fbpx

DAYTONA M9 50: Κομψό-Μικρό-Ηλεκτρικό

Με δίπλωμα μοτοποδηλάτου ή αυτοκινήτου

Η Daytona Best Electric παρουσίασε το M9 50, το κομψό, ιδιαίτερης μοντέρνας σχεδίασης ηλεκτρικό σκούτερ με υψηλά επίπεδα εξοπλισμού και πρακτικότητας. Σχεδιασμένο για τις μικρομετακινήσεις μέσα στην πόλη με χώρους και χαμηλό βάρος.

Με φουτουριστική σχεδίαση, το Daytona M9 50 ξεχωρίζει για τους διπλούς, παράλληλα τοποθετημένους στρογγυλούς προβολείς, που πλαισιώνονται από φώτα θέσης σε σχήμα δακτυλιδιού.

Full LED είναι το μπροστινό και το οπίσθιο φωτιστικό σώμα, ενώ έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη σχεδίαση των LED φλας, τα οποία βρίσκονται ενσωματωμένα στη μάσκα του τιμονιού. Το Daytona Μ9 50 αποτελεί ένα κομψά σχεδιασμένο σύνολο με καθαρές, μοντέρνες γραμμές και έξυπνη διαμόρφωση χώρων.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση των μπαταριών επιτρέπει τη δημιουργία ενός ενιαίου χώρου αποθήκευσης 22,5 λίτρων κάτω από τη σέλα για ένα φουλφέις κράνος.

Διαθέτει μεγάλο επίπεδο πάτωμα, ενώ στο εσωτερικό της ποδιάς συναντάται άγκιστρο ανάρτησης χειραποσκευών και ένας εύχρηστος ανοιχτός αποθηκευτικός χώρος για μικροπράγματα με θύρα φόρτισης USB.

Το Μ9 διαθέτει έγχρωμη οθόνη LCD, η οποία παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στον αναβάτη, ενώ το σκούτερ είναι εξοπλισμένο με σύστημα έξυπνου κλειδιού, keyless και σύστημα συναγερμού.

Ο αναβάτης έχει τη δυνατότητα να εκκινήσει τον κινητήρα του σκούτερ χωρίς τη χρήση κλειδιού και να το κλειδώσει ενεργοποιώντας παράλληλα το συναγερμό.

Για το συνεπιβάτη υπάρχουν αναδιπλούμενα μαρσπιέ, αλλά και πλάτη με μαλακό “μαξιλάρι” για πιο ξεκούραστες βόλτες.

Το Μ9 50 κινείται από ηλεκτροκινητήρα 1500W, που βρίσκεται τοποθετημένος στον οπίσθιο τροχό και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσφέρει ομαλή επιτάχυνση με άμεση απόκριση στο γκάζι με τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας.

Η μέγιστη ταχύτητα του Daytona M9 50 είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 45 km/h, ενώ δίνει στον αναβάτη τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών χαρτογραφήσεων ισχύος (eco/power/sport).

Η ενέργεια του M9 50 παρέχεται από μπαταρίες μολύβδου με απόδοση 1200Wh προσφέροντας αυτονομία έως και 51 χιλιόμετρα.

Το πλαίσιο του M9 είναι κατασκευασμένο από ατσάλι με ειδική επεξεργασία για μέγιστη αντιδιαβρωτική προστασία.

Το πλαίσιο σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος, μόλις 75 kg, τους τροχούς 10” και το κοντό μεταξόνιο 1.260mm καθιστούν το M9 50 ένα ευέλικτο σκούτερ, ιδανικό για μετακίνηση εντός πόλης.

Η εμπρόσθια ανάρτηση αποτελείται από τηλεσκοπικό πιρούνι με καλάμια διαμέτρου 27mm, ενώ πίσω το M9 50 φέρει δύο αμορτισέρ με διαδρομή 50mm.

Το σύστημα πέδησης του M9 50 αποτελείται από δισκόφρενο διαμέτρου 180mm στον εμπρόσθιο τροχό και ταμπούρο 110mm στον οπίσθιο τροχό.Για την οδήγηση του Daytona M9 50 δεν απαιτείται δίπλωμα μοτοποδηλάτου σε περίπτωση κατοχής διπλώματος αυτοκινήτου τύπου Β πάνω από έξι (6) έτη και συμπλήρωση της ηλικίας των είκοσι επτά (27) ετών (περισσότερες πληροφορίες εδώ).

Το Daytona M9 50 πληροί τις προϋποθέσεις για το πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτροκίνητων οχημάτων και δίκυκλων «Κινούμαι Ηλεκτρικά» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.Η αγορά του επιδοτείται κατά 20% με επιπρόσθετες επιδοτήσεις σε περίπτωση απόσυρσης παλαιού οχήματος με 400€ και για τις κατηγορίες τρίτεκνος/πολύτεκνος ή ΑΜΕΑ με 500€.

Χρώματα: Λευκό, Μαύρο Ματ, Κόκκινο

Τιμή: 1.295 €

Περισσότερες πληροφορίες: Δίκτυο των Επισήμων Συνεργατών της Γκοργκόλης Α.Ε., daytona-electric.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ