fbpx

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΣΚΟΥΤΕΡ: DECOPOD, DECO TRIPOD

Γλυπτά από μέταλλο (ναι είναι σκούτερ!)

Πάνω σε σκούτερ παραγωγής ο κύριος Randy Grubb φτιάχνει ένα νέο πλαίσιο και στηρίζει αλουμινένια φύλλα, δημιουργώντας μοναδικά, συγκλονιστικά σχήματα που έρχεται από το παρελθόν και… τις φανταστικές ιστορίες του Ιουλίου Βέρν… 

Το Deco-Tripod με βάση, ένα ΜΡ3!

Το Deco-Tripod με βάση, ένα ΜΡ3!

Είναι σίγουρο ότι ένα σωρό ιδέες και σκούτερ, σχήματα και πρωτότυπες κατασκευές εμφανίζονται διαρκώς στο internet. Από την Αμερική όμως κάτι τέτοιο είναι σπάνιο, οπότε έχει κάποια αξία.

Ίσως να θυμούνται οι πιστοί μας αναγνώστες την κατασκευή του πολύ καλού “καστομά” (από το custom, custom-άς = αυτός, ο μηχανικός που φτιάχνει custom κατασκευές) Roland Sands που είχε επέμβει πάνω σε ένα Yamaha ΤΜΑΧ 530, με έμπνευση μεν, αλλά με μέτρια αισθητικά αποτελέσματα. Αυτή τη φορά το θέμα scooter είναι πάλι στο προσκήνιο, αλλά με προσέγγιση Art Deco.

Ο δημιουργός και το δημιούργημα Deco Bipod, για το οποίο σαν βάση χρησιμοποιήθηκε ένα Fly 150

Το τελικό προϊόν είναι πέρα για πέρα πρωτότυπο και άκρως εντυπωσιακό, αφού τα φύλλα αλουμινίου από τα οποία είναι κατασκευασμένο είναι γυαλισμένα, τονίζοντας την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει από τον Αμερικανό Randy Grubb, με έδρα το Όρεγκον των ΗΠΑ.

Ο Grubb έχει κάνει γνωστό το όνομά του ήδη από ένα διόροφο λεωφορείο, το Decoliner, το οποίο ακολουθεί αισθητικά τις ίδιες αεροδυναμικές γραμμές “deco” που θυμίζουν τη δεκαετία του ’40 και του ’50. Βασισμένο πάνω σε ένα παλιό λεωφορειάκι GMC το Deco Liner του Randy Grubb, πωλείται για 500.000 δολάρια !

To Decoliner του Randy Grubb

Η ιδιαιτερότητα του Decoliner έγκειται στο ότι οδηγείται όχι από την κανονική καμπίνα, αλλά από θέση που βρίσκεται τοποθετημένη στην οροφή!

Το Decoliner είναι εμφανιστεί μάλιστα (για αυτούς που έχουν συνδρομητική τηλεόραση) στην εκπομπή Storage Wars, που ασχολείται με δημοπρασίες, στα χέρια ενός εκ των πρωταγωνιστών, του Barry Weiss. 

Όμως ο ευφυής Randy Grubb δεν έμεινε μόνο στους τέσσερις τροχούς. Έφτιαξε μια Harley-Davidson Sportster του 1984 που έντυσε με αλουμίνιο και αργότερα πέρασε στα σκούτερ.

Ξεκίνησε με ένα 80άρι σκούτερ της Honda, μετά πέρασε σε ένα Piaggio Fly 150, το Deco Bipod, όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί και τώρα ασχολήθηκε με ένα πολύ ενδιαφέρον όχημα το Deco Tripod, το οποίο χρησιμοποιεί σαν βάση ένα μετασκευασμένο Piaggio MP3!

Μπορεί τα βίντεο να είναι στα Αγγλικά, όμως τα σχήματα και οι εικόνες είναι αποκαλυπτικά για την μπόλικη και έξυπνη δουλειά του κυρίου Randy, ο οποίος βραβεύεται σε όποιο διαγωνισμό παίρνει μέρος στις ΗΠΑ.

Το βάρος του μεταλλικού κουστουμιού του Decopod ζυγίζει μόλις 15 κιλά, κάτι που κάνει το σκούτερ αν όχι πρακτικό – τι πρακτικό να είναι με τόσο όγκο; – το κάνει… λειτουργικό.

“Οι πόρτες έχουν χώρους αποθήκευσης”, λέει ο κύριος Grubb “και ο μεγάλος χώρος μπροστά μπορεί να αποθηκεύσει τσάντες και ψώνια”, με το Decopod να έχει μάλιστα και τιμή, για όποιον θέλει να το αγοράσει στα 10.000 ευρώ.

Για να μειωθεί η υψηλή έτσι κι αλλιώς τιμή αγοράς των πρωτότυπων σκούτερ του Randy Grubb, ο δημιουργός σκέφτεται να προσφέρει ένα κιτ μετατροπής από υαλονήματα (fibreglass).

“Έχω ήδη πουλήσει μερικά και γενικά φαίνεται να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο”, ενώ μετατροπές και ιδιαίτερες προτιμήσεις μπορούν να τοποθετηθούν στα φώτα, τις ουρές και τη ζελατίνα”, δηλώνει ο κ. Grubb.

Το Deco Tripod είναι κατά λίγο μακρύτερο από το σκούτερ παραγωγής πάνω στο οποίο στηρίζεται, λίγο πλατύτερο από το τιμόνι του και μπορεί να οδηγείται σαν κοινό σκούτερ, αφού κατεβάζεις τα πόδια σου στο έδαφος όταν σταματάς.

Κι αν κάποιους από εμάς μας ξενίζει το σχήμα ή το σύνολο της κατασκευής του Deco Bipod ή του Deco Tripod δεν έχουμε παρά να θυμίσουμε… ότι εδώ μιλάμε, όχι για σκούτερ καθημερινής χρήσης, αλλά για κινούμενη γλυπτική.

Πηγή: http://www.randygrubb.com/ και www.facebook.com/pages/Decoliner-Randy-Grubb-Automotive-Artist

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ