fbpx

Fantic Electric L1 e-Scooter: Τι όμορφο, τι έξυπνο!

Ένα πρωτότυπο μεγάλου ενδιαφέροντος

Πολύ όμορφο, καλοφτιαγμένο, έξυπνο σε σχεδίαση, το Fantic Electric L1/3 είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα -έστω και μοντέλο concept/πρωτότυπο – που παρουσιάστηκαν πρόσφατα.

Πρόκειται για μια “Fant-αστική ιδέα” που έγινε πραγματικότητα και είναι το πρώτο e-scooter της ιταλικής μάρκας.

Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στο Veneto, στην Emilia Romagna, 100% Made in Italy, όπως δηλώνουν οι κατασκευαστές του, είναι εξοπλισμένο με ηλεκτροκινητήρα, με το ενδιαφέρον να πέφτει στις υπόλοιπες λύσεις που προτείνει το σκούτερ, όπως θα δούμε παρακάτω.

Το Fantic Electric που θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις L1 (πιο αργή) και L3 (πιο γρήγορη) φοράει ένα πανέξυπνο και όμορφα κατασκευασμένο αλουμινένιο πλαίσιο χωροδικτύωμα – σαν ιδέα προέρχεται από το ηλεκτρικό “μοτοποδήλατο” Issimo που ήδη πουλάει η Fantic στην Ιταλία – που δένει το πάτωμα με τον λαιμό του πιρουνιού.

Οι τροχοί είναι μεγάλης διαμέτρου 16 ιντσών, υπάρχουν δισκόφρενα μπροστά και πίσω και ανάρτηση με κανονικό ψαλίδι αφού η τελική μετάδοση γίνεται με αλυσίδα. Άψογο!

Ο κινητήρας του Fantic Electric (που θα είναι το ισοδύναμος των συμβατικών 50cc) αποδίδει 3 kW (4 ίππους), έχει 3 riding modesχαρτογραφήσεις και είναι μικρών διαστάσεων, τοποθετημένος πάνω στο ψαλίδι. H μπαταρία είναι ιόντων λιθίου χωρητικότητας 2.200Wh.

Η Fantic σχεδιάζει επίσης να συμπεριλάβει σύντομα στη γκάμα της και το μοντέλο L3 (ισοδύναμο με συμβατικό κινητήρα 125 cc), το οποίο φοράει και αυτό μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 2.200Wh, ενώ αν τοποθετηθεί και η δεύτερη μπαταρία αυξάνεται η αυτονομία του στα 100+ χιλιόμετρα.

Το σκούτερ θα παράγεται στην Ιταλία και θα συναρμολογηθεί στο εργοστάσιο της Motori Minarelli στη Μπολόνια που έχει πρόσφατα εξαγοράσει η Fantic – με στόχο την επαναφορά των κατασκευαστών στην Ευρώπη, μετά από τα προβλήματα (διαθεσιμότητας κυρίως, αλλά όχι μόνον) που αντιμετωπίζουν πρόσφατα οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές με τα κινεζικά και ασιατικά εργοστάσια.

To τιμόνι είναι σωληνωτό (μοτοσυκλέτας) και γυμνό, χωρίς πλαστικά καπάκια, η ποδιά έχει πρωτότυπο σχήμα και είναι φτιαγμένη από πλαστικά δύο διαφορετικών συστάσεων και χρωμάτων και ο διπλός προβολέας είναι στενός και σχήματος οβάλ.

Τα φρένα των Fantic Electric και L3 είναι δίσκος διαμέτρου 220 mm μπροστά και 180 mm πίσω, με τις αναρτήσεις να προσφέρουν διαδρομές 100 mm μπροστά και 85 mm πίσω.

Το σκούτερ έχει διασυνδεσιμότητα με smartphone μέσω ειδικής εφαρμογής και θα διαθέτει διάφορα περιφερειακά αξεσουάρ, όπως ψηλή ζελατίνα, επεκτάσεις της ποδιάς και χούφτες τιμονιού, μπαγκαζιέρα, τσάντες κ.λπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ