fbpx

KYMCO: Όλα τα 300άρια της γκάμας του 2021

Πλήρης και πλούσια

Μόνο σαν “πλήρης και πλούσια” μπορεί να χαρακτηριστεί η γκάμα της Kymco,  ιδίως όταν αναφερόμαστε στην κατηγορία των 300αριών, αφού ούτε λίγο-ούτε πολύ διαθέτει τρία μοντέλα για κάθε προτίμηση και συνολικά έξι εκδόσεις… για κάθε τσέπη.

H Kymco βρίσκεται σε μια διαδικασία υπέρβασης! Mε μοντέλα όπως το AK550, καθώς και τα CV3, DT X360, KRV 180 και το ηλεκτροκίνητο F9 που αναμένεται να παρουσιαστούν σύντομα, επαναπροσδιορίζει τη θέση της στην αγορά, με ένα προφίλ ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και δυναμικό.

Το ίδιο ισχύει και για την υπόλοιπη πλούσια γκάμα της και ειδικά για την κατηγορία των 300cc, στην οποία διαθέτει πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Τα 300cc χαρακτηρίζονται ως μια μέση πλέον κατηγορία κυβισμού στα σκούτερ και διακρίνονται σε γενικές γραμμές από μια ισορροπία μεταξύ επιδόσεων και ικανοτήτων σε σχέση με τις παραδοσιακές αξίες των σκούτερ που αφορούν την πρακτικότητα, την ευκολία οδήγησης και την οικονομία.

Ένα μοντέλο των 300cc μπορεί κάλλιστα να ανήκει στην κατηγορία των δίτροχων πόλης και παράλληλα να ικανοποιεί και το κομμάτι του maxi scooter, GT. Η γκάμα της Kymco στα 300cc εκφράζει και τις δύο αυτές θέσεις, με επτά στον αριθμό μοντέλα που αξίζουν μια ξεχωριστή παρουσίαση.

Kymco Agility 300i ABS – 4.560 ευρώ (3.965 ευρώ μετρητοίς)
Kymco Α
gility 300i ΑBS Noodoe – 4.990 ευρώ (4.465 ευρώ μετρητοίς)

Τα μεγαλύτερα σε κυβισμό Kymco
Agility, διατίθενται σε δύο εκδόσεις, 300 ABSi και 300 ABSi Noodoe, με το δεύτερο να φέρει το ομώνυμο και εξαιρετικό σύστημα διασυνδεδιμότητας / πλοήγησης της Kymco, που προσφέρει πολλές δυνατότητες.

Ο κινητήρας είναι φυσικά ο ίδιος και στις δύο εκδόσεις, ένας υγρόψυκτος μονοκύλινδρος χωρητικότητας 276cc, με απόδοση 23,2 ίππους και 2,3 kgm ροπής.

Ο εξοπλισμός είναι πλούσιος και περιλαμβάνει LED φώτα με DRL λειτουργία μπροστά, keyless έλεγχο του κεντρικού διακόπτη, δικάναλο ABS της Bosch και πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων LCD.

Στην περίπτωση της έκδοσης Noodoe διαφοροποιείται με μία έξτρα έγχρωμη οθόνη για την προβολή των πρόσθετων πληροφοριών.

Kymco PeopleS 300i ABS Noodoe – 5.395 ευρώ (4.995 ευρώ μετρητοίς)
Τα
People αποτελούν δυναμικές, σπορ εκπροσωπήσεις στην κατηγορία των 300cc, με τον G5 κινητήρα να τους προσδίδει ζηλευτές επιδόσεις.

Το υγρόψυκτο μονοκύλινδρο μοτέρ των 298,9cc αποδίδει 28,4 ίππους και 3 kgm ροπής, τιμές που κατατάσσουν τις δύο εκδόσεις του People 300 στις ισχυρότερες της κατηγορίας.

H Κymco βέβαια έχει φροντίσει ώστε οι επιδόσεις αυτές να είναι πλήρως διαχειρίσιμες, μέσω ενός στιβαρού πλαισίου, αποδοτικών αναρτήσεων και τροχών με διάμετρο 16 ιντσών, ενώ εντυπωσιακά είναι τα φρένα, με τον μπροστινό δίσκο να συνεργάζεται με τριπίστονη δαγκάνα και το κύκλωμα πέδησης να αποτελείται από σωληνάκια υψηλής πίεσης, ελεγχόμενο φυσικά από δικάναλο ABS.

O εξοπλισμός περιλαμβάνει LED φώτα με DRL λειτουργία για τον προβολέα μπροστά και ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Kymco Χ-Τown 300i ABS – 4.560 ευρώ (4.195 ευρώ μετρητοίς)
Kymco Χ-Τ
own 300i ABS Special Edition – 4.650 ευρώ (4.395 ευρώ μετρητοίς)
Kymco Χ-Τ
own CT300i ABS – 4.560 ευρώ (4.195 ευρώ μετρητοίς)

Οι GT – maxi scooter προτάσεις της Kymco για αυτή την κλάση κυβισμού, είναι τα XTown, που προσφέρονται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις.

Κοινό τους σημείο είναι η άνεση και οι χώροι που προσφέρουν στους επιβαίνοντες, αλλά όπως θα αναλύσουμε στη συνέχεια, διαφοροποιούνται μεταξύ τους, απευθυνόμενες και σε διαφορετικό κοινό.

Ξεκινώντας από την CT έκδοση, αυτή αποτελεί μια ξεχωριστή παρουσία γενικότερα, αφού συνδυάζει τις αρετές των GT μοντέλων, με μεγάλης επιφανείας επίπεδο πάτωμα που αυξάνει πολύ τις μεταφορικές δυνατότητες.

Ο κινητήρας 276cc του CT αποδίδει 22,9 ίππους και 2,4 kgm ροπής και στον εξοπλισμό το μοντέλου συμπεριλαμβάνονται ρυθμιζόμενες μανέτες, διπλό και μονό stand, LED φώτα, κύκλωμα πέδησης με σωληνάκια υψηλής πίεσης και δικάναλο ABS.

To Kymco Χ-Τown 300i ΑΒS από την άλλη, ακολουθεί πιστά το GT πρότυπο. Όμορφα σχεδιασμένο και με αφθονία χώρων και άνεσης, αποτελεί ένα μοντέλο που θα τα καταφέρει απροβλημάτιστα σε μεγάλες αστικές διαδρομές με πολύωρη παραμονή στη σέλα και –γιατί όχι;- σε ταξίδια, χάρη στην καλή προστασία που προσφέρει.

Ο κινητήρας του είναι πιο ισχυρός από αυτόν της CT έκδοσης και αποδίδει 24,5 ίππους και 2,5 kgm ροπής, ενώ στον εξοπλισμό του συμπεριλαμβάνονται LED προβολείς με λειτουργία DRL, μεγάλος αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα για 2 κράνη, ρυθμιζόμενες, μανέτες, κύκλωμα πέδησης με σωληνάκια υψηλής πίεσης και δικάναλο ABS, καθώς και δύο stand, κεντρικό και πλαϊνό.


Η τρίτη έκδοση της οικογενείας των
XTown σε αυτά τα κυβικά, ονομάζεται Special Edition και είναι κατά βάση ένα Χ-Τown 300i ΑΒS, στο οποίο έχουν προστεθεί κάποια στυλιστικά στοιχεία που προσδίδουν δυναμισμό, όπως «κοντή» φιμέ ζελατίνα και προστατευτικά δαπέδου και πλατφορμών με Inox λεπτομέρειες. Η απόδοση και ο υπόλοιπος εξοπλισμός είναι  ίδιος με αυτόν του «βασικού» XTown 300 μοντέλου.

Περισσότερες πληροφορίες: kymco.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ