fbpx

BMW C600 Sport, BMW C650GT: ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Τεντωτήρας και σβησίματα

 H BMW North America, το βορειο-αμερικανικό τμήμα της βαυαρέζικης εταιρίας ανακάλεσε σκούτερ του 2012-2014 και συγκεκριμένα BMW C 600 Sport και BMW C 650 GT, που κατασκευάστηκαν από τις 2 Αυγούστου του 2012, μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου του 2014. Στα συγκεκριμένα σκούτερ ο τεντωτήρας της αλυσίδας του εκκεντροφόρου στον κινητήρα δεν λειτουργεί σωστά, κάνοντας τον κινητήρα να σβήνει.

Μετά την πρόσφατη ανάκληση της τουριστικής BMW R1200RT του 2014 και μετά από μερικές ανακλήσεις για λεπτομέρειες των δυο maxi scooter της BMW στο παρελθόν, τα C600 Sport και C650GT έρχονται και πάλι στο προσκήνιο. Η BMW Βόρειας Αμερικής ανακοίνωσε ότι η ανάκληση αφορά περίπου 1.360 scooter και ότι θα ειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες τους μέσα στον Ιούλιο του 2014. Καμία πτώση ή τραυματισμός δεν έχει αναφερθεί μέχρι σήμερα.

Ιδιοκτήτες που είχαν πρόβλημα με τη “γλίστρα της καδένας του εκκεντροφόρου” – όπως ονομάζεται στην καθομιλουμένη το συγκεκριμένο εξάρτημα – ανέφεραν περίεργο θόρυβο από τον κινητήρα και εντέλει σβήσιμο του. Μετά από αυτό οι κινητήρες δεν μπορούσαν να εκκινήσουν ξανά.

Διακρίνεται ο τεντωτήρας της αλυσίδας του εκκεντροφόρου στη δεξιά πλευρά του κινητήρα

Διακρίνεται ο τεντωτήρας της αλυσίδας του εκκεντροφόρου στη δεξιά πλευρά του κινητήρα

Σύμφωνα με την εταιρία το υλικό των τεντωτήρων είχε βελτιωθεί (είχαν σημειωθεί προβλήματα στα πρώτα μοντέλα που βγήκαν στην αγορά), “αλλά απ’ ότι φαίνεται μερικοί παλιοί τεντωτήρες εμφανίστηκαν σε μοντέλα παραγωγής”, σύμφωνα με εικασίες Αμερικανού δημοσιογράφου.

Τα πρώτα 3 κρούσματα αναφέρθηκαν στις αρχές του 2013 στη Γαλλία και τον Μάιο ένα τέστ διαρκείας 25.000 χιλιομέτρων ανέδειξε το πρόβλημα στον τεντωτήρα, ο οποίος επεστράφη στον κατασκευαστή για ανάλυση, που ανέδειξε αστοχία στην κατασκευή. Τον Δεκέμβριο του ’13 βγήκαν στην αγορά οι πρώτοι κινητήρες με τον νέο τεντωτήρα.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί παγκόσμια 42 περιπτώσεις (θόρυβος στον κινητήρα κυρίως) και η αλλαγή του τεντωτήρα καλύφθηκε από την εγγύηση. Όπως είναι λογικό αναμένουμε την ανακοίνωση της BMW επί του συγκεκριμένου θέματος και για την ευρωπαϊκή αγορά.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ