fbpx

Piaggio MP3: Στην υπηρεσία του Ερυθρού Σταυρού

Σκούτερ πρώτων βοηθειών

Παρουσιάστηκε πρόσφατα στη Ρώμη το τρίτροχο Piaggio MP3 Life Support που χρησιμοποιείται από τον Ιταλικό Ερυθρό Σταυρό. Ένα σκούτερ κατάλληλο να μεταφέρει εξοπλισμό που σώζει ζωές σε περίπτωση ανάγκης.

Το Piaggio MP3 παρουσιάστηκε στον εορτασμό της 30ής επετείου της Ιταλικής Εθνικής Περιφερειακής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης και σε σύγκριση με το κλασικό Piaggio MP3, ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει φώτα LED που αναβοσβήνουν και μπροστινές σειρήνες, ηλεκτρικό τηλεσκοπικό στύλο με φως LED που αναβοσβήνει σε εύρος 360° και αυτοκόλλητα υψηλής ανακλαστικότητας.

Επιπλέον, ο συνδυασμός του top box και των πλαϊνών βαλιτσών αυξάνει τη χωρητικότητα φορτίου στα 142 λίτρα, καθιστώντας το ιδανικό όχημα για εύκολη μεταφορά ιατρικού εξοπλισμού για προ-νοσοκομειακές πρώτες βοήθειες.

Το ειδικό αυτό ΜΡ3 μεταφέρει κιτ άμεσης ανάγκης BLS (Basic Life Support) και ALS (Advance Life Support), απινιδωτές, κολάρα ακινητοποίησης, σετ επιδέσμων, φιάλες οξυγόνου, αναπνευστικά κιτ και λοιπά.

Το Piaggio MP3 Life Support χρησιμοποιείται ήδη από υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης πολλών χωρών, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Αυστραλίας και ιδιαίτερα του Ισραήλ, το οποίο διαθέτει στόλο τρίτροχων Πρώτων Βοηθειών με περισσότερα από 650 σκούτερ στη διάθεσή του!

Το Piaggio MP3 Life Support που παρέχεται στον Ιταλικό Ερυθρό Σταυρό αντιπροσωπεύει μία από τις πρώτες εφαρμογές αυτού του οχήματος για υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στην Ιταλία, αφού με πρόσφατο νόμο επιτρέπεται η χρήση μοτοσυκλετών σε υπηρεσίες πρώτων βοηθειών (μεταφορά ιατρικού προσωπικού και ιατρικού εξοπλισμού).

Χάρη στο χαρακτηριστικό συμπαγές μέγεθος, την ασφάλεια και τη σταθερότητα του Piaggio MP3 Life Support, οι χρόνοι παρέμβασης μειώνονται, κάνοντας τη διαφορά σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπου το κάθε λεπτό είναι πολύτιμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ