fbpx

Ηλεκτρικά σκούτερ: Πρόγραμμα επιδότησης Νο2

“Ριγμένα” πάλι τα σκούτερ και οι μοτοσυκλέτες…

Το πρόγραμμα επιδότησης για την αγορά ηλεκτρικών σκούτερ μπαίνει ξανά σε εφαρμογή, με τον προϋπολογισμό του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”, που αφορά ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και ποδήλατα να φτάνει τα 50 εκατ. ευρώ. Δυστυχώς όμως το ποσό επιδότησης για ηλεκτρικά σκούτερ και μοτοσυκλέτες δεν αυξήθηκε σε σχέση με το πρώτο πρόγραμμα και παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Στόχος – σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας – είναι η προώθηση της ηλεκτροκίνησης, η μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων και η υποστήριξη της βιώσιμης κινητικότητας.

Το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» με προϋπολογισμό 50 εκατομμυρίων ευρώ, επιδοτεί εκτός των άλλων και την αγορά ηλεκτρικών δίκυκλων και τρίκυκλων σκούτερ, που μας ενδιαφέρουν στη δική μας περίπτωση.

Η επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού δίκυκλου πάντως παραμένει και πάλι χαμηλά, στην καλύτερη περίπτωση στα 800 ευρώ, αφού δεν υπήρξε αύξηση του ποσού της επιδότησης σε σχέση με το πρώτο πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά”.

Πιο συγκεκριμέναμ η επιδότηση ηλεκτρικών δικύκλων κατηγορίας L1e έως L4e φτάνει μέχρι το 20% της λιανικής τιμής προ φόρων, με μέγιστο ποσό επιδότησης τα 800 ευρώ.

Συγκριτικά ίδια επιδότηση μπορεί να δοθεί και σε περίπτωση αγοράς ποδηλάτου (!), αφού μπορεί να φτάσει μέχρι το 40% της λιανικής τιμής προ φόρων και με μέγιστο ποσό επιδότησης τα 800 ευρώ!

Η πλατφόρμα του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2” λειτουργεί ήδη από τις αρχές του Ιουνίου και όσοι έχουν αγοράσει ηλεκτρικό δίτροχο μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, ώστε να λάβουν την κρατική επιδότηση μέσω λογαριασμού τραπέζης.

Ερωτήματα μπορούν να σταλούν στο [email protected], σχετικά με την πλατφόρμα, ενώ οι αιτήσεις αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο kinoumeilektrika με τους κωδικούς του TaxisNET, καθώς η συνολική διαδικασία έχει απλοποιηθεί.

(Update* Είναι ανεπίσημο, αλλά μέχρι στιγμής υπάρχει δήλωση εκπρόσωπου του Υπουργείου σε συνέδριο ηλεκτροκίνησης ότι θα υπάρξει αύξηση της επιδότησης για τα ηλεκτρικά δίκυκλα/τρίκυκλα με πλαφόν τα 1.300 ευρώ. Θα σας ενημερώσουμε όταν επισημοποιηθεί)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

X