fbpx

DAYTONA: Δυο νέα ηλεκτρικά στην αγορά

Σχεδίαση και επιδόσεις

H Daytona Best Electric παρουσιάζει δυο νέα μοντέλα ηλεκτρικών σκούτερ που προσφέρονται σε τέσσερις εκδόσεις. Το ένα προορίζεται για αστική μετακίνηση και τα υπόλοιπα τρία είναι ειδικά σχεδιασμένα για επαγγελματική χρήση.

Τα ηλεκτρικά μοντέλα της Daytona αποτελούν προσεκτικά επιλεγμένες προτάσεις στην προσπάθεια να καλυφθούν οι ανάγκες μετακίνησης των ανθρώπων της πόλης αλλά και των επαγγελματιών, προσφέροντας επιδόσεις ανάλογες της δημοφιλούς κατηγορίας Α1 (αντίστοιχη της κατηγορίας των 125cc).


Τα μοντέλα της
Daytona Best Electric είναι επιδοτούμενα μέσω του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά”, με σημαντική έκπτωση στην τιμή τους.

Daytona e-Viball 125

Ένα κομψό και μοντέρνο σκούτερ πόλης με επίπεδο δάπεδο και τροχούς 14 ιντσών, αλλά και δισκόφρενα σε μπροστινό και πίσω τροχό.

Η καινοτομία του είναι ότι ο κινητήρας του είναι τοποθετημένος στο κέντρο του σκούτερ, προσφέροντας έτσι καλύτερη κατανομή βάρους και κράτημα σε σύγκριση με τα συνηθισμένα ηλεκτρικά μοντέλα που έχουν τον κινητήρα ομόκεντρα στον οπίσθιο τροχό.

Η απόδοση του κινητήρα είναι 3200W, η τελική μετάδοση γίνεται με ιμάντα και το ψαλίδι είναι αλουμινένιο.

Διαθέτει μπαταρίες λιθίου με διάρκεια ζωής 1.000+ κύκλων πλήρους φόρτισης.

Το e-Viball 125 είναι εξοπλισμένο με μπαταρίες 61,2 Volt στα 28.6Ah και ζυγίζουν 12 κιλά η κάθε μία.

Η έξυπνη διάταξη των μπαταριών αφήνει αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα.

Ο φορτιστής του e-Viball θα φορτίσει πλήρως τη μια μπαταρία σε μόλις 4 ώρες. Η έλλειψη παροχής ρεύματος σε σημεία που χρειάζεται ο χρήστης δεν αποτελεί πρόβλημα, αφού οι μπαταρίες είναι αποσπώμενες ώστε να μπορούν να φορτιστούν οπουδήποτε.

Το Daytona e-Viball διαθέτει δισκόφρενα διαμέτρου 220mm και 200mm μπροστά και πίσω αντίστοιχα, με διπίστονες δαγκάνες και συνδυαζόμενο σύστημα πέδησης CBS.

Οι αναρτήσεις αποτελούνται από ένα τηλεσκοπικό πιρούνι διαδρομής 90mm με καλάμια διαμέτρου 31mm και δύο αμορτισέρ πίσω διαδρομής 71mm, ρυθμιζόμενα ως προς την προφόρτιση.

Σημαντικά τεχνικά χαρακτηριστικά του Daytona e-Viball 125:

  • Full Led φωτισμός
  • Intelligent Center Control
  • Keyless σύστημα εκκίνησης
  • Εντοπισμός parking σκούτερ
  • Πλήρως ψηφιακά όργανα
  • Keyless σύστημα εκκίνησης

Τιμή Daytona e-Viball 125: 2.995€ (2.512€ με επιδότηση)

Daytona e-Viball 125 Business Bike

Με πενήντα ευρώ παραπάνω (στα 3.045€) η Daytona προσφέρει την επαγγελματική έκδοση του e-Viball 125 Business με μονή σέλα και επαγγελματική σχάρα στην ουρά του.

Το σκούτερ διατίθεται επίσης και στην “ενισχυμένη” έκδοση με τον κωδικό Pit Stop, με αυξημένη αυτονομία που φτάνει τα 162km.

Σημαντικά τεχνικά χαρακτηριστικά του Daytona e-Viball 125 Business:

  • Full Led φωτισμός
  • Intelligent Center Control
  • Keyless σύστημα εκκίνησης
  • Εντοπισμός parking σκούτερ
  • Πλήρως ψηφιακά όργανα
  • Keyless σύστημα εκκίνησης

Tιμή Daytona e-Viball 125 Business Bike: 3.045€ (2.554€ με επιδότηση)

Tιμή Daytona e-Viball 125 Business Bike Pit Stop: 3.645€ (3.154€ με επιδότηση)

Daytona emax VS1

Πρόκειται για μια συνεργασία της VMOTO και της Daytona για την προώθηση του ειδικού μοντέλου e-max VS1 στους επαγγελματίες.

Το Daytona e-max VS1 είναι ιδανικό και ένα από τα πλέον εξειδικευμένα ηλεκτρικά επαγγελματικά δίκυκλα για μικρομεταφορές.

Οι μεγάλοι τροχοί, οι ειδικές σχάρες, η μεγάλης χωρητικότητας μπαταρίες, προσφέρουν επιδόσεις, ιδιαίτερα μεγάλη αυτονομία και μεγάλες δυνατότητες φόρτωσης.

Υπάρχει και ακόμα πιο εξειδικευμένο μοντέλο, το Daytona e-max VS1 Full Carrier, με πλευρικές σχάρες, αλλά και μια ακόμα σχάρα-καλάθι μπροστά από την ποδιά.

Τα Daytona e-max VS1 διαθέτουν σύστημα πέδησης CBS με δισκόφρενο διαμέτρου 240mm με δαγκάνα δύο εμβόλων εμπρός και δισκόφρενο διαμέτρου 180mm πίσω.

Οι αναρτήσεις αποτελούνται από ένα τηλεσκοπικό πιρούνι διαδρομής 75mm και πίσω ανάρτηση ενός αμορτισέρ διαδρομής 62mm, ρυθμιζόμενο ως προς την προφόρτιση του ελατηρίου.

Η πλήρης φόρτιση των αποσπώμενων μπαταριών γίνεται σε 3,5 ώρες, κι αυτές μπορούν επίσης να φορτιστούν πάνω στο σκούτερ. Οι μπαταρίες λιθίου έχουν χωρητικότητα 90Ah (60V 45ah x2) με την αυτονομία του οχήματος να φτάνει στα 116km.


Το Daytona e-max VS1 διαθέτει αυτόματο σύστημα “
Power Saving Mode”, για μείωση της κατανάλωσης ρεύματος όταν η στάθμη των μπαταριών βρεθεί σε χαμηλό επίπεδο.

Ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 3 διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας (economy/ normal / sport) ενώ το e-max VS1 διαθέτει και όπισθεν.

Σημαντικά χαρακτηριστικά των Daytona e-max VS1:

  • Κορυφαίοι χώροι φόρτωσης. Διαθέτει μεγάλη επαγγελματική σχάρα στη βασική έκδοση και επιπλέον πλαϊνές βάσεις για βαλίτσες και μεγάλο μπροστινό καλάθι στην έκδοση Full Carrier
  • Μεγάλοι τροχοί 16” μπροστά και 14” πίσω
  • Μπαταρίες Λιθίου 90Ah (45ah x2) με διάρκεια ζωής 1.500 κύκλους πλήρους φόρτισης
  • Πατενταρισμένο σύστημα – μονόμπρατσο – ψαλιδιού που επιτρέπει στον οπίσθιο τροχό να αφαιρεθεί εύκολα από τον κινητήρα
  • Κινητήρας μέγιστης απόδοσης 4700W
  • Full Led φωτισμός
  • Πλήρως ψηφιακά όργανα

Tιμή Daytona e-max VS1: 4.695€ (3.938€ με επιδότηση)

Tιμή Daytona e-max VS1 Full Carrier: 4.795€ (4.022€ με επιδότηση)

Περισσότερες πληροφορίες: Γκοργκόλης, Θησέως 309, Αθήνα, τηλ: 210 9403880 (Αθήνα) – Υπόλ. Ελλάδα : τηλ. 24310 56101, www.daytona-electric.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ