fbpx

PEUGEOT METROPOLIS 400, 120 Αns: Επετειακό, με πρωτοπορίες

Kαταγράφοντας την κίνηση

Για πρώτη φορά σε σκούτερ τοποθετείται dashboard cam (κάμερα που τοποθετείται στο ταμπλό) που μπορεί να βιντεοσκοπεί κατά τη διάρκεια της μετακίνησης. Το Peugeot Metropolis 400 120 Ans, γιορτάζει έτσι την 120η της γαλλικής εταιρείας.


Η ειδική αυτή έκδοση θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό 250 κομμάτιών και βασίζεται στο γνωστό και πετυχημένο στη Γαλλία, από πλευράς πωλήσεων, Metropolis 400.

Όχι μία, αλλά δύο κάμερες, μια μπροστά και μια πίσω, καταγράφουν εικόνες σε Full HD και τις αποθηκεύουν σε σκληρό δίσκο, που είναι προστατευμένος από νερό και κραδασμούς, τοποθετημένος στον αποθηκευτικό χώρο κάτω από την σέλα. Η μπροστινή είναι τοποθετημένη μπροστά στη γρίλλια ανάμεσα στους δυο προβολείς και η άλλη πίσω, κάτω από την ουρά.

Το σκούτερ θα είναι βαμμένο σκούρο μπλε, που μοιάζει με μαύρο εκ πρώτης όψεως. Το Metropolis κινείται από τον μεγάλο μονοκύλινδρο κινητήρα της εταιρίας, τον LFE Power Motion (χαμηλών τριβών) των 399cc.


Στον στάνταρ εξιπλισμό υπάρχει σύστημα που ενεργοποιεί αυτόματα το αλάρμ σε περίπτωση ξαφνικού φρεναρίσματος, ενώ υπάρχει και σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (που μπορεί να απενεργοποιηθεί), keyless εκκίνηση, αλλά και παρακολούθηση της πίεσης των ελαστικών.

Η τιμή του Peugeot Metropolis 400 120 Ans φτάνει τα 9.390 ευρώ στην Ιταλία, 9.699 ευρώ στη Γαλλία και προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για το άν θα εισαχθεί στην Ελλάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ