fbpx

HONDA-MARQUEZ, 2018: Πάλι εργοστασιακός, πάλι με σκούτερ!

Δεν μπορούν χωρίς σκούτερ

Δεν ξέρουμε πως γίνεται, έρχεται-έρχεται και οι παγκόσμιοι πρωταθλητές ταχύτητας όλο πάνω σε σκούτερ εμφανίζονται. Αυτή τη φορά ο πολυπρωταθλητής εργοστασιακός αναβάτης της Honda στα MotoGP, ο Marc Marquez, αλλά και ο Dani Pedrosa βρέθηκαν πάνω στις σέλες δυο Honda Scoopy.

Ποιος είναι ο Marc Marquez όμως και τι είναι το Honda Scoopy; Υπάρχουν και κάποιοι/ες που δεν τους γνωρίζουν, ας τους ενημερώσουμε.

Ο Marc Marquez είναι ένας 25χρονος Ισπανός επαγγελματίας αναβάτης αγώνων που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP με την εργοστασιακή ομάδα της HRC, Repsol Honda Team. Ήδη από τα 25 του θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους αναβάτες όλων των εποχών. Ας δούμε γιατί.

Marc Marquez, τέσσερεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP

Το 2010 μετά την κατάκτηση του τίτλου στα 125 cc ο Marquez πέρασε το ’11 στην κατηγορία Moto2 της οποίας κατέκτησε τον τίτλο το 2012.

Το 2013, έκανε στο ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία των MotoGP και ο Marc έγινε ο νεότερος Παγκόσμιος Πρωταθλητής της ιστορίας – είκοσι ετών – κατακτώντας τον τίτλο με τα χρώματα της Repsol Honda Team.

Το 2017, μετά την κατάκτηση του τέταρτου τίτλου του στην μεγάλη κατηγορία ο Marquez έγινε μάλιστα ο νεότερος αναβάτης στην ιστορία που πετύχει κάτι τέτοιο, κάνοντας παράλληλα έξι τους παγκόσμιους τίτλους που έχει στην κατοχή του.

Marc Marquez αριστερά και Dani Pedrosa δεξιά

Ο Marquez θα συνεχίσει με τα χρώματα της ομάδας για δύο ακόμη χρόνια, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα το Honda Racing Corporation (HRC).

Ποιο είναι το Honda Scoopy τώρα; Είναι από τα πιο ευπώλητα σκούτερ της Honda στην Ταϊλάνδη λόγω και του ιδιαίτερου σχήματός του, με καμπύλες και εμφάνιση που θυμίζει ζωάκι, συμπαθητικό για νέους και κοπέλες.

Η φωτογράφιση τώρα των Marquez και Pedrosa έγινε στη νέα πίστα Buriram International Circuit στην Ταϊλάνδη, πρίν από τις επίσημες δοκιμές που είχαν προγραμματιστεί στη συγκεκριμένη πίστα.

Marc Marquez: πήρε τον τίτλο και το 2017 στα MotoGP, ενώ είναι συνολικά 6 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής

Δυο λοιπόν από τους πιο γρήγορους αναβάτες του κόσμου πριν καθίσουν στη σέλα των πανίσχυρων αγωνιστικών RC213V των 160 κιλών και των 250 ίππων είχαν την τύχη να δοκιμάσουν τα Honda Scoopy των 10 ίππων, για διαφημιστικούς βεβαίως λόγους, αφού το μοντέλο πουλάει πολλές δεκάδες χιλιάδες κομμάτια τον χρόνο.

Kι όλα αυτά σε μια αγορά σαν την ταϊλανδέζικη που απορροφά πάνω από 2.300.000 δίτροχα τον χρόνο!

Dani Pedrosa

Μια σύντομη αργή βόλτα στην πίστα των 4,6 χιλιομέτρων που βρίσκεται στα 400 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Μπανγκόκ έδωσε μια πρώτη ιδέα στους αναβάτες της Honda, που θα αγωνιστούν σε αυτή στις αρχές του Οκτωβρίου, βάσει του προγράμματος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ