fbpx

ΜΟΝΤΕΛΑ 2012: LML STAR LIGHT 50, LML STAR LIGHT 125

Μικρά, ινδικά αστέρια

Σίγουρα κάτι έχει να κάνει και με τον Ιταλό αντιπρόσωπο η κινητικότητα που εμφανίζει στη γειτονική χώρα, η ινδικής προέλευσης LML, που έχει καθιερωθεί στην Ιταλία με γερές πωλήσεις, ειδικά για ένα σκούτερ που έχει τις ρίζες του στο μακρινό παρελθόν. Oι Βέσπες της LML βασίζονται στις παλιές PX της Piaggio, που έκαναν την εμφάνισή τους πριν από 3 δεκαετίες ( η LML ήταν παλιά θυγατρική της Piaggio).  Για να πάρετε μιαν ιδέα για το τι σημαίνει LML στην Ιταλία, ακούστε τις πωλήσεις της.

Η LML Star Deluxe 125 (δίχρονος κινητήρας) βρίσκεται στην 31η θέση της κατάταξης των πωλήσεων σκούτερ στην Ιταλία για φέτος, με 1.138 μονάδες. Η LML ΝV 125 με τετράχρονο κινητήρα βρίσκεται στην 20η θέση με 1.970 πωλήσεις και η επίσης τετράχρονη LML ΝV 15ο βρίσκεται στην 17η θέση με 2. 183 μονάδες. Για να καταλάβουμε την επιτυχία της LML μέσα στη χώρα που γέννησε τη Vespa, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η ορίτζιναλ Vespa της Piaggio, η PX 150 βρίσκεται στην 15η θέση των πωλήσεων με 2.361 μονάδες, δηλαδή με μόλις 200 πωλήσεις παραπάνω σε σχέση με την τετράχρονη ινδική 150άρα…

LML Star Light 50 και 125 κ.εκ.

Οι έξυπνες κινήσεις της Ινδικής LML διαδέχονται η μία την άλλη. Μετά από την παρουσίαση της “Βέσπας” της με τετράχρονο κινητήρα 200 κυβικών με ψεκασμό στο πρόσφατο Σαλόνι του Mιλάνο, η εταιρία επικεντρώνει την προσοχή της και στις μικρότερες κατηγορίες και κυβισμούς.

Το νέο μοντέλο λέγεται Star Light. Εντάξει, δεν τρελαινόμαστε με τις χρωματικές επιλογές των δύο μοντέλων που παρουσιάζουμε, αλλά μπορούμε να τις φανταστούμε με “κανονικά” χρώματα.

Οι κινητήρες των Star Light με 50 και 125 κυβικών είναι τετράχρονοι, μονοκύλινδροι, που έχουν εγκαταλείψει το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων για αυτόματες, φυγοκεντρικές μεταδόσεις CVT.

Ο 50άρης κινητήρας είναι τετραβάλβιδος (παρακαλώ), ενώ ο 125άρης 2βάλβιδος, αμφότεροι με έναν εκκεντροφόρο επικεφαλής και αερόψυκτοι. Το πλαίσιο συνεχίζει να είναι μεταλλικό πρεσσαριστό και μοιάζει να προέρχεται από τις παλιές Vespa των 50 και 125 της Piaggio, με το στενό, “μικρό” πλαίσιο.

Ένας νέος κινητήρας με αυτόματη μετάδοση έχει τοποθετηθεί και στα δύο σκούτερ

Οι τιμές για τα νέα σκούτερ της LML Star Light ανακοινώθηκαν στην Ιταλία στα 1.700 ευρώ για το Star Light 50 και 2.000 ευρώ για το 125.

Δύο μοντέλα που συνδυάζουν την αυθεντική εμφάνιση της δεκαετίας του ’70-’80 και την ευχρηστία και την ευκολία της αυτόματης μετάδοσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ