fbpx

Daytona Mista 150 2022: Τιμή και πότε έρχεται

Για την πόλη και το χώμα!

Ένα κομψής και δυναμικής εμφάνισης σκούτερ πόλης με αέρα Adventure, ξεχωριστό χαρακτήρα και ισχυρό 4βάλβιδο κινητήρα, έρχεται να ταράξει τα νερά στην κατηγορία των σκούτερ 150 κυβικών. Το Daytona Mista 150 ανακοινώθηκε ότι θα φτάσει στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2022.

Δύο μήνες περίπου θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να έρθει στην ελληνική αγορά το νέο Daytona Mista 150, ένα ολόφρεσκης αισθητικής προσέγγισης και προορισμού σκούτερ, η διανομή του οποίου θα γίνει μέσα από το δίκτυο της εταιρίας Γκοργκόλης ΑΕ. Η τιμή του Mista 150 ανακοινώθηκε στις 3.545 ευρώ.

Πρόκειται για ένα μοντέλο που ανήκει στην νεοσυσταθείσα κατηγορία των Adventure σκούτερ, η οποία ξεκίνησε ή έκανε, αν θέλετε, την επανεκκίνησή της (αφού υπήρξε και παλαιότερα στην αγορά), από το Honda X–ADV 750.

Οι τέσσερις προβολείς μπροστά, τo προτεταμένο ρύγχος και η σχεδιαστική ταυτότητα του 150, παραπέμπουν σε on/off κατασκευή:  γυμνό σωληνωτό τιμόνι τύπου fat bar, ελαστικά διπλής χρήσης, φυσούνες στα καλάμια του πιρουνιού και αμορτισέρ λαδιού-αερίου με ξεχωριστό δοχείο στην πίσω ανάρτηση.

Οι διαδρομές των αναρτήσεων είναι στα 115 χιλιοστά, ενώ τα καλάμια του συμβατικού πιρουνιού έχουν διάμετρο 35 mm.

O κινητήρας του Μista είναι τετράχρονος, μονοκύλινδρος, τετραβάλβιδος και υγρόψυκτος, με απόδοση 16,5 ίππους στις 8.500 rpm και 1,45 kg–m ροπής στις 6.500 rpm και είναι μοντέρνας αρχιτεκτονικής, με το ψυγείο τοποθετημένο στο δεξί άκρο του στροφάλου, στον διαμήκη άξονα (παράλληλα με το σκούτερ).

Oι τροχοί του 150 είναι διαμέτρου 14 ιντσών μπροστά και 13 ιντσών πίσω, φέροντας ελαστικά διαστάσεων 110/80-14 και 130/70-13 αντίστοιχα.

Τα φρένα του Daytona Mista 150 αποτελούνται από μονά κυματιστά δισκόφρενα – και τα δύο με διπίστονες δαγκάνες. Το μπροστινό είναι 256 mm και το πίσω 220, αμφότερα με ABS.

Το ύψος σέλας ανακοινώνεται στα 775 χιλιοστά, ενώ το βάρος στα 149 κιλά.

Διαθέτει πλούσιο εξοπλισμό, μεγάλη οθόνη LCD 7 ιντσών, δύο σταντ, keyless σύστημα, cornering lights (!), ρυθμιζόμενη ζελατίνα, και αποθηκευτικό χώρο κάτω από τη σέλα, εκτός των άλλων.

Το νέο Daytona Mista 150, όπως ήδη αναφέραμε, θα έρθει στην Ελλάδα μέσα στον Απρίλιο, θα κοστίζει 3,5 χιλιάδες ευρώ και θα διατίθεται σε τέσσερις χρωματισμούς: μαύρο, ασημί, γαλάζιο μεταλλικό, αλλά και σε έναν έντονο πορτοκαλί/μαύρο συνδυασμό, με πορτοκαλί ζάντες, που παραπέμπει αυτόματα σε… οδήγηση στο χώμα.

Περισσότερες πληροφορίες: gorgolis-evo.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ