fbpx

HONDA SH 150i 2020: Ήρθε στην Ελλάδα – ανακοίνωση τιμής!

 Η εξέλιξη του – ευγενούς – είδους

Η αναμονή έληξε για πολλούς σκουτερίστες που θεωρούν ότι το νέο Honda SH 150i καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες τους για καθημερινή μετακίνηση στην πόλη. Το premium σκούτερ της Honda με το επίπεδο δάπεδο και τους 16άρηδες τροχούς έφτασε στην ελληνική αγορά με τιμή 3.950 ευρώ.

Μικρή ήταν τελικά η καθυστέρηση του ερχομού των νέων SH 150 στην αγορά μας, μιας και εκφραζόταν ανησυχία για μεγαλύτερη αναμονή λόγω κορονοϊού, αλλά και γιατί τα τα SH κατασκευάζονται σε εργοστάσιο της Honda στην Ιταλία.

Επιγραμματικά το νέο 150άρι της Honda δεν έχει την παραμικρή ομοιότητα με τον προκάτοχό του.

Η πλήρης ανανέωση ενός από τα πιο αγαπημένα σκούτερ της Ευρώπης έφερε πέρα από τη νέα εμφάνιση, έναν ολοκαίνουργιο 4βάλβιδο κινητήρα προδιαγραφών Euro5, ισχυρότερο με idle stop αλλά και traction control.

Ξανασχεδιασμένο εξωτερικά, με τον προβολέα να κατεβαίνει στο ρύγχος της ποδιάς διατηρώντας την ταυτότητά του με μικρές λεπτομέρειες να τονίζουν το δυναμισμό του, αλλά και με καινούργιο πλαίσιο που φέρει το ντεπόζιτο χαμηλά κάτω από το πάτωμα, τη στιγμή που έχει αυξηθεί ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα.

Ο υγρόψυκτος μονοκύλινδρος, τετραβάλβιδος κινητήρας με το ψυγείο στο πλάι του νέου Honda SH 150i 2020 διαθέτει περισσότερα κυβικά (156,9 cc) από πριν, με τη μέγιστη ιπποδύναμη να φτάνει τους 16,6 ίππους στις 8.500 rpm, βελτιωμένη κατά δύο ίππους από το προηγούμενο μοντέλο των 14.6 ίππων στις 8.250 rpm.

Και η ροπή είναι αυξημένη στα 1,44 kg-m ροπής στις 6.500 rpm, που πριν ήταν λιγότερη και σε υψηλότερες στροφές (1,41 kg-m στις 7.000 rpm).

Ο κινητήρας διαθέτει τεχνολογίες μείωσης εσωτερικών τριβών, σύστημα Start & Stop αλλά και Traction Control (HSCT), το οποίο μπορεί να απενεργοποιηθεί αν θελήσει ο αναβάτης.

Oι αναρτήσεις είναι τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά με καλάμια 33 χιλιοστών και πίσω δύο αμορτισέρ με διαφορετική έδραση για μεγαλύτερη άνεση των επιβαινόντων.

Το μεταξόνιο τώρα αυξήθηκε κατά 13 mm και το ύψος σέλας παρέμεινε στα 799 mm, με το συνολικό βάρος του σκούτερ να φτάνει τα 134 κιλά.

Οι τροχοί είναι 16 ιντσών, τα φρένα είναι δισκόφρενα 240 mm, μπροστά και πίσω με ABS.

Με όπλα όλα τα παραπάνω το Honda SH 150i στοχεύει ξεκάθαρα να διατηρήσει την εμπορική επιτυχία της οικογένειας SH, που έχει πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύριο μονάδες από το 1984 μέχρι σήμερα.

Η τιμή που ανακοινώθηκε για την ελληνική αγορά είναι τα 3.950 ευρώ, στα επίπεδα δηλαδή του προηγούμενου μοντέλου Euro4, ενώ υπάρχει και έκδοση με Smart Top Box με βαλιτσάκι που ανοίγει με το τηλεχειριστήριο και κοστίζει 4.250 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες: www.honda-motorcycles.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ