fbpx

Piaggio MP3 400 και 530 hpe: Εκδόσεις Life Support

Το τρίτροχο ΕΚΑΒ!

Τα Piaggio MP3 Life Support, είναι τα τρίτροχα σκούτερ της Piaggio ειδικά εξοπλισμένα για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών και παρουσιάζονται σε δύο νέες εκδόσεις 400 και 530 hpe, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το επίπεδο ασφάλειας και τεχνολογίας στον τομέα οχημάτων πρώτων βοηθειών.

Πέρα από τα χαρακτηριστικά των Piaggio MP3, που είναι η ευελιξία και η ταχύτητα επέμβασης σε επιβαρυμένη κυκλοφορία σε σύγκριση με ένα αυτοκίνητο ή ασθενοφόρο, σε συνδυασμό με τη σταθερότητα και την ασφάλεια ακόμη και σε ολισθηρές επιφάνειες χάρη στους δύο μπροστινούς τροχούς, οι νέες εκδόσεις 400 και 530 hpe προσθέτουν στο οπλοστάσιό τους προηγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό, καθιστώντας έτσι το Piaggio MP3 ακόμη  καλύτερο σε περιπτώσεις πρώτων βοηθειών.

Η έκδοση 530 hpe, ειδικότερα, είναι το πρώτο σκούτερ στον κόσμο εξοπλισμένο με συστήματα υποβοήθησης οδήγησης ARAS, τα οποία αυξάνουν την ενεργητική ασφάλεια, διασφαλίζοντας τη λειτουργία του Blind Spot Information System (BLIS), που προειδοποιεί τον οδηγό για παρουσία οχημάτων στο τυφλό σημείο των καθρεπτών, μέσω ειδικών σημάτων στην έγχρωμη οθόνη TFT.

Μια άλλη αποκλειστική λειτουργία του Piaggio MP3 είναι η όπισθεν, τώρα ενσωματωμένη στην πίσω βιντεοκάμερα, γεγονός που το κάνει ακόμα πιο εύκολο και ασφαλές στη χρήση.

Τα νέα Piaggio MP3 400 και 530 hpe Life Support αντικαθιστούν τις προηγούμενες εκδόσεις, που χρησιμοποιούνται ήδη από τις διάφορες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης διαφόρων χωρών, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Αυστραλίας και του Ισραήλ, το οποίο, έχει εφοδιαστεί με περισσότερα από 650 ειδικά εξοπλισμένα ΜΡ3.

Από πέρυσι, το Piaggio MP3 Life Support παρέχεται επίσης στους διασώστες Εθελοντικών Συλλόγων στην Ιταλία, που κάνουν χρήση μηχανοκίνητων οχημάτων για υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Στα συστήματα First Respond στα οποία έχει χρησιμοποιηθεί, το Piaggio MP3 Life Support έχει αποδειχθεί ιδανικό όχημα για τη μείωση του χρόνου επέμβασης, παρεμβαίνοντας κατά μέσο όρο σε περισσότερες από 10 κλήσεις την ημέρα.

Τα ΜΡ3 επιχειρούν, είτε σταθεροποιώντας τον ασθενή ενώ περιμένει το ασθενοφόρο εάν είναι αναγκαίο, είτε με την πλήρη επίλυση του προβλήματος, χωρίς να δεσμεύεται το ασθενοφόρο και η  ομάδα διασωστών από άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Σε σύγκριση με ένα κλασικό Piaggio MP3, η έκδοση Life Support διαθέτει φώτα LED που αναβοσβήνουν και μπροστινές σειρήνες, ηλεκτρικό φάρο με φως LED 360° που αναβοσβήνει και αυτοκόλλητα υψηλής ανακλαστικότητας.

Η προσθήκη του top box αυξάνει τη χωρητικότητα φορτίου έως και 102 λίτρα, καθιστώντας το όχημα κατάλληλο για εύκολη μεταφορά ιατρικών προμηθειών για προνοσοκομειακές πρώτες βοήθειες, συμπεριλαμβανομένων BLS (Basic Life Support) και ALS (Advance Life Support), απινιδωτές, σετ κολάρων , φιάλες οξυγόνου, αναπνευστικά κιτ και λοιπά.

Περιττό να τονίσουμε πως μια τέτοια λύση που προσφέρουν τα τρίτροχα σκούτερ στον τομέα των πρώτων βοηθειών, θα ήταν πολύ καλή και για την Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ