fbpx

PEUGEOT DJANGO: Επιμένουν κλασικά

H απαράμιλλη γοητεία των Django

Aπό την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε η κλασική σειρά σκούτερ της Peugeot με το όνομα Django, το 2014, δημιουργήθηκε μια νέα, γραμμή ρετρο-μοντέρνων σκούτερ που συνειδητά δεν ακολουθούσε αυτή των ανταγωνιστών. Τα Django επιμένουν κλασικά…

Το ξεχωριστό design των Peugeot Django εφαρμόζεται σε τρεις διαφορετικές οικογένειες με κινητήρες 125 και 150 κυβικών, θέλοντας έτσι να καλυφθεί ένα κοινό ανδρών και γυναικών αναβατών.

Peugeot Django Heritage

Το φθηνότερο όλων το Peugeot Heritage 125 έχει χαμηλώσει την τιμή του και βρίσκεται πλέον στα 2.290 ευρώ, ενώ αμέσως μετά στη γκάμα της γαλλικής εταιρίας των κλασικών σκούτερ έρχεται το Heritage 150, στα 2.490 ευρώ.

Χαρακτηριστικό των Ηeritage είναι τα ρομαντικά παστέλ χρώματα που παραπέμπουν απευθείας στη δεκαετία του ’50. Μονόχρωμα και κομψά.

Οι επόμενες εκδόσεις Evasion και Allure είναι χρησιμοποιούν διχρωμίες, διαφοροποιούνται στις αποχρώσεις των χρωματισμών και τον πλουσιότερο εξοπλισμό.

Peugeot Django Evasion

Οι συνολικά πέντε διαφορετικές εκδόσεις, ξεκινούν από 2.490 ευρώ για το απλούστερο μονόχρωμο Ηeritage και φτάνουν στα 3.190 ευρώ για την πλουσιότερη δίχρωμη έκδοση Allure.

Οι τιμές των Django είναι οι εξής:
Peugeot Django 125 Heritage… 2.290 ευρώ
Peugeot Django 150 Heritage… 2.490 ευρώ
Peugeot Django 125 Evasion… 2.790 ευρώ
Peugeot Django 150 Evasion… 2.990 ευρώ
Peugeot Django 150 Allure… 3.190 ευρώ

Peugeot Django Allure

Τα Django δεν εμφανίζουν κάτι παράταιρο ώς προς την εταιρική εικόνα της Peugeot (που γενικά κινείται σε δυο παραμέτρους: κομψότητα και σπορ) αφού – κάτι που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος – η γαλλική εταιρία είναι η αρχαιότερη εταιρεία δικύκλων στον κόσμο που συνεχίζει να βρίσκεται στην αγορά.

Η Peugeot έφτιαξε την πρώτη της μοτοσυκλέτα το 1898 και του χρόνου κλείνει τα 120 χρόνια ζωής!

Οι σχεδιαστές της εταιρίας εμπνεύστηκαν από τη δεκαετία του ’50, που ήταν η χρυσή εποχή των σκούτερ στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα από το πρώτο scooter της Peugeot, το S 55, του 1953.

Έτσι 6 δεκαετίες αργότερα, το Django παίρνει τη σκυτάλη, αναβιώνοντας ένα design, που όμοιό του δεν υπάρχει στην αγορά, και με αυτό επενδύει ένα καθόλα μοντέρνο σκούτερ: εξοπλισμένο κατάλληλα, πρακτικό και εύχρηστο.

Για παράδειγμα, τα Django είναι εφοδιασμένα φώτα LED μπροστά και πίσω, ένα εντυπωσιακό τη νύχτα φωτισμένο με LED περίγραμμα του λογότυπου που βρίσκεται στην ποδιά κάτω από τον προβολέα, σύστημα συνδυασμένης πέδησης SBC (Evasion, Allure), ψηφιακό και αναλογικό πίνακα οργάνων.

Eπίσης υπάρχει πλάγιο και κεντρικο στάντ, μανιβέλα, ντουλαπάκι στην ποδιά, παροχή ρεύματος, αναδιπλούμενα μαρσπιέ συνεπιβάτη.

Τα Django κινούνται από κινητήρες τετράχρονους, μονοκύλινδρους, αερόψυκτους κινητήρες 125 και 150 cc, που αποδίδουν ισχύ 10,2 και 11,4 ίππων αντίστοιχα.

Διαθέτουν τροχούς 12 ιντσών που καλύπτουν ισόποσα τους τομείς της ευελιξίας ενός σκούτερ και της σταθερότητας, με δισκόφρενα στον μπροστινό και πίσω τροχό. Διπλή σέλα και αποθηκευτικό χώρο κάτω από αυτήν, αλλά και ευρύχωρο, επίπεδο δάπεδο.

Διαβάστε εδώ την δοκιμή του Peugeot Django 125 Evasion.

Τα Django είναι διαθέσιμα σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις-οικογένειες, με ιδιαίτερα σχεδιαστικά στοιχεία και εξοπλισμό.

Peugeot Django Heritage
Η έκδοση Heritage χαρακτηρίζεται από μονόχρωμες, παστέλ μονοχρωμίες, λευκές ζάντες και χρωμιωμένες επιφάνειες στους καθρέφτες, τις ζάντες και τα φιλέτα των πλαϊνών καπακιών. Χρωματισμοί: Milky White (λευκό), Rocky Blue (γαλάζιο), Velvet Green (λαδί)

Peugeot Django Evasion
Το Django Evasion χρησιμοποιεί ταιριαστές διχρωμίες, κομψή ζελατίνα, χρωμιωμένη σχάρα μπροστά από την ποδιά, λευκές ζάντες, ελαστικά με λευκό τοίχωμα. Χρωματισμοί: Vitamin Orange (πορτοκαλί), Dragon Red (κόκκινο), Pistachio (φιστικί), Rocky Blue (μπλε-ραφ)

Peugeot Django Allure

Με αισθητικά καλαίσθητους μεταλλικούς και σατέν χρωματισμούς, η έκδοση Allure είναι η πιο πολυτελής της σειράς Django, ενσαρκώνοντας τη γαλλική φινέτσα. Χρωματισμοί: Satin Flash Silver (ασημί), Icy White (λευκό), Chocolate (καφέ)

Για τα Peugeot Django υπάρχει ένα ειδικά σχεδιασμένο microsite: www.django.com.gr

Περισσότερες πληροφορίες: ΤΕΟΜΟΤΟ ΑΕ, αποκλειστικό εισαγωγέα της Peugeot Scooters στην Ελλάδα, Λ.Κηφισού 29, 122 42 Αιγάλεω, τηλ: 210 3418241, 210-3410684

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ