fbpx

SYM Maxsym 2018: Νέο maxi scooter

Νέα φωτογραφία-πρόκληση

Μια νέα εικόνα δημοσιεύεται από την SYM για το ολοκαίνουργιο μεγάλου κυβισμού, σπορ maxi scooter της, που θα παρουσιαστεί σε έναν περίπου μήνα, εναντίον των Yamaha TMAX και Kymco AK, κι η περιέργεια μαζί με την ανυπομονησία ολοένα και μεγαλώνουν.

Θα πρέπει να είχαν κουραστεί να απαντούν στις ερωτήσεις των ενδιαφερόμενων οι συνεργάτες της SYM ανά τον κόσμο, μετά την πρώτη παρουσίαση του πειραματικού maxi scooter Maxsym 500, πριν από δύο χρόνια στο σαλόνι του Μιλάνο. “Πότε θα βγει; Πόσο θα κάνει; Γιατί αργεί; “. Κι απ’ ότι φαίνεται ο καιρός της παρουσίασής του έφτασε, λίγες βδομάδες μένουν μέχρι το σαλόνι του Μιλάνο.

Με εντυπωσιακή σπορ σχεδίαση και πολύ ενδιαφέρουσες λύσεις, όπως ανάποδο πιρούνι, δύο δισκόφρενα μπροστά, μονό αμορτισέρ πίσω, κ.λπ. το concept SYM Maxsym 500, που παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 2015, ήθελε να δείξει την κατεύθυνση – αλλά και τις δυνατότητες – που θα εξερευνούσε η SYM στο μέλλον.

Το νέο maxi scooter που θα παρουσιαστεί επίσημα σε έναν περίπου μήνα, σαν μοντέλο παραγωγής, στοχεύει σαφέστατα να ανταγωνιστεί το Kymco AK550 και το Yamaha TMΑΧ 530. Προς το παρόν έχουμε μόνο μια σκοτεινή φωτογραφία teaser, από την οποία προσπαθούμε να αντλήσουμε πληροφορίες.

Το νέο σκούτερ θα παρουσιαστεί στις 9 Νοεμβρίου, κατά την έναρξη του σαλονιού EICMA του Μιλάνου, σε συνέχεια των νέων μοντέλων της SYM όπως τα: Mio 115, Joyride S 200, Jet 14 125, CruiSym 300.

Αυτή τη φορά στόχος είναι μεγάλη κατηγορία κυβικών, άνω των 400 cc, η οποία κυριαρχείται εδώ και χρόνια από το Yamaha TΜΑΧ, ενώ το ακολουθούν το Honda Integra, και από φέτος και το Kymco AK550.

Από τη φωτογραφία teaser που δημοσίευσε η SYM (στο παγκόσμιό της site) φαίνονται, έστω και δύσκολα η τοποθέτηση του κινητήρα που είναι κεντρική, κάτω απο τον αναβάτη.

Επίσης φαίνεται ότι υπάρχει ψαλίδι στην πίσω ανάρτηση – όπως στις μοτοσυκλέτες – ότι η τελική μετάδοση γίνεται είτε με αλυσίδα (αν διακρίνουμε καλά, αν και θα περιμέναμε ιμάντα) και ότι υπάρχει ένα τουλάχιστον αμορτισέρ σε επικλινή θέση. Αχνοφαίνεται επίσης ένα ανάποδο πιρούνι, δύο δισκόφρενα μπροστά και ακτινικές δαγκάνες.

Το πρωτότυπο SYM Maxsym 500 της EICMA του 2015

Η ανακοίνωση της SYM μιλάει για την “παρουσίαση ενός ολοκαίνουργιου crossover maxi scooter που είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μιας ομάδας ταλαντούχων ευρωπαίων σχεδιαστών”, όπως επίσης κι ότι πρόκειται για ένα “στενό, καθαρών γραμμών maxi scooter που ενσωματώνει την επιθετικότητα και τη ζωντάνια της σπορτίβικης οδήγησης, με ευελιξία και κράτημα, που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς αναβάτες στους τομείς της ασφάλειας, της άνεσης και της χαράς της οδήγησης”.

Μια-δυο καίριες ερώτησεις για το τέλος. Μονοκύλινδρος θα είναι ο κινητήρας ή δικύλινδρος; Ο κυβισμός θα είναι 500 cc ή μήπως το νέο σκούτερ της SYM θα πάει σε περισσότερα κυβικά;

Η αναμονή συνεχίζεται…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ