fbpx

VESPA ELETTRICA: 72 χρόνια μετά… ηλεκτρισμός!

Mόνο online η παραγγελία της ηλεκτρικής Vespa

Με δελτίο τύπου η Piaggio ανακοινώνει ότι αρχίζουν οι online παραγγελίες τον ερχόμενο Οκτώβριο της νέας Vespa που είναι διαφορετική από τις άλλες. Στη θέση του κινητήρα εσωτερικής καύσης θα υπάρχει ένας ηλεκτρικός. Ευθυγράμμιση με τις εποχές μας επιχειρεί η Piaggio με τον ερχομό της Vespa Elettrica.

Η παραγωγή της Elettrica θα γίνεται στο παραδοσιακό εργοστάσιο της Pontedera, μέσα στον Σεπτέμβριο. Το Piaggio Group κάνει έτσι τη θαρραλέα κίνηση και φέρνει τα ηλεκτρικά σκούτερ στην παραγωγή πριν από όλους τους μεγάλους, παγκόσμιας φήμης κατασκευαστές.

Εβδομηνταδύο χρόνια με κινητήρες εσωτερικής καύσης κινήθηκε το ιστορικό αυτό δίτροχο που έγραψε ιστορία σε όλο τον κόσμο, από το 1946 που πρωτοπαρουσιάστηκε. Από το ίδιο εργοστάσιο που βγήκε η πρώτη Vespa το ’46 θα βγεί και η Vespa Elettrica, το επόμενο βήμα.

Μόνο μέσω διαδικτύου και online συστήματος παραγγελιών θα μπορεί κάποιος να αποκτήσει τη Vespa Elettrica, με την τιμή της να είναι μάλλον υψηλότερη, παρά χαμηλότερη.

Αποδεικνύοντας άλλη μια φορά ότι τα “εναλλακτικά” οχήματα, τα δίτροχα, η υψηλή τεχνολογία, οι βιολογικές τροφές, γενικότερα οι “προχωρημένες” καταστάσεις απευθύνονται σε κοινό υψηλότερης οικονομικής επιφάνειας έτσι και η ηλεκτρική Vespa θα είναι… ακριβή.

Η Vespa Elettrica σύμφωνα με την εταιρεία, θα είναι το πρώτο μοντέλο του Piaggio Group που θα μπορεί να δεχθεί στο μέλλον συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, αλληλεπίδρασης δίτροχου-αναβάτη, που θα βγει στην αγορά στις αρχές του 2019.

Αυτά τα συστήματα θα ενημερώνουν τον αναβάτη για θέματα οδικής ασφάλειας, την κίνηση και παρουσία ανθρώπων και άλλων οχημάτων γύρω της προειδοποιώντας για πιθανούς κινδύνους, ενώ θα αναγνωρίζουν τον ιδιοκτήτη του δίτροχου, ώστε να μπορεί να βάλει μπροστά χωρίς κλειδί, θα προσφέρουν σε πραγματικό χρόνο χάρτες και πληροφορίες της κίνησης μέσα στις πόλεις, θα επιτρέπουν στον αναβάτη να προσωποποιήσει τον τρόπο λειτουργίας του σκούτερ, κ.λπ. Κι ωραία είναι όλα αυτά τα “μελλοντολογικά” και υπερ-τεχνολογικά, αλλά αυτό που παρατηρούμε εμείς προς το παρόν είναι ότι η Elettrica έχει στον πίσω τροχό ένα απολύτως… αναχρονιστικό ταμπούρο!

Οι πωλήσεις της Vespa Elettrica θα ξεκινήσουν από την Ευρώπη αρχικά, θα περάσουν στις Η.Π.Α. και μετά στις αγορές της Ασίας μέσα στο 2019.

Η Vespa – που σταμάτησε πρόσφατα την παραγωγή των θρυλικών, κλασικών ΡΧ – σαν όνομα και εταιρία βρίσκεται σήμερα σε μια πετυχημένη περίοδο της ιστορίας της, αφού πάνω από 1,5 εκατομμύρια Βέσπες έχουν πουληθεί ανά τον κόσμο την τελευταία δεκαετία, ενώ το πρώτο μισό του 2018 έχει κλείσει με σχεδόν 10% αύξηση στις πωλήσεις από πέρσι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ