fbpx

PEUGEOT PULSION 125, 2019: Για την πόλη και εκτός

Ένα “Made in France” για τη Γαλλία

Την υποκατηγορία Urban GT ή Compact GT όπως ονομάζεται στην Ευρώπη υπηρετεί η γαλλική εταιρία με την παρουσίαση του Peugeot Pulsion 125, ένα μοντέλο που θα κατασκευάζεται στη Γαλλία.

Γαλλικό προϊόν, για τη γαλλική αγορά που παρουσιάστηκε στο γαλλικό σαλόνι του Παρισιού (αλλά και της Intermot, που γίνεται τις ίδιες μέρες) και προορίζεται να πάρει μερίδιο από τις πωλήσεις της, πολύ δυνατής στη Γαλλία, κατηγορίας των 125 κυβικών.

Κι όταν βλέπει η Peugeot ότι η Honda καταφέρνει να φέρει στην κορυφή των πωλήσεων της χώρας ένα πανάκριβο 125άρι (βλ. Forza 125) παίρνει θάρρος και επιλέγει να φτιάχνει το σκούτερ της στο ντόπιο εργοστάσιο του Mandeure, κι ας ανεβαίνει η τελική τιμή του, παρά σε ένα συνεργαζόμενο εργοστάσιο στην Ασία.

Το Peugeot Pulsion 125 είναι ένα σημαντικό νέο σκούτερ στη γκάμα της εταιρίας, που με φιλοσοφία κατασκευής Urban GT προσπαθεί να καλύψει δυο χρήσεις μαζί, την αστική και εκτός πόλης, παρότι ο κινητήρας είναι μόλις 125 κυβικών.

Ο μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος κινητήρας κατασκευάζεται και αυτός στη Γαλλία, είναι τύπου Powermotion και αποδίδει 14,6 ίππους και 11,9 Nm ροπής.

Με διαστάσεις μεσαίες, ψηλή ποδιά και ζελατίνα, βάρος λιγότερο από 170 kg, το Pulsion τοποθετείται στη γκάμα ανάμεσα στα CityStar και Satelis.


Αισθητικά, η νέα στρατηγική της Peugeot εφαρμόζεται και σε αυτό το σκούτερ και χαρακτηρίζεται από δυο προβολείς LED, τη μεγάλη γρίλλια στην ποδιά με το χρωμιωμένο σήμα-λιοντάρι που παραπέμπει στα τετράτροχα της εταιρίας, αλλά και το χαρακτηριστικό φωτιστικό σώμα πίσω με τις τρεις φωτεινές λωρίδες.

Όπως θα βλέπουμε ολοένα και περισσότερο στο μέλλον, σε σκούτερ και μοτοσυκλέτες, το Peugeot Pulsion 125 είναι εφοδιασμένο και εγκαινιάζει ένα σύστημα συνδεσιμότητας κινητού με τα όργανα του σκούτερ (i-Connect). Οι πληροφορίες μεταφέρονται στην οθόνη TFT – με τις επιλογές να γίνονται μέσω περιστροφικού επιλογέα στην άκρη του τιμονιού – όπως κλήσεις, sms και άλλες ειδοποιήσεις.


Το μεσαίων διαστάσεων σκούτερ της
Peugeot, που εμπίπτει στην ίδια κατηγορία όπως το best seller στη Γαλλία Honda Forza 125, όπως είπαμε και στην αρχή έχει μεταξόνιο 1435 mm και βάρος -όχι λίγο – κοντά στα 170 kg.

Το ρεζερβουάρ είναι 12 λίτρων, οι τροχοί 14-ιντσών, υπάρχει keyless Smart Key, ABS και στους δύο τροχούς αλλά και χώρος για δυο κράνη (ένα φουλφέις κι ένα jet), συμπληρώνουν το premium σκούτερ, που θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις Allure και RS, σε κόκκινο, μπλε και ασημί. Το Peugeot Pulsion θα κυκλοφορήσει στην αγορά την Άνοιξη του 2019.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ