fbpx

MALAGUTI MADISON 300: H ανάσταση του Gilera Nexus

Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν;

Σαν τον Λάζαρο αναστήθηκε για δεύτερη φορά το σπορ σκούτερ του παρελθόντος Gilera Nexus – που πρωτοπαρουσιάστηκε πριν από δώδεκα χρόνια στην αγορά – με το όνομα Malaguti στα πλαστικά του και ανακοινώσεις για δύο κυβισμούς, 125 και 300.

Η χρεωκοπημένη Malaguti (διαβάστε εδώ), ή καλύτερα το όνομά της, αγοράστηκε από την πολύ δραστήρια αυστριακή εταιρία KSR, η οποία επέλεξε να συνεργαστεί με την Piaggio με σκοπό την παρουσίαση γκάμας μικρών μοτοσυκλετών και σκούτερ.

Δεν σου θυμίζει απλά κάτι… είναι ολοϊδιο! Gilera Nexus 2006 Comeback…

Τα σκούτερ που ονομάζονται Malaguti Madison 125 και Madison 300 είναι ίδια και απαράλλαχτα με τα παλιά Gilera Nexus τα οποία έχουν προϊστορία στις “αναστάσεις” από τα ράφια της λήθης. Είχε συμβεί ακριβώς το ίδιο “comeback” πριν από μερικά χρόνια, μέσω της Piaggio, σαν Aprilia SR Max, αλλάζοντας μόνο χρώματα και αυτοκόλλητα.

Με τον παλιό, καλό κινητήρα της Piaggio των 278 κυβικών, που χρησιμοποιεί σε όλα της τα “300άρια”

Το Malaguti Madison 300, απ’ ότι φαίνεται και στη φωτογραφία χρησιμοποιεί τον “300άρη” κινητήρα της Piaggio, ενώ δεν είναι σίγουρο ποιος κινητήρας θα χρησιμοποιείται στην έκδοση των 125 cc, αφού ο υπάρχων ιταλικός LEADER δεν συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές Euro 4 και αναζητείται (ή ετοιμάζεται) αντικαταστάτης του.

H πρώτη φορά που βγήκε Gilera Nexus στην αγορά των σκούτερ ήταν το 2003 με το 500, ενώ το Gilera Nexus (250 κυβικών αρχικά), το 2006 που είχε παρουσιαστεί είχε προκαλέσει αίσθηση με την δυναμική, σπορ εμφάνισή του και με την περίεργη θέση οδήγησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ