fbpx

EΙΔΗΣΕΙΣ: ΣΚΟΥΤΕΡ ΚΩΛΟΦΩΤΙΑ!

Σε στυλ Τζέιμς Μπόντ

Η είδηση δεν είναι καινούργια ή μάλλον η εφεύρεση δεν είναι καινούργια. Ο εγγλεζάκος Κόλιν Φούρτσε χρειάστηκε ένα μήνα για να μετατρέψει το σκουτεράκι του σε “φονικό όχημα”, στην απάντηση αυτών που κολλάνε πάνω στα σκούτερ πριν τα προσπεράσουν. Έφτιαξε το “σκούτερ-κωλοφωτιά”.

“Η δυσκολία ήταν να φτιάξω ένα σκούτερ που να πετάει φωτιά καθώς θα κινείται”, είπε ο Κόλιν. “Η πρώτη προσπάθεια απέτυχε, το δεύτερο σκούτερ πήρε φωτιά και το τρίτο δουλεύει”, συμπλήρωσε, για να μην νομίζετε πως δεν απανθράκωσε κανα-δυο σκούτερ πριν έρθει η… επιτυχία.

"Έλα κοντά, αν σου κοτάει..."

"Έλα κοντά, αν σου κοτάει..."

 

Ο Κόλιν, που έφτιαξε το πρωτότυπο σκούτερ και μάλλον πολλοί θα ήθελαν να διαθέτουν και στην Ελλάδα (“αμάν, φωτιές μας έβαλες”, που λένε…), λυπάται που δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί το σύστημα του μέσα στην πόλη (γιατί θα τον πάρουνε για μπαχαλάκια και θα τον μαζέψουν ), αλλά χαίρεται γιατί θα μπορεί να παίζει με αυτό εκτός δρόμου, σύμφωνα με τον βρετανικό νόμο. Τώρα πόσο θα το ρισκάρουν οι οδηγοί αυτοκινήτων να κολλάνε από πίσω του στην κίνηση δεν το γνωρίζουμε, γιατί τα 4,5 περίπου μέτρα που πετάγεται η φωτιά δεν είναι καθόλου αστεία υπόθεση.

Ρε σεις! Το κεφάλι του Σατανά σχηματίζεται; Ή μπας και μοιάζει με άσο αυτό;

Ρε σεις! Το κεφάλι του Σατανά σχηματίζεται; Ή μπας και μοιάζει με άσο αυτό;

Ο υδραυλικός στο επάγγελμα Κόλιν, έχει ήδη λάβει μια θέση στο βιβλίο Γκίνες για την μοτοσυκλέτα 14 μέτρων που έχει κατασκευάσει. Το σκούτερ-φλογοβόλο διαθέτει και σύστημα που ρυθμίζει τη γωνία εκτόξευσης της φλόγας και ο 30χρονος Κόλιν δηλώνει πως “οι φλόγες είναι αρκετά μεγάλες και σίγουρα μπορείς να κάψεις το αυτοκίνητο κάποιου αν θελήσεις, ενώ το πρόβλημα είναι οτι ψιλο-ζεσταίνεσαι, όταν ο άνεμος φυσάει στη λάθος κατεύθυνση….”.

Πληροφορίες που μιλούν για τον Κόλιν να κατασκευάζει παράνομα την εφεύρεσή του σε χώρα του τρίτου κόσμου με σκοπό να την προμηθεύει σε δικυκλιστές, μέσω της μαύρης αγοράς στην Ευρώπη, κρίνονται ως ανακριβείς (έλα, αφήστε τις σαχλαμάρες…).