fbpx

LML: ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ HELLINMOTO

Aπό την Ινδία… με αγάπη

 Δυναμικά μπαίνει στο χώρο των σκούτερ η ΕΛΛΗΝΜΟΤΟ, αναλαμβάνοντας την επίσημη εισαγωγή των scooter της LML για την Ελλάδα. Τα μοντέλα της Ινδικής LML κινούνται πάνω στις αισθητικές γραμμές των κλασικών Βέσπα, ενώ διαθέτουν τετράχρονους κινητήρες, αλλά και τετράχρονο κινητήρα με αυτόματη μετάδοση.

Η LML με έδρα στο Kanpur της Ινδίας, είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μοτοσυκλετών στην Ινδία και η εμπλοκή της με τις “μεταλλικές” Vespa, ξεκινάει το 1984 όταν η εταιρία συνεργάστηκε με την Piaggio με σκοπό την παραγωγή ενός scooter για την ντόπια και τις γειτονικές αγορές. Η κοινοπραξία της LML με την Piaggio έληξε το 1999, αλλά η LML συνέχισε να παράγει το κλασικό scooter με το ατσάλινο πλαίσιο, το 4τάχυτο κιβώτιο και τον δίχρονο κινητήρα των 150 κ.εκ.

Με την εταιρία να εξάγει τα σκούτερ της, οι LML φτάνουν στις ΗΠΑ με την ονομασία “Stella” και στο Ηνωμένο Βασίλειο ως “Via Toscana”.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη και σε κάποιες άλλες αγορές του κόσμοι οι LML ονομάζονταν απλά… “Star”.

Το 1999 μετά την παύση της συνεργασίας με την Piaggio η LML θέλοντας να περάσει στην τεχνογνωσία τετράχρονων κινητήρων και να βελτιώσει τα προϊόντα της, συνεργάζεται με την Daelim της Νότιας Κορέας.

Η Daelim έχει αποκτήσει μεγαλύτερη τεχνογνωσία στο χώρο και από τα παπιά και από τα σκούτερ και από τις μικρές μοτοσυκλέτες που κατασκεύαζε και κατασκευάζει.

LML Star 2T 150

LML Star 2T 150

Οι Star της LML βασίζονται σε μεγάλο βαθμό πάνω στην θρυλική PX της Piaggio – που επί των ημερών της συνεργασίας των 2 εργοστασίων, η LML τα κατασκεύαζε για την Ασιατική αγορά – και θεωρείται ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα design παγκοσμίως.

Στη γκάμα τις LML υπάρχουν οι Star με τον κλασικό δίχρονο κινητήρα, με τον κωδικό 2Τ και κυβισμό 125 και 150 κ.εκ, που αποτελούν τη συνέχιση της δραστηριότητας της εταιρίας με την Piaggio, αλλά κυρίως – και εδώ είναι το ενδιαφέρον – και τετράχρονα μοντέλα με το διακριτικό “4Τ”.

LML Star 4T 200: Με τετράχρονο κινητήρα

LML Star 4T 200: Με τετράχρονο κινητήρα

Οι Star 4T αποτελούν την εξέλιξη των δίχρονων μοντέλων, με την καινοτομία της LML έγκειται στο ότι σχεδίασε, εξέλιξε και τελικά κατασκεύασε τετράχρονους κινητήρες, που τοποθετήθηκαν πάνω στο κλασικό, παγκοσμίως αναγνωρίσιμο πλαίσιο και σύνολο.

Παράλληλα διατηρήθηκε το επίσης κλασικό μηχανικό, κιβώτιο ταχυτήτων, με 4 σχέσεις (και αλλαγές στο αριστερό άκρο του τιμονιού). Ένας μοναδικός συνδυασμός δηλαδή: κλασική εμφάνιση, κιβώτιο ταχυτήτων και τετράχρονος κινητήρας 125, 150 και 200 κυβικών.

LML Star 4T 200 Art: Τετράχρονος κινητήρας, τέχνη, φαντασία και 2.540 ευρώ

LML Star 4T 200 Art: Τετράχρονος κινητήρας, τέχνη, φαντασία και 2.540 ευρώ

LML Star 4T 200 Art

LML Star 4T 200 Art

Το πιο πρόσφατο μοντέλο στην γκάμα των scooter της LML κάνει ένα βήμα παραπάνω σε εξέλιξη, ακούει στο όνομα Star Automatic και είναι ένα scooter 125 κ.εκ. με τετράχρονο κινητήρα, που διαθέτει αυτόματη μετάδοση CVT.

Ο κινητήρας μάλιστα, είναι τοποθετημένος στον κεντρικό άξονα του πλαισίου (και όχι μετατοπισμένος όπως οι δίχρονες Βέσπα) για βελτιωμένη οδική συμπεριφορά. Η αυτόματη 125 προορίζεται για κάποιον που θέλει να κυκλοφορεί πάνω σε ένα κλασικό σκούτερ, που παράλληλα διαθέτει την ευκολία της αυτόματης μετάδοσης – χωρίς να ασχολείται καθόλου με τις αλλαγές ταχυτήτων.

LML Star 125 CVT, με αυτόματη μετάδοση και τιμή 2.350 ευρώ

LML Star 125 CVT, με αυτόματη μετάδοση και τιμή 2.350 ευρώ

Πέρα από τo κλασικό design, τους δίχρονους και τετράχρονους κινητήρες, το πρωτότυπο και σημαντικό είναι ότι στην περίπτωση των LML Star ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει από πλήθος χρωματικών επιλογών.

Συγχρόνως, διαλέγοντας από μια μεγάλη γκάμα επιλογών, μπορεί να να δημιουργήσει με μικρή επιβάρυνση (μόλις 100 ευρώ) τις δικές του διχρωμίες (διαφορετικό χρώμα πλαισίο/σώματος του scooter και διαφορετικό των καπακιών του) βάσει των προσωπικών του γούστων και επιλογών.

Οι τιμές των σκούτερ της LML είναι οι εξής:

  • Star 2T 125: 1.950 ευρώ
  • Star 2T 150: 1.990 ευρώ
  • Star 4T 125: 2.090 ευρώ
  • Star 4T 150: 2.190 ευρώ
  • Star 4T 125 CVT: 2.350 ευρώ
  • Star 4T 200: 2.390 ευρώ

Επιπλέον επιβάρυνση για το μοντέλο Art: 150 ευρώ και για τη διχρωμία, 100 ευρώ

Περισσότερες πληροφορίες: www.hellinmoto.gr και στο www.facebook.com/LMLGreece

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ