fbpx

RIEJU CITY LINE 125, 300: ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΝΙΚΑ… MALAGUTI

Δάνειο, από την Ιταλία

Μοιάζει με περίπτωση franchise, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση η μικρή καταλανική εταιρία Rieju. αγόρασε τις εργαλειομηχανές και τα δικαιώματα μιας οικογένειας σκούτερ που ανήκε πριν στην ιταλική Malaguti. Κι έτσι η Rieju που γιορτάζει φέτος τα 80ά της γενέθλια απέκτησε ταχύτατα αξιόλογα μοντέλα σκούτερ. Δύο από αυτά είναι τα City Line 125 και City Line 300.

Aν περιδιαβεί κάποιος στο μουσείο της Rieju που βρίσκεται κοντά στο εργοστάσιο στο Figueras (Καταλονία) θα δει μοτοσυκλέτες δρόμου, σπορ και supermotard, αλλά και “χωμάτινα”, σε κυβισμούς που δεν ξεπερνούν τα 125 κυβικά.

Για να μπορέσει η Rieju να αντέξει τον ανταγωνισμό και τις απαιτήσεις της αγοράς έπρεπε να φτιάξει γκάμα scooter. Αυτό συνέβη με την χρεοκοπία της Malaguti να χαρίζει πνοή ζωής στην Rieju, που απέκτησε πολύ σύντομα δυο maxi scooter, τα City Line 125 και City Line 300. Τα City Line είναι τα ίδια με τα Malaguti Madison και χρησιμοποιούν κινητήρες που προέρχονται από την Piaggio.

Με τροχούς 14″, τα Rieju City Line προσφέρουν ευελιξία στην πόλη, αλλά και χώρο κάτω απο τη σέλα για δυο κράνη. Το ύψος σέλας είναι χαμηλό και ένας δίσκος 260 mm μπροστά, συνεργάζεται με έναν ακόμα δίσκο 240 mm πίσω, αμφότεροι τύπου μαργαρίτα, έτσι ώστε να απομακρύνεται ευκολότερα η θερμοκρασία από πάνω τους και αυξημένη αίσθηση και δύναμη στο φρενάρισμα.

Οι κινητήρες είναι 4βάλβιδοι, με 125 και 278 cc, 4χρονοι, υγρόψυκτοι με ηλεκτρονικό ψεκασμό και κατασκευάζονται στην Ιταλία, από την Piaggio.

Συμπαθητικά σε σχεδίαση με μεγάλη σέλα, φέρινγκ/ποδιά και ζελατίνα στοχεύουν στο να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των ευρωπαίων στη κίνηση μέσα στην πόλη, αλλά και να δίνουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν κι έξω από αυτήν.

Οι τιμές τους στην Ευρώπη είναι 4.100 ευρώ για το 125 και σχεδόν 5.000 ευρώ για το 300.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ