fbpx

Italjet Dragster 500GP 2023: Πρωτότυπο με έμπνευση

Τερατώδες!

Ένα σκούτερ τέρας παρουσίασε η ιταλική εταιρία στο σαλόνι του Μιλάνου, το Italjet Dragster 500GP που είναι – προσοχή – πρωτότυπο, όσο κι αν θα θέλαμε να είναι μοντέλο παραγωγής. Φωτογραφίες: Italjet, EICMA

Ένα supersport σκούτερ μεσαίου κυβισμού που σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εταιρίας – που δεν είναι και οι πιο αξιόπιστες θα λέγαμε εκ πείρας… – θα έρθει στην αγορά το 2024 και χαρακτηρίζεται από την “τερατώδη” εικόνα του, τις υψηλές επιδόσεις του και το κιβώτιο των 6 σχέσεων!

Η ιταλική μάρκα είναι ήδη γνωστή για τις εξωφρενικές καινοτομίες της, κι εμείς είμαστε πάντα μαζί της!

Έστω και καθυστερημένα έφτασαν στην αγορά τα πανέμορφα Italjet Dragster 125 και Dragster 200 ενώ στην EICMA του Μιλάνου οι άνθρωποι της Italjet ήθελαν να πάνε ένα βήμα παραπέρα με την παρουσίαση του Italjet Dragster 500GP.

Είναι ένα πρωτότυπο που στοχεύει να σηματοδοτήσει με την παρουσίασή του το τι θα συμβεί στο μέλλον στα σκούτερ, με βάση τη σχεδίαση και την τεχνολογία.

Τι είναι αυτό που το κάνει τόσο ξεχωριστό; Το Italjet Dragster 500GP πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα από τα αδέρφια του των 125 και 200 ​​cc με έναν κινητήρα που, χωρίς αυτό να επιβεβαιώνεται, υποθέτουμε ότι είναι περίπου 500 cc.

O κινητήρας είναι μονοκύλινδρος, αν και κάποιοι συνάδελφοι δημοσιογράφοι από την πολλή χαρά τους, παρασύρθηκαν και έγραψαν ότι είναι δικύλινδρος.

Είναι υγρόψυκτος, τετραβάλβιδος και η εταιρία δηλώνει ισχύ 43 ίππων στις 8.000 rpm και 43 Nm ροπής στις 6.000 rpm.

Αν πλαισιώσουμε (κυριολεκτικά) αυτό το μοτέρ με την ακαμψία και το χαμηλό βάρος που μας δίνει το υπέροχης εμφάνισης και κατασκευής σωληνωτό πλαίσιο του Dragster, μπορούμε να φανταστούμε τις επιδόσεις αυτού του πολύ ελκυστικού σπορ σκούτερ.

Για τον λόγο αυτό, οι Ιταλοί θέλουν να εγκαινιάσουν μια νέα κατηγορία σκούτερ που ονόμασαν Urban Geared, κι έτσι το Italjet Dragster 500GP κάνει την καινοτομία (έστω και στα λόγια προς το παρόν) και ενσωματώνει κιβώτιο 6 σχέσεων στη μετάδοσή του!

Πρόκειται για μια ασυνήθιστη πρόταση/λύση στον κόσμο των σκούτερ. Δηλώσεις είναι αυτές, το ξέρουμε, και οι δηλώσεις δεν κοστίζουν τίποτα.

Ο κινητήρας τροφοδοτείται από ηλεκτρονικό ψεκασμό και έχει τη διπλή εξάτμιση στο κάτω μέρος του σκούτερ , αντάξια μιας πραγματικής superbike. Όπως είπαμε, είναι πρωτότυπο, αλλά η ιταλική φίρμα διατείνεται πως το Italjet Dragster 500GP θα κυκλοφορήσει το 2024.

Αν κρίνουμε από τις επανειλημμένες ανακοινώσεις των Dragster 125 και 200 για το έτος κυκλοφορίας τους θα πρέπει να περιμένουμε αρκετό καιρό πάντως.

Μακάρι να βγει στην παραγωγή το 500… αλλά εμείς θα προτείναμε η εταιρία να ασχοληθεί προηγουμένως με ένα “ταπεινό” 300άρι ας πούμε, που θα ήταν και φθηνότερο και πιο προσιτό στον κόσμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ