψάχνοντας για το παγκόσμιο ρεκόρ που πέτυχε πρόσφατα πάνω σε ένα αεροδυναμικό σκουτερο-πατίνι ο Αlessandro Tartarini (γιος του θρυλικού Leopoldo, ιδρυτή της Italjet), ανακαλύψαμε και τα σκούτερ που υποτίθεται πως θα παρουσιάσει η νέα θυγατρική ιταλο-κινεζική Velocifero.

Ανάμεσα στα σκούτερ της Velocifero στο επίσημό της site πέσαμε πάνω στο εξαιρετικής σχεδίασης Tennis 125.

Πέρα από το πανέξυπνα απλό, εύστοχο και εύηχο όνομα “Tennis”, θαυμάζουμε τις γραμμές που διαθέτει, τις οποίες έχει επιμεληθεί ένας Ιταλός σχεδιαστής ονόματι Renzo Nieri, ο οποίος ευθύνεται και για τη σχεδίαση του “αδιανόητου” Italjet Dragster. Tώρα εξηγούνται όλα.

Το μοντέλο είχε εμφανιστεί πέρσι στο σαλόνι της EICMA στο Μιλάνο μαζί με μίνι μοτοσυκλέτες, πατίνια, ποδήλατα, σκούτερ και ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, αλλά και τρίκυκλα, με ηλεκτροκινητήρες, όπως και εσωτερικής καύσης.

Προσέξτε πόσες λεπτομέρειες κάνουν το Velocifero Tennis 125 να ξεχωρίζει. Ιδιαίτερου σχήματος ποδιά, μικρό μπροστινό φτερό, οβάλ πλαϊνά καπάκια, φλατ σέλα και ένας κομψός μοντέρνος προβολέας πάνω στο τιμόνι. Άριστη δουλειά, υπέροχο το βυσσινί μεταλλικό χρώμα.

Το σκούτερ έχει κανονικό κινητήρα (βγαίνει το ίδιο και ηλεκτρικό) ισχύος σχεδόν 12 ίππων, τελευταίας γενιάς όμως, μιας και το ψυγείο του είναι στο πλάι, στον διαμήκη άξονα.

Οι τροχοί είναι 12 ιντσών, δισκόφρενα υπάρχουν μπροστά και πίσω, ενώ το μεταξόνιο των 1.326 mm κατατάσσει το Tennis στα μίνι σκούτερ.

Το βάρος του δεν ξεπερνάει τα 108 κιλά (!) κάνοντας προφανώς το 125, μαζί με το χαμηλό ύψος σέλας, ιδανικό για την πόλη, εύχρηστο και φιλικό.

Η Velocifero δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στην αγορά κάποιο μοντέλο, ούτε υπάρχει αντιπρόσωπος στην Ελλάδα. Αναμένουμε και βλέπουμε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X