fbpx

METZELER ROADTEC SCOOTER: Στόχος η κορυφή

Η τεχνολογική αιχμή των ελαστικών στα σκούτερ!

Τα ελαστικά τεχνολογικής αιχμής Metzeler Roadtec Scooter, ειδικά σχεδιασμένα για σκούτερ, διαθέτουν προσαρμοστικότητα και ευελιξία, και είναι ικανά να αντιμετωπίσουν τις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες και διαφορετικούς τύπους ασφάλτου σε διαδρομές εντός ή εκτός πόλης. Τα Roadtec Scooter προορίζονται για όλους τους τύπους σκούτερ, με διαμέτρους τροχών που κυμαίνονται από τις 10 έως τις 16 ίντσες.

Το ελαστικό Metzeler Roadtec Scooter διατίθεται σε μεγάλη γκάμα διαστάσεων, ικανοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των αναβατών σκούτερ. Τα κύρια χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν την υψηλότερη πρόσφυση και την προσαρμοστικότητα σε κάθε χρήση και εποχή, την άνεση και την ασφάλεια ακόμα και σε επιφάνειες ασφάλτου που έχουν χαμηλό συντελεστή τριβής.

H δημιουργία του Metzeler Roadtec Scooter εμπνέεται από το βραβευμένο ελαστικό sport touring Roadtec 01 μοτοσυκλέτας, του οποίου τα δυνατά σημεία, όπως η εξαιρετική απόδοση σε βρεγμένο οδόστρωμα και η υψηλή αντοχή στα χιλιόμετρα, έχουν βελτιστοποιηθεί για χρήση σε σκούτερ.

Η γκάμα των προϊόντων περιλαμβάνει σαράντα οκτώ (48) μεγέθη, τα οποία θα αντικαταστήσουν σταδιακά τα τρέχοντα ελαστικά σκούτερ της Metzeler, δηλαδή τα Feelfree, Feelfree Wintec και ME 7 Teen, προσφέροντας αντ ‘αυτών ένα ελαστικό με καλύτερη απόδοση, απλοποιώντας ταυτόχρονα την επιλογή για τους καταναλωτές.

Συγκεκριμένα, το Roadtec Scooter, σε σύγκριση με τα ελαστικά που θα αντικαταστήσει, εγγυάται υψηλότερα επίπεδα πρόσφυσης τόσο σε βρεγμένη άσφαλτο όσο και σε επιφάνειες χαμηλής πρόσφυσης, όπως και την ικανότητα λειτουργίας σε ευρύτερο φάσμα θερμοκρασιών και κράτημα υψηλού επιπέδου.

Μπροστινό ελαστικό Metzeler Roadtec Scooter

Η χάραξη του πέλματος του νέου ελαστικού προέρχεται άμεσα από αυτό του Metzeler Roadtec 01. Η εξέλιξη του βραβευμένου προϊόντος, ειδικά σχεδιασμένου για τον χώρο των σκούτερ, επέτρεψε τη χρήση της εμπειρίας που αποκτήθηκε από το Feelfree Wintec.

Εκτός από τo κράτημα και την πρόσφυση σε επιφάνειες χαμηλής πρόσφυσης, η γνωστή, αναγνωρίσιμη χάραξη του πέλματος που εγγυάται την απόδοση, έχει προέλθει από την τεχνογνωσία η οποία κερδήθηκε μέσα από δοκιμές σε πίστες, προσφέροντας οφέλη στην προθέρμανση του ελαστικού και στην άνεση που μεταφέρει στον αναβάτη.

Σε σύγκριση με τους προκατόχους του, το Metzeler Roadtec Scooter χαρακτηρίζεται από πιο στρογγυλό προφίλ και από μια ελαφρύτερη και πιο ευέλικτη δομή, αυξάνοντας την περιοχή του αποτυπώματος και βελτιώνοντας τον χειρισμό από πλευράς αναβάτη.

Τέλος, το υλικό του πέλματος του Roadtec Scooter έχει υψηλό ποσοστό πυριτίου για βελτιωμένη απόδοση σε βρεγμένη άσφαλτο και σε ευρύτερο φάσμα θερμοκρασιών λειτουργίας.

Οπίσθιο ελαστικό Metzeler Roadtec Scooter

Χάρη στην παραπάνω υψηλή περιεκτικότητα σε διοξείδιο του πυριτίου και σε συνδυασμό με τον καινοτόμο σχεδιασμό πέλματος που αποτελείται από αυλακώσεις και χαραγές, εξασφαλίζονται υψηλά επίπεδα μηχανικής και χημικής πρόσφυσης σε όλες τις συνθήκες.

Ευελιξία χρήσης σε οποιαδήποτε εποχή: Το Metzeler Roadtec Scooter είναι η ιδανική λύση για τη μετακίνηση εντός και εκτός πόλης, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες ή τις θερμοκρασίες.

Χάρη στο καινοτόμο στρογγυλεμένο προφίλ και τον ελαφρύτερο και πιο ευέλικτο σκελετό, το Metzeler Roadtec Scooter εγγυάται υψηλή προασρμοστικότητα της επιφάνειας πρόσφυσης και άνεση ακόμα και σε ανώμαλες επιφάνειες και βρεγμένη άσφαλτο με χαμηλή τριβή.

Το αναγνωρίσιμο μοτίβο πέλματος του βραβευμένου Roadtec 01 συμβάλλει στη βελτιστοποίηση των πλεονεκτημάτων του και για τον τομέα των σκούτερ. Ο σχεδιασμός πέλματος Roadtec Scooter επιτρέπει αποτελεσματική απομάκρυνση νερού σε υγρές συνθήκες και εγγυάται υψηλό επίπεδο πρόσφυσης, ακόμη και σε επιφάνειες χαμηλής τριβής, όπως φθαρμένες και ατελείς επιφάνειες ασφάλτου.

Το μπροστινό Roadtec Scooter έχει μεγάλο αριθμό εγκάρσιων αυλακώσεων που έρχονται σε επαφή με την άσφαλτο και σε σύγκριση με τον προκάτοχο FeelFree αυξάνουν σημαντικά την ικανότητα απομάκρυνσης του νερού σε υγρές συνθήκες.

Η προσθήκη των μικρών χαραγών στο σχέδιο του πέλματος, η οποία προκύπτει από την εμπειρία που αποκτήθηκε με το FeelFree Wintec, βοηθά τη γόμα του ελαστικού να ζεσταθεί, εξασφαλίζοντας σταθερότητα φρεναρίσματος και εξαιρετικό επίπεδο πρόσφυσης από την πρώτη στροφή.

Το πίσω ελαστικό Roadtec Scooter συνδυάζει αυλακώσεις διαφορετικών μεγεθών και βάθους: οι μακριές και βαθιές αυλακώσεις κατεύθυνσης που κληρονομούνται από το Roadtec 01 διακλαδώνονται με λεπτότερες χαραγές που “τρέχουν” προς στην αντίθετη κατεύθυνση. Οι αυλακώσεις εξασφαλίζουν εξαιρετική εκκένωση νερού και καλύτερο έλεγχο σε δύσκολες συνθήκες οδήγησης, όπως για παράδειγμα φρενάρισμα πανικού ή επιτάχυνση κατά τη στροφή.

Ταυτόχρονα, ο συγκεκριμένος προσανατολισμός αυτών των αυλακώσεων συμβάλλει στην εξασφάλιση μεγάλης αντοχής στα χιλιόμετρα, επιτρέποντας σταθερή φθορά. Οι λεπτότερες χαραγές που ακολουθούν αντίθετη κατεύθυνση έχουν σαν σκοπό τη μεγιστοποίηση της εκκένωσης του νερού και της πρόσφυσης.

Το Roadtec Scooter διαθέτει υλικό που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε διοξείδιο του πυριτίου που, μαζί με το σχεδιασμό του πέλματος, το καθιστά ικανό να εγγυηθεί υψηλό επίπεδο χημικής και μηχανικής πρόσφυσης. Οι ειδικές κολλητικές ρητίνες αυξάνουν την ικανότητα πρόσφυσης του ελαστικού με την άσφαλτο και το αντιληπτό επίπεδο ασφάλειας.

Επιπλέον, η πατενταρισμένη διαδικασία ανάμιξης μεγιστοποιεί τη συνοχή των συστατικών που διασκορπίζονται στα πολυμερή του ελαστικού, επιτρέποντάς του να προσφέρει σταθερά υψηλά επίπεδα απόδοσης.

Διαστάσεις μπροστινών ελαστικών Metzeler Roadtec Scooter

Δομικά το Roadtec Scooter έχει έναν πιο εύκαμπτο σκελετό από αυτόν του Feelfree και έχει σχεδιαστεί ώστε να επιτρέπει ένα πιο προσαρμόσιμο αποτύπωμα. Ως αποτέλεσμα, το επίπεδο πρόσφυσης αυξάνεται σημαντικά, ενώ η απορρόφηση των ανωμαλιών του δρόμου, όπως προσκρούσεις, λακκούβες ή τραχιά άσφαλτος βελτιώνεται δραστικά, ενισχύοντας την άνεση του αναβάτη.

Τα προφίλ του Roadtec Scooter είναι πιο στρογγυλεμένο από αυτό του Feelfree με το επακόλουθο πλεονέκτημα να προσφέρει κοντύτερη και πλατύτερη επιφάνεια επαφής από αυτήν του προκατόχου του. Το αποτύπωμα του Roadtec Scooter έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να διατηρεί την επιφάνεια του ελαστικού σε θερμοκρασία ιδανικής λειτουργίας, μειώνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τη διαδικασία φθοράς.

Διαστάσεις οπίσθιων ελαστικών Metzeler Roadtec Scooter

Η οικογένεια των ελαστικών Roadtec Scooter περιλαμβάνει σαράντα οκτώ μεγέθη που θα αντικαταστήσουν σταδιακά τα τρέχοντα προϊόντα Metzeler Feelfree, Feelfree Wintec και ME 7 Teen στην αγορά. Αυτή η εξέλιξη συνεπάγεται σημαντική απλοποίηση τόσο της γκάμας, όσο και της ευκολίας κατανόησης και της επιλογής του προϊόντος από τον τελικό καταναλωτή.

Περισσότερες Πληροφορίες: Intramoto, Σοφίας Βέμπο και Ιάσωνος 1, Γλυφάδα, 165 61, Αθήνα, τηλ. 210 9603961-3, www.intramoto.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ